Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Proszę o opinię o tym uzdrowisku osoby które tam były po remontach i przekształceniach własnościowych. Wiem , że to dla jednych "dziura", a dla innych miejsce na ucieczkę od codziennego zgiełku. Z nielicznych opinii wynika, że nikt nie skarży się na zabiegi i personel. Wiem, że to są sprawy najważniejsze, ale jadąc w okresie listopad/ grudzień chciałbym wiedzieć czy jest tam też okazja do integracji przebywających kuracjuszy (bilard, tenis stołowy, jakaś kawiarenka we wsi w pobliżu itp.), bo przecież jesienne wieczory są bardzo długie. Zarezerwowałem sobie pokój 1 osobowy w studio ale jak to wygląda nie mam pojęcia. Cieszy mnie jednak to, że mogę tam otrzymać kąpiele jakich nie uświadczę w innych miejscach.
Byłam tam w sierpniu 2012 r. i bardzo sobie ten pobyt chwalę. Miałam pokój typu studio bardzo czysty, wyposażony- łazienka z współlokatorką mająca pokój po drugiej stronie, nie było problemu. Po południu biegałam na basen dodatkowy karnet coś około 50 zł. 10 wejść. Były organizowane tańce na stołówce i ogniska przy grillu ale to chyba w listopadzie się nie uda. Samochód miałam pod oknem i sobie jeździłam jak tylko byłam głodna na przykład do Niemczy, bliziutko a tam jest fajna pizzeria: dobra i tania. Był tam Pan grający na gitarze i tak miło spędzałam czas. Niepowtarzalny jest tam PROBOSZCZ MARIAN. Ja nie jestem ,,kościołowa" ale oczywiście lubię poznawać tradycje i folklor miejsca w którym przebywam. Proboszcz organizował niezłe balety a właściwie to u niego na posesji organizowała tamtejsza społeczność. Miałam okazję bawić się na dożynkach i odpuście. Bal ,, do białego rana " jeśli ktoś miał tyle zdrowia. Polecam Ząbkowice z wieżą, fajne miejsce i jest gdzie pójść oraz Srebrną Górę. Pozdrawiam kuracjuszka.
Serdecznie dziękuję Kasiu. Twój opis już bardziej przybliża mi miejsce w którym mam się kurować. Ja również będę miał pokój typu studio w Akacji. W dalszym ciągu nie wiem jeszcze nic o jego wyposażeniu, funkcjonalności itp. Dowiedziałem się jednak, że na terenie sanatorium nie ma żadnej kawiarenki. Czy jest jakaś salka typu świetlica na której można zagrać w "chińczyka" czy rozegrać partyjkę szachów? Może we wsi jest jakaś kawiarenka aby umilić sobie długie jesienne wieczory? Będę wdzięczny Tobie i innym kuracjuszom za każdą informację. Pozdrawiam.
Jeśli studio w Akacji to może ten sam pokój to znaczy 110 i 111 a w środku łazienka. W pokoju telewizorek na ścianie ( miałam 111) pilot w recepcji po wpłacie kaucji. Był czajnik, kubek, talerzyk nie było kieliszków. Nawet suszarka do włosów była choć i tak miałam swoją! Ręczniki fajne te z Ikei,panie na prośbę wymieniały. Szafa, wieszaki i półeczki dostatek. Internet ( miałam laptopa)- kod w recepcji. Pod moimi drzwiami stałą deska i żelazko nie wiem kto to stawiał ale korzystałam sobie. Stała tez suszarka na pranie. Całość świeżutka ,,po nowemu". Koleżanki z Forsycji jak przychodziły do mnie to mówiły, że mam pokój dla Vipów. A dla mnie ważne, mała lodóweczka w zabudowie estetyczna, a że byłam latem- chłodzone napoje wręcz wskazane. We wsi jakoś starsza Pani prowadziła knajpkę na wzór dawnych pijalni. Koledzy wyskakiwali na setkę ale raczej rzadko. W czasie kiedy byłam remontowali w środku jakby kawiarenkę i tam też miała być pijalnia wody, która jest domeną tej miejscowości ale czy jest uruchomiona już to nie wiem. oj rozpisałam się pozdrawiam. K.