Dlaczego ? Nie dbamy o Siebie jak i o swe Prawa?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Dlaczego ? Nie dbamy o Siebie jak i o swe Prawa?

Post autor: darek »

Podczas pobytów wielokrotnie czujemy ,że coś "Jest nie tak" tak w stosunku do Nas czy Naszej grupy.
Wielokrotnie osoby czy przedstwiciele tych od ktorych coś braliśmy -jakieś Świadczenia stosowało przepisy i prawo wg siebie.
Pomijam tutaj fakty dyskryminacji ,fakty naciągania przez poszczegolne ośrodki pobierania kwot za uslugę ,które to w niektorych są w standardzie natomiast w innych menagerowie ustalaja stawki z kosmosu.
Dyskryminacja na wejściu przez personel -podzialu pokoju czy też standardu dla Człowieka na wejściu!!
Dlaczego gdy ośrodek ma rożne standarty pokoi stosowana jest totalna dyskryminacja
od tych najgorszych po te najlepsze od Kuracjuszy poszpitalnych -Bo są za DARMO - nie oni płacą swymi skaładkami po tych z NFZ czy ZUS
Dlaczego nie dbamy podczas pobytów o swą higienę?
Temat rzeka każde z Nas przyzwyczajone jest do swego ciała do swego zapachu ,ale zmieniamy otoczenie i nieraz można zrazić sobą -to nie jest trudne zmienić tą koszulkę my się pocimy.
Dlaczego nie dbamy o swą HIGIENĘ Intymną -Dlaczego sie poprostu nie myjemy ..Woda w sanatoriach jest już zapłacona tam niema wodomierzy !!a twierdzenie ,że się kąpałem bo miałem zabiegi czy miałem basen jest szczytem .
Dlaczego na spocone ciało ,dlaczego na nie świeżą koszulkę wylewamy opakowania dezydorantow //może pachnie ,ale przez kilka minut po czasie jest efekt odwrotny.
Dlaczego nie dbamy o swoj manicur -to tylko pilknik ,to tylko nożyczki a nie bród za paznokciami ..nawet u Pań !!
Dlaczego jesteśmy tak zawistni o innych , wystarczy Usmiech rano przy wspólnym śniadaniu.
Dlaczego poprostu nie dbamy o POGODĘ DUCHA wszak osoby uśmiechnięte poprostu lepiej znosza pobyt w sanatoriach -wielu z Nas mam problemy tak zdrowotne , rodzinne , zawodowe etc Poprostu nie ma ludzi idealnych
Ale i tak nie DBAMY O SIEBIE..
bo niemamy sił ...
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Dlaczego ? Nie dbamy o Siebie jak i o swe Prawa?

Post autor: Sloneczko »

Jest kilka pytań na te twoje pytania :) a najważniejsze to chyba to

Dlaczego kobiety nie chcą być atrakcyjne?
Nie wszystkie oczywiście... wiem o tym, ale są takie, które o siebie nie dbają. Zapuszczają brodę i wąsy, maja brudne paznokcie, są niedomyte, noszą często niechlujny strój, mają przetłuszczone włosy.
Rozumiem, ze każdy ma taki dzień w swoim życiu, może nawet i tydzień... ale nie cale lata.
Dlaczego niektóre kobiety nie dbają również o swoja atrakcyjność intelektualną?

Czy to lenistwo, jakaś przewlekła depresja, może brak nawyków? Dużo rzeczy wynosi się z domu, uczą rodzice, dziadkowie, kwestia przyzwyczajenia....

Oczywiście to pytanie dotyczy również panów. Zdarzają się często tacy, którzy nie chcą być atrakcyjni :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jaki dobry temat Dareczku :kwiat: :kwiat: Szczególnie ,czemu nie dbamy o siebie .Dbałośc o siebie to nie koniecznie drogie ubrania ,drogie perfumy,drogie ..........etc.
To czystość ,szeroko pojęta ..... :kwiat:
NIE DBAMY O SIEBIE ..bo nie wynieśliśmy tych nawyków z domu i niczego się nie uczymy obserwując innych zgodnie z zasadą..."jakiego mnie Panie Boże stworzyłes takiego mnie masz.."
Ale czy na pewno? Takich tępych nas stworzono? :?: :?: :?:

Zaraz podniesie się mnie ciśnienie.a muszę na przekór niektórym .jeszcze trochę pożyć :lol: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Kruszynko

Mialem przyjemność być z osobami ,które prawdopodobnie wyniosly z domu dbanie o higienę ,ale twierdzily ,że skoro sa w sanatorium to mogą sobie pozwolić na dzień ..śmierdziela..
Miały markowe ubrania bylo widać ,ze niekoniecznie kupowane na naszych sklepach ale nawet w Centrach Mody-Mediolan , Wiedeń ,Paryż.
Ale marka wcale nie znaczyla JAKOŚĆ
Poznalem wielu wartościowych ludzi ubranych w "chinczyka " ale codziennie wypranych i pachnacych może nie Perwolem ,ale Żwirkiem czystych.
Mój post mial tyczyć
NASZYCH PRAW o ,których to zapominamy i godzimy się wyjeżdżając do Sanatoriow.
Jakości zabiegow , czasów zaangarzowania prac -wszak to ma nam POMÓC
Wyżywienia ilekroć zdarza się ..nie śwież coś do ..smarowania a mieniace się w karcie ..Masłem
Zakwaterowania wszak płacimy skladki na NFZ a dodatkowo już na miejscu dopłacamy do standartu?
Tylko standart -Standartowi nie równy a ceny podobne
Jeden przykład podczas pobytu na wyposażeniu w 2012 roku za 35 zl za turnus miałem wymianę pościeli i szlafroka raz na tydzień , ręczniki codziennie , TV- 32 cal Full HD , lodowka , łazienka i wc osobno-2 osoby -Nie była to ARKA
a Znajoma w tym samym" okresie " wymiana pościeli i szlafroka -odpłatnie , recznik płatny , TV-14 cali ala Yunost kolor-
placilismy te same stawki na wejściu.
Uważam ,że na tym rynku jest totalna wolna amerykanka poprostu brak standartow nie każdy pokój 2 osobowy jest pokoje ..2 osobowym za te same pieniadze z dopłaty
Awatar użytkownika
elvis--
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2013 14:57

Post autor: elvis-- »

Podajmy sobie dłonie.
Podajmy sobie dłonie.
8730688-ra--ce-przed-i-po-do-manicure-comic-grafika--wektorowa---wyizolowane-obiekty.jpg (4.75 KiB) Przejrzano 293 razy
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku brak higieny u sporej części ludzi jeszcze aktywnych zawodowo jest straszne.Całkiem możliwe, ze ludzie ci może bardziej już zajmują się sprawami "wyższymi" , niemniej jednak dawanie świadectwa swojej obecności często mocnymi sygnałami zapachowymi jest niedopuszczalne i karygodne. Tym bardziej w miejscach o których wspominasz. Myślę, ze nie chciałabym mieszkać w pokoju z osoba,która nie zachowuje podstawowej higieny osobistej.Kiedyś wkurzył mnie znajomy, twierdząc, że on nie musi myć zębów, ze wystarczy jak zje jabłko. :lol: Uśmialiśmy się obydwoje. Ale myślę, ze jest wielu takich ludzi co tak myślą.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Co do zapachów pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze.Jestem niepalący a miałem to "szczęście"dwukrotnie dzielić pokój z palaczem.Panowie uważali że wystarczy wyjść na balkon, niestety różnica temperatur (styczeń pażdziernik) powodowała zasysanie dymu do pokoju, żadne aluzje nie pomagały.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

:kwiat: Witaj, tez jestem niepaląca i nie znoszę zapachu dymu tytoniowego . Jednak wolę ten zapach od niejednego zapaszku pochodzącego od nieumytego człowieka :D
ODPOWIEDZ