Czy Jesteśmy JESZCZE Ludzmi
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Czy Jesteśmy JESZCZE Ludzmi
Jest godz 16,00 słucham kolejnych wiadomości w radiu regionalnym i Nie wierzę .
Kolejna matka pobiła śmiertelnie kolejne Bogu winne dziecko !!!
dzis mamy 4 październiak i po sprawdzeniu to juz ktores wydarzenie.
W grudniu zostałem Dziadkiem Cała rodzina czekala , Na malucha Tak WSZYSCY oszaleli ,dziś maly Janek zaczyna juz dziekowac za Oczekiwanie -usmiechem wyciagnięciem ręki czy tez innymi znakami ,gdy uslyszalem ..Dziadzia oszalałem a jego ciche Mama ,Tata wprawia WSZYSTKICH w zachwyt .
Zdaję sobie sprawę ,że nie zachowujemy sie iracjonalnie
ale jednoczesnie zastanawia,sie Dlaczego dochodzi do pobić tych dzieci, CZY te dzieci są przetrzymywane ,aby na nie otrzymywac gratyfikacje finansowe ?
dziewczynka przez 2 lata słownie 2 lata była Glodzona i w ciagu dnia otrzymywala raz dziennie przez te 2 lat JEDEN Rodzaj Zupy na ziemi jak zwierze.
Nauczyciele Widzieli ..nie ragowali wszak są od nauczania nie tak jak w czasach mej młodości i też ..wychowania
Zastanawiamy sie widząc kolejny przypadek , że Nikt tego niewidział !!
Jednakże Osoby te korzystaja z POMOCY Instytucji ,sa sąsiedzi i........ DZIECI CIERPIA
Wielu Moich znajomych ludzi ustatkowanych , majętnych zaczyna starać się o adopcję Starają się o adopcje dzieci chorych i Napotykają na Problemy wielu zaczyna REZYGNOWAĆ.
Dlaczego napisałem ten temat - kilka minut temu rozmawialem z sasiadami ludzmi 45+ dzieci studiują , nieźle prosperująca firma i DECYZJA -NIE
Wierzcie Mi moga przyjąc nawet dwoje dzieci niepelnosprawnych maja odpowiednie mieszkanie
-Fakt dzieci studiujące jeszcze zameldowane ,ale posiadające już swe mieszkania.
Jeżeli w Katowicach będzie podobna do tych o ktorych mowa jest tragedia Mocno zaangazuję się w ta sprawę bo Niestety niechęc Sądow jest zastanawiająca , natomiast nie ma przeciwskażan do Domow ,rodzin zastępczych.
Za styl Przepraszam ,ale tylko tak umię tak ruszylo mnie
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Czy Jesteśmy JESZCZE Ludzmi
A ile jest takich, których nie pokazano w tv?
Dlaczego Twoi znajomi zrezygnowali?
Też mam wnuki i wiem, jak to cieszy;)
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
Mam małego szkraba, za 3 miesiące będzie miała 3 latka. Słońce moje dla którego robię wszystko co potrafię by było jej dobrze. Nie mieści się w mojej głowie jak można inaczej, nie mieści mi się w głowie nawet obojętność wobec dziecka, a co już mówić o pobiciach. Zastanawiam się czy oni to robią dla pieniędzy tak jak piszecie. Wydaje mi się, że niekoniecznie. Najczęściej jednak są to młodzi ludzie, którzy umieli zrobić dziecko, a nie potrafią go wychować. Płacz dziecka jest dla nich taki nie do zniesienia, że chcą się go pozbyć. Rodzina ich nie wychowała, szkoła nie wychowała, państwo nie wychowało więc i oni dzieci nie wychowają. Często myślę, że to efekt tzw. bezstresowego wychowania. Jednak kiedyś nauczyciel miał szacunek, a teraz kosze im na głowy zakładają. Potem z takich uczniów wyrastają bandyci przez, których cierpi społeczeństwo lub ich rodziny.
Takich zwyrodnialców trzeba traktować ostro ale nie ciepłą celą lecz ciężkimi robotami. Ciekawe czy to w naszym kraju jeszcze funkcjonuje. Kiedyś można było spotkać na ulicach pracujących więźniów w kamizelkach z napisami ZK. Rodzice straszyli nimi niegrzeczne dzieciaki. Teraz tego nie ma, a szkoda. Kamieniołomy by się przydały. Łagier jak w Rosji i tyle.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Zgadzam się z Tobą w 100 % ,ale to MY pozwolilismy na takie wychowanie.
Jestem opiekunem mlodych ludzi ludzi ,ktorym nad czyms zależy sa to wyniki Sportowe
Ich rodzice mieli troszkę czasu aby poświęcic się i dowieśc ich na trening cieszyć się z Ich Sukcesow i BYC przy porażkach
Ilu z NAS daje dziecku 5,10 zl i niech się ...My mamy spokoj .
Wychowało się pokolenie Gimnazjalistow JUŻ dorosłych bo skonczyło podstawowke ,ale BARDZO Glupich bo ma lat 13-14 i Wydaje im się ,że a dodatkowo rodzice zaganiani albo i tez Oszukujący tych młodych ludzi swym Zmęczeniem
Moj sp Tata pracował po 12-16 godz ,ale gdy tylko mogł Mial czas aby Nauczyć mnie czegoś ,ja staralem się brać te Wzorce -Za moich synow Dorosłych Na ulicy nie musze się wstydzić a i umieją/umieli pomoc swym i nie tylko babcią i dziadkom
Zastanawiam się Gdzie sa te WSZYSTKIE słuzby Ida tam OGROMNE pieniądze budżetowe i sa Marnotrawione A jakim Prawem Kurator Może orzec ,że dziadkowie Spasli jak prosie dziecko
-Taka osoba winna byyc skazana i zakazano by jej wykonywania Zawodu
osoba ta Powinna zamiatać ULICE aby nabrać SZACUNKU ,SZACUNKU dla drugiego Człowieka i aby na forum publicznym tak się nie wyrażała o Drugim Człowieku Bo czyz ta Pani jest Ideałem kobiety
NIE Duzo jej brakuje do BB
Generalnie Szkoda jest tych bezbronnych dzieci ,ktore nie mogą sie OBRONIC
Czy MY możemy Pomoc aby nie było KOLEJNYCH TRAGEDI ???