po operacji kręgosłupa

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

po operacji kręgosłupa

Post autor: sztani »

Jestem po operacji kręgoslupa lędzwiowego w pierwszej połowie kwietnia ile można być na świadczeniu rehabilitacyjnym. obecnie jadę na konsultacje do neurochirurga po mieśiącu. Jestem miesiąc na świadczeniu. Wiem , ze wszystko zależy od lekarza orzecznika .Może mimo wszystko ktoś ma jakieś doświadczenie w tym kierunku.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: po operacji kręgosłupa

Post autor: syrenka »

Witaj ! Na świadczeniu rehabilitacyjnym możesz być do 12 miesięcy ,To wszystko zależy co napisze ci neurochirurg i na kogo trafisz w zusie ,,,Jesli to będzie w miarę normalna osoba która wie co to jest ból po operacji i brak swobodnego poruszania ,,to bedzie dobrze ,,,Ja jestem walentynkowa ,,,operacja nr.2 ,,,tym razem implanty ,,,Życzę powrotu do zdrowia ,,,i pomyślnej komisji w zusie ,,pozdrawiam ,,B,,,, :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki i pozdrawiam
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: woytek »

po takiej samej operacji bylem 4 miesiące-do pracy wróciłem ze względów ekonomicznych-operowany bylem w listopadzie bóle po operacyjne mam do dzisiaj
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Woytek,,,Mi jedno naprawił drugie spieprzył ,,,teraz to śruby ,,ja tak rychło nie wrócę do pracy ,, :cry: A ból tak ,,,jest ,,,gorzej niż przed ,,,ale cóż ,,,taka nasza dola ,,,Pozdrawiam B,,,
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: woytek »

poznaniaka-współczuje,ja mialem farta operowali mnie spece od tej roboty(A.Kozłowski, A.Piekarski) a że boli ...tak ma być narazie-powoli przechodzi mam nadzieje że po dobrej rechabilitacji bedzie git
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

Operacje na odcinku lędźwiowym miałam 2 lata temu. Po czterech dniach pozwolili mi połozyć się na boku (wówczas byłam najszczęśliwszą osobą pod słońcem) ale okazało się że po odbarczeniu miałam tak podrażnione nerwy że całe noce nie spałam a ból mijał tylko w pozycji stojącej . Trwało to około miesiąca.Z każdym dniem było coraz lepiej.Po dziewięciu miesiącach wróciłam do pracy i do dziś czuję się świetnie czego i Wam "kręgosłupowcom" z całego serca życzę.
Aha, po operacji w tym samym roku byłam na dwóch rehabilitacjach, jednej z kolejki NFZ-tu drugiej na leczeniu poszpitalnym. ZUS też chciał mnie wysłać do sanatorium ale nie zgodziłam się bo zabrakło czasu a ja musiałam wrócić do pracy.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewiko ,,,chodzę o kuli ,,,jeszcze tylko szyjny do zrobienia ,, :) oprócz lędżwiowego L3-L4 ....masakra teraz implanty na L4;L5 ...pomału mam dosyć ,,, :cry:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jeszcze jedno pytanie ; składając ponownie o Swiadczenie potrzebuję te same druki co wsześniej czy tylko od Lekarza w moim przypadku od neurochirurga .Poprzednio składałem druk od BHPowca z firmy i lekarza prowadzącego proszę o podpowiedz. Mam być za dwa tygodnie u neurochirurga po wypisanie druku.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wniosek ze chcesz przedłużyć świadczenie ..zaświadczenie od lekarza ,,do pobrania w zusie ,,,kartoteka od neurochirurga tylko wpisy od ostatniej komisji ewentualnie wypisy ze szpitala jeśli był pobyt ,,i potwierdzenie rehabilitacji jesli była ...
ODPOWIEDZ