Czy warto pomagać innym

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Czy warto pomagać innym

Post autor: Sloneczko »

Nie wiem czy akurat ktoś bedzie chciał rozmawiać na ten temat. Jestem osobą bardzo komunikatywną i kreatywną. Lubię sytuacje, które wymagają wyjaśnień, modyfikacji, ulepszeń, lubię pomagać innym, w momentach krytycznych. Dałam z siebie wiele, w niejednej sytuacji pomagałam, pozyczałam kasę, dzwoniłam po znajomych, nadstawiałam karku aby wyciagnąć niejednokrotnie parę osób z sytuacji..... bez wyjścia. I w pewnym momencie.....buuuum..... mam problem. Wielki problem. Dzwonię, proszę, wręcz błagam. I co? Okazuje się, ze nie mam nikogo, kto mógłby mi pomóc.. Minął miesiąc, dwa, trzy.... spotykam biedna , malutką osóbkę, którą nigdy w zyciu nie widziałam, nie spotkałam, nikt jej nie zna w moim otoczeniu i ona mi mówi: Słoneczko..... nie ma sprawy...zrobimy co sie da. I pomogła mi. Zawdzięczam jej duzo. I to było bezinteresowne. Malutka MOJA. Tak bradzo ci dziekuję. Bez twojej pomocy dzisiaj nie wiedziałabym, że zycie moze byc dalej piękne a ja szczęśliwą kobietą.I teraz też jest znów ktoś kto chce mi pomóc :D . Ty wiesz o kim mówię kochanie :kwiat:
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Czy warto pomagać innym

Post autor: Asik »

Słoneczko, a jak byś się czuła gdybyś nie pomogła i nie dała z siebie wsxystkiego?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wszystko zależy od nas samych i czego oczekujemy wobec drugiej osoby,czasami zdarza się że osoba która potrzebuje pomocy,wsparcia nie chce jej ze względu na swoją ambicje. Każdy z nas oczekuje pomocy tylko nie wiadomo kiedy ją otrzyma i czy zaspokoi to potrzeby dnia codziennego,ale czasami warto przyjąć choć był to najdrobniejszy prezent nie ważne jaki ale ważne jak podarowany. Uważam,że wszyscy zasługujemy na dobro i serdeczność drugiej osoby ale czy tak jest to już we własnym mniemaniu trzeba patrzeć.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Asik ja pewnie czuła bym sie podle. Tylko, ze dlaczego osoby, którym dałaś serce, którym wydarłaś swoje serce z piersi....... ciebie w takiej sytuacji nie wspierają????? No dlaczego?
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Alek .... ja i to wiem... tylko dlaczego ty pomagasz a jak ty chcesz wsparcia to nie masz od nikogo... od kogoś komu to wsparcie kiedyś dałes????
forumowicz

"Pamiętaj, że kiedy potrzebujesz pomocnej dłoni - jest ona na końcu twojego ramienia. Gdy jesteś starszy, pamiętaj, że masz drugą dłoń: pierwsza jest po to aby pomagać sobie, druga, żeby pomagać innym."

- Audrey Hepburn
:kwiat: :kwiat: :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No to w takim układzie kochana Kruszynko kto mnie pomoze :(
forumowicz

....Pięknym jest pomaganie innym ,o których wiemy ,że nie bedą mogli nam tego czynu wynagrodzić w sposób materialny.... :kwiat:
Z mojej szuflady
forumowicz

Słoneczko ..ten ktoś co pamięta ,że ma tę drugą dłoń i jest w stosownym wieku :lol: ;)
forumowicz

Sloneczko pisze:Alek .... ja i to wiem... tylko dlaczego ty pomagasz a jak ty chcesz wsparcia to nie masz od nikogo... od kogoś komu to wsparcie kiedyś dałes????
Odpowiadając powiem tak,dziś brakuje dobrych samarytaninów ale nie każdego stać aby nim być. Nie jestem obojętny wobec drugiej osoby nawet kiedy sam potrzebuje pomocnej dłoni,w końcu syty głodnego nie zrozumie,a jak już to tylko na chwile udając,że jest dobrze a potem drwiąc i zapominając jak się miało samemu kiedyś.
ODPOWIEDZ