Kamień Pomorski MIESZKO

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
MalaMi
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 paź 2013 20:53
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0

Kamień Pomorski MIESZKO

Post autor: MalaMi »

Witam. Właśnie wróciłam z 21 dniowego pobytu w szpitalu uzdrowiskowym MIESZKO(od 08.11 do 29.11.2013r)> Nie ma za dużo komentarzy o tym ośrodku dlatego zdecydowałam się o nim napisać trochę szerzej. Jest to bardzo piękny budynek z lat 60-70. Pokoje jedno, dwu i trzyosobowe. Zaznaczam, że piszę o pobycie refundowanym z NFZ a nie komercyjnym. Standard właśnie z tych lat. Pokoje bez pełnego węzła sanitarnego (w pokojach tylko umywalki). Jedna łazienka na piętrze plus dwie ubikacje (oczywiście osobno dla pań i osobno dla panów). Wyposażenie pokoi bardzo ubogie (chociaż dwa dni przed wyjazdem zmieniano szafy w pokojach. Łazienki i ubikacje wyremontowane i bardzo czyste. Można mieć a nawet należy zastrzeżenia do sprzątaczek w pokojach, które uważały, że maźnięcie szmatą podłogi to całe sprzątanie. Jedzenie na stołówce bardzo monotonne i skąpe. Jednak myślę, że nie to było najważniejsze. Dla mnie ważne były zabiegi. Uważam, że baza zabiegowa postawiona na wysokim poziomie. Tak jak kiedyś za czasów gierkowskich zwracano baczną uwagę na zaplecze zabiegowe tak do dzisiaj jest to w Kamieniu Pomorskim kontynuowane. Jest faktem, że nie ma wszystkich zabiegów na miejscu i trzeba dochodzić na basen i niektóre zabiegi do FENIKSA jednak są to bardzo małe odległości i nawet na zdrowie wychodzi trochę ruchu. Personel zarówno w samym budynku jak i w gabinetach zabiegowych wspaniały. Miłe panie i panowie. Lekarz prowadzący (nie można podawać nazwisk) ale Pani doktor wspaniała , wyrozumiała blondynka. Ogólnie uważam, że niedogodności braku pełnego węzła sanitarnego rekompensowały bardzo wysokiej jakości zabiegi, a przecież w tym całym interesie o to chodzi. Po co mi kafelki i du.....relki jeżeli nie będę miała tego o co mi najbardziej chodzi czyli perfekcyjnie wykonanych zabiegów.
Jeżeli chodzi o tańce i takie inne związane z pobytem sanatoryjnym atrakcje to jak się dobierze zgrana grupka to też wszystko można zrobić. Bardzo mi się tam podobało. Przez te trzy tygodnie stan mojego kolana i biodra bardzo się poprawił. Dziękuję rehabilitantom, Pani doktor i siostrom.
Pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Kamień Pomorski MIESZKO

Post autor: Betina71 »

Witam.
Mam skierowanie do Szpitala Uzdrowiskowego MIESZKO w terminie 23.06-14.07.2016 r a profil to kardiologia.
Dziękuję MalaMi za informacje o ośrodku i proszę odezwij się jeszcze ;) :kwiat:
Pozdrawiam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

NO dziękujemy za opis ,możesz dumnie zmienić staż sanatoryjny o ile chcesz :)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

milenista pisze:NO dziękujemy za opis ,możesz dumnie zmienić staż sanatoryjny o ile chcesz :)
Opis koleżanki jest stary...napisałam do Niej i mam nadzieję,że się odezwie tutaj ;)
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kama »

Witam! Czy przebywał ktoś w 2016 w MIESZKU ?
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kama pisze:Witam! Czy przebywał ktoś w 2016 w MIESZKU ?
Witaj. Ja tam jadę w terminie 23.06-14.07.2016 r :kwiat:
ODPOWIEDZ