Chemik Duszniki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Chemik Duszniki

Post autor: Zosia »

W sanatorium tym planowałam pobyt 10-dniowy wróciłam po 7. Nie czułam się tu gościem choć pobyt był komercyjny . Warunki miałam dobre : wygodne spanie , dobre wyposażenie i stare okropne chodniki, które bardziej estetycznie by było gdyby nie było ich w ogóle ale to szczegół. Jedzenie bardzo skromne i coś jest w tym domu na rzeczy bo kuracjusze często odczuwali różne sensacje żołądkowe, przy moim stoliku każdy tego doświadczył. Najlepsze jest podejście Pani Dyrektor , która już w drzwiach uważała że u niej wszystko jest w najlepszym porządku a kuracjusze nie mają powodu się skarżyć . Pielęgniarki odnotowywały przecież pobierane leki ale..... dopiero po dłuższej rozmowie Pani przyznała iż mają podejrzenia odnośnie dostawcy wędlin i to będa sprawdzać a jedzenie jest nieurozmaicone bo to dieta lekkostrawna. No więc makaron z suchym serem z cynamonem był ok. Na pewno liczą się w tym domu goście niemieccy. Nie było miło kiedy na stołówce Panie przesadzały polskich kuracjuszy by zrobić dla gości odpowiednie miejsca. Natomiast rehabilitanci, recepcja i personel sprzątający - wspaniali ludzie , do każdego z uśmiechem a godziny zabiegów można powiedzieć na życzenie.
Kawiarni czy nawet namiastki czegoś takiego brak. Tańce tylko w Parkowej ale park piękny a na kawkę , ciacho jest gdzie wyjść . Basen w Kazimierzu też super (12 zł godz.)Niestety pogoda mi nie dopisała , padało a w pokojach było zimno . Ogólnie biorąc Duszniki - polecam Chemika - nie .
ODPOWIEDZ