Arka Mega Kolobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
julinka601
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2011 22:28

Arka Mega Kolobrzeg

Post autor: julinka601 »

Właśnie wróciłam z Arki i niniejszym dzielę się wrażeniami. Olbrzymi obiekt na prawie tysiąc osób. Metal .szkło i obrazy z afrykańskimi motywami /kwestia gustu, mnie zęby bolały od tego/. Bary,kawiarnia/ obrotowa na 11 piętrze/,restauracja,sklepy /z przewagą jubilerskich,na wypadek jakby się ktoś chciał od razu zaręczyć/,kino,kort tenisowy i sala do ping-ponga,grota solna,baseny.........czułam się jak w galerii handlowej. Popołudniowe koncerty w lobby barze miłe ale obok schodów ruchomych.
Inne koncerty i występy na marnym poziomie,schlebiające tanim gustom. Za to Ci co lubią potańczyć mieli karaoke i dancingi na miejscu.
Stołówka ogromna,wielkie,dziesięcioosobowe /weselne/ stoły. Jedzenie marne /a obok przepych kulinarny dla komercyjnych/. Ja miałam to niby dietetyczne a rozwaliłam sobie żołądek .W niczym to diety nie przypominało.

Dobre strony: świetne warunki mieszkaniowe.W pokoju telewizor,lodówka, w łazience suszarka do włosów,komplet ręczników/2 duże i jeden mały/ zmieniane co tydzień, pościel zmieniana raz w turnusie.
Choć na parterze ,pod basenem pokoje trzyosobowe z widokiem na kubły do śmieci i zapachem chloru.Ja szczęśliwie miałam na 5 pietrze i było super a to ważne przy długich wieczorach.No i bardzo sympatyczne towarzystwo w przestronnym studio /dwie dwójki ,duży przedpokój i łazienka/
Cudowne kamienne ,podgrzewane leżanki do relaksu między zabiegami. Bardzo punktualne zabiegi /ale bez możliwości zamiany godziny czy tzw odrobienia/. Rehabilitanci totalnie zapracowani,jak te mrówki uwijają się między kabinami , nie mający czasu na uśmiech czy słówko z pacjentem.
Zadbane otoczenie obiektu,blisko morza.
Zdecydowanym plusem jest fakt,ze wszystko ma się pod jednym dachem.
Nie narzekam ale zdecydowanie wolę bardziej kameralne ośrodki gdzie nie jest się bezosobowym numerem.To jest przereklamowany moloch, ale niektórzy takie lubią.
forumowicz

Re: Arka Mega Kolobrzeg

Post autor: forumowicz »

Witaj Julinka 601 :) :) Byłam w tym obiekcie i w części zgadzam się z Tobą .
Pozdrawiam :kwiat: :) Ja natomiast lubię taki zgiełk ;)
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ibizka wielkopolska »

Byłam w Arce w kawiarni obrotowej i stwierdzam, że najsmaczniejsze desery i cenowo najtańsze / Perła Bałtyku i lokalne nad morzem/ są właśnie tam. Ruch i anonimowość porównywalna do Hotelu Gołębiewski, w którym gościłam. Też te stoły weselne. Lubię jednak jeść w mniejszym gronie.
ela66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2012 09:57

Post autor: ela66 »

Zgadzam się z tą opinią byłam w Arce to moloch xxi wieku po prostu wypasiony ośrodek nic poza tym ja osobiście wolę ośrodki kameralne tam jet po prostu klimat.
ODPOWIEDZ