Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
SU „Eskulap” położony jest w centrum parku zdrojowego i w centrum uzdrowiska co jest niewątpliwą zaletą. Po prostu wszędzie jest blisko ( przystanek, sklepy, kawiarnia). Budynek jest trzykondygnacyjny wyposażony w windę. Szpital dysponuje parkingiem płatnym, niestrzeżonym w odległości około 250 metrów od budynku. Pokoje 2 osobowe, 2 plus 2 (studio), 2 plus 3 (studio) i 4. Wszystkie pokoje wyposażone w pełny węzeł sanitarny oraz telewizor (płatny), z którego można nie korzystać (recepcja wyłącza sygnał). Pokoje lepsze od strony wejścia głównego (widok z okna na deptak) z drugiej strony na zalesione (?) wzgórze. W pokojach od 2011 roku było wymieniane wyposażenie (szafy, łóżka) więc powinno być ok. Czajniki 2 sztuki oraz 1 lodówka na piętro na korytarzu. Internet Wi – Fi lub kawiarenka ( były dwa komputery) płatne. Stołówka na miejscu, posiłki (catering)wydawane w dwóch turach. Na każdym piętrze gabinet lekarski i dyżurka pielęgniarek. Baza zabiegowa na miejscu w budynku. Dla części kuracjuszy zabiegi w budynku fizjoterapii obok (do przejścia 20 metrów). Jako pacjent oddziału kardiologii nie miałem masaży oraz zabiegów mokrych i związanych z prądami więc w tej kwestii nie mam zdania. Rehabilitanci w większości młodzi , mili i sympatyczni. Dotyczy to także pozostałego personelu medycznego i gospodarczego . Należy pamiętać, że za uśmiech i miłe słowo dostaje się w zamian najczęściej (aczkolwiek nie zawsze) uśmiech i miłe słowo. Mój ostatni pobyt w „Eskulapie” to lato 2012. Jeśli ktoś ma nowsze informacje to proszę o uzupełnienie mojego wpisu.