Czy forum kuracjuszy może być źródłem wiedzy ?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
marusia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2013 10:12
Staż sanatoryjny: 10

Czy forum kuracjuszy może być źródłem wiedzy ?

Post autor: marusia »

Dzień Dobry . Wczoraj w ramach zajęć grupie dwudziestu kilku młodych osób zaproponowałam rozważenie zachowań
ludzkich poprzez analizę wypowiedzi pacjentów na tym forum . Kopalnią wiedzy poznawczej będą rozmowy w dziale Na każdy temat . W miarę czasowych możliwości będę dzieliła się z Wami jak młodzież widzi "sanatoryjne" pokolenie .
Pełny tytuł tematu: CZY FORUM KURACJUSZY MOŻE BYĆ ŹRÓDŁEM NABYWANIA WIEDZY SPOŁECZNEJ
Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Re: Czy forum kuracjuszy może być źródłem wiedzy ?

Post autor: administrator »

Ups... Uwaga forumowicze, będziemy obserwowani. Panie proszę występować w spódnicach do kostek, Panowie podopinać guziki. No nie łobuzować :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:shock: no jeszcze ktoś na podstawie naszych wpisów napisze pracę magisterską :?: ,strach się bać :roll: Wstawią nas w słupki,wykresy,procenty,,,,,,,,, :(
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

W tym momencie żałuję że nie można "minusować" postów. Akurat wyżej wymieniony dział jest traktowany "pół żartem - pół serio".......
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Bardzo jestem ciekawa wyników. Mnie nasuwa się taki wniosek -jeśli chodzi o obserwację działu ''Na każdy temat'' - mianowicie ludzie, którzy mimo chorób (bo kuracjuszem są osoby w mniejszym lub w większym stopniu chore) potrafią zachować dystans i pogadać, pożartować z innymi, często nie znając się osobiście. Czasem to dobra terapia na gorszy nastrój.
Pamiętajmy, że wiele osób czyta nasze teksty w tymże dziale, nie każdy ma ochotę się zarejestrować, więc ogólnie to cały czas jesteśmy ''pod obstrzałem'' ;)
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: administrator »

Ewiko, nie przejmujmy się tak. To i tak otwarte forum, które każdy internauta może czytać. A czy napisze z tego pracę czy książkę, co za różnica. Oby tylko jakiś hit jak już :D
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

...Tantiemy należą się wszystkim autorom, których wpisy są wykorzystywane, niezależnie od sposobu wykorzystania.....

;) ;) ;)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Tantiemy swoją drogą, ale co z...........prawami autorskimi :o ;) :lol: :lol: :lol:
moczyk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2011 21:58
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: moczyk »

marusia pisze:Dzień Dobry . Wczoraj w ramach zajęć grupie dwudziestu kilku młodych osób zaproponowałam rozważenie zachowań
ludzkich poprzez analizę wypowiedzi pacjentów na tym forum . Kopalnią wiedzy poznawczej będą rozmowy w dziale Na każdy temat . W miarę czasowych możliwości będę dzieliła się z Wami jak młodzież widzi "sanatoryjne" pokolenie .
Pełny tytuł tematu: CZY FORUM KURACJUSZY MOŻE BYĆ ŹRÓDŁEM NABYWANIA WIEDZY SPOŁECZNEJ
Pozdrawiam .

Taka drobna uwaga dla Was "młodzi" ludzie , żeby zrozumieć klimat tu panujący to dobrym przetarciem jest pobyt u wód , bo tu panują szczególne warunki , taki imperatyw kategoryczny !
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Biedroneczko
...TRZEBA SIĘ ZASTANOWIĆ .......jpg
;) ;) ;)
ODPOWIEDZ