Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Witam. Moja babcia dostała skierowanie do sanatorium w Augustowie. Lekarz określił że babcia porusza się samodzielnie - ma 87 lat i rzeczywiście porusza się samodzielnie ale przy ścianie albo o lasce . Więc o ile mi wiadomo nie przysługuje jej opiekunka. Moje pytanie brzmi - czy na miejscu w sanatorium ktoś będzie jej pomagał np. przy chodzeniu na zabiegi, i czy zabiegi są w tym samym budynku czy trzeba się do nich dostać poza miejsce noclegu. Babcia ma zwyrodnienie kręgosłupa i problemy z krążeniem. Proszę o opinię, czy można tam posłać babcię bez strachu, że cały turnus przesiedzi w pokoju bo będzie jej trudno dostać się na zabiegi. Turnus zaczyna się 26.01.2011
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Oj z pewnością nie jest to dobry czas dla babci. W sanatorium nikt na zabiegi nie prowadza więc jeśli dziarsko posługuje się laską to da radę ale jeśli słabo to może być problem.
Będzie mieszkać z kimś w pokoju więc jeśli trafi na dobrego człowieka to pomoże ale też nie zawsze można bo różne są godziny i każdy leci na swoje. Tam zabiegi na miejscu ale do samego wejścia dużo schodów proszę popatrzeć tylko na stronę. Żeby latem to na balkon czy przed budynek jakoś łatwiej ale teraz..... . Radziłabym jakieś zaświadczenie że teraz chora żeby odwlec ze 2 miesiące a już koniecznie jechać z nią i kogoś na miejscu / z pokoju/ poprosić o pomoc , porozmawiać z pielęgniarką pobyć dzień czy dwa i zobaczyć jak to będzie wyglądało.
Pozdrawiam i gratuluję babci takiej dobrej wnuczki , która się o nią troszczy .
Zosia ma rację, proszę zostawić babcię w domu .Byłam w Horyńcu i widziałam jak starsze panie nie mogły sobie poradzić ,a obojętność ludzka nie zna granic .Po co narażać babcię na stres. Chyba ,że pojedziesz z nią i korzyść będzie obopólna.
Dzięki bardzo za podpowiedź. Chyba zostawię babcię w domu bo z nią niestety nie mogę pojechać. Szkoda że lekarz nie zaznaczył że powinna mieć pomoc - sam wiek tez o czymś świadczy. Babcia chciała pojechać do samatorium bo stwierdziła, że chyba wreszcie jest na tyle chora że może się starać - no i się postarała tylko że sama już nie bardzo ma siły na takie wycieczki o własnych siłach. Może uda się zmienić datę - za waszą radą i może jednak lekarz zaproponuje opiekiekunkę bo wiem że jest to możliwe.
Jeszcze raz dziękuję i życzę wszystkim dobrego wypoczynku w sanatoriach no i oczywiście efektywnych zabiegów
Czy ktoś wybiera sie sanatorium w Augustowie na turnus od 23go lipca 2012? Mam 32 lata i szukam ludzi w podobnym wieku do swojego by mieć z kim pogadać czy wyjść na papierosa. Krzysiek