Świnoujście - sanatorium "Światowid"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Michal897
Na forum od: 22 lut 2014 01:40
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 0

Świnoujście - sanatorium "Światowid"

Post autor: Michal897 »

Witam.
Otrzymałem skierowanie do Świnoujścia do sanatorium Światowid (szpitalne leczenie uzdrowiskowe). Czy ktoś z Państwa był w tym obiekcie? Jakie doświadczenia, odnośnie standardu lokalowego, obsługi, atrakcji i innych aspektów pobytu.

Pytanie drugie, możliwe że w złym dziale, ale pozwolę sobie je zadać. Jestem osobą stosunkowo młodą (32 lata). Czy w sanatoriach można spotkać wiele osób w tym wieku?

Z góry dziękuję za odpowiedz.
Michał.
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Świnoujście - sanatorium "Światowid"

Post autor: adamadi »

Michal897 pisze:Witam.
Otrzymałem skierowanie do Świnoujścia do sanatorium Światowid (szpitalne leczenie uzdrowiskowe). Czy ktoś z Państwa był w tym obiekcie? Jakie doświadczenia, odnośnie standardu lokalowego, obsługi, atrakcji i innych aspektów pobytu.

Pytanie drugie, możliwe że w złym dziale, ale pozwolę sobie je zadać. Jestem osobą stosunkowo młodą (32 lata). Czy w sanatoriach można spotkać wiele osób w tym wieku?

Z góry dziękuję za odpowiedz.
Michał.
:shock: Standardy?obsługa?atrakcje?

A gdzie jest pytanie o rehabilitacje,zabiegi,personel medyczny?
Musisz zdać sobie sprawę że jedziesz tam przede wszystkim się leczyć,reszta schodzi na drugi plan.
Co do drugiego pytania nie ma na to reguły raz ktoś jest młodszy raz nie ........,,STARSI też są fajni ;)
Jakieś stare opinie na temat tego ośrodka są na forum ....poszperaj ;)
Michal897

adamadi pisze:
Musisz zdać sobie sprawę że jedziesz tam przede wszystkim się leczyć,reszta schodzi na drugi plan.
Co do drugiego pytania nie ma na to reguły raz ktoś jest młodszy raz nie ........,,STARSI też są fajni ;)
Zadałem pytanie bardzo precyzyjne. Nie poszukuję informacji o rehabilitacji bo takową posiadam. Wiem doskonale po co tam jadę i nie wiem też skąd ten protekcjonalny ton w stosunku do mojej wypowiedzi. Forum przejrzałem i brak jest aktualnych informacji.
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

Michal897 pisze:
adamadi pisze:
Zadałem pytanie bardzo precyzyjne. Nie poszukuję informacji o rehabilitacji bo takową posiadam. Wiem doskonale po co tam jadę i nie wiem też skąd ten protekcjonalny ton w stosunku do mojej wypowiedzi. Forum przejrzałem i brak jest aktualnych informacji.
Potraktuj ta odpowiedz z przymrużeniem oka,bo taki jest jej ton.....
Fakt że brak jest aktualnych informacji
Powodzenia w szukaniu odpowiedzi na Twoje pytania
Marcysia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2011 22:51

Post autor: Marcysia »

Światowid jest jednym z wielu budynków Uzdrowiska Świnoujście.Jest po remoncie, stołówka na miejscu i część zabiegów .Odnośnie warunków mieszkaniowych nie mam takiej informacji jednak nikt ze spotkanych kuracjuszy nie narzekał.Na inne zabiegi typu basen itp.trzeba dochodzić do Bałtyku czy też Rusałki. Ma to też dobre strony ,bo wówczas spotykasz mnóstwo osób z innych ośrodków.Co do towarzystwa to jest różnie jak na wszystkich wyjazdach.Wiek nie ma znaczenia tylko jak są osoby młode duchem to już połowa sukcesu. Ogólnie jest bardzo fajnie ,a Świnoujście dobrze przygotowane do przyjmowania turystów i kuracjuszy. Mimo ,że przebywałam w Henryku i byłam w grudniu bardzo miło wspominam pobyt czego i Tobie życzę .pozdrawiam
Michal897

Marcysiu, dziękuję za informację. Turnus rozpoczynam 29 marca, więc liczę na wiosenną pogodę i ciekawe towarzystwo. Po powrocie opiszę swoje odczucia na temat tego miejsca.
Pozdrawiam. Michał.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Michał ja nie byłam ,ale inni byli w Świnoujściu i wszyscy zachwyceni miejscem :) miłego pobytu
babajaga
Na forum od: 02 lip 2014 14:24
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: babajaga »

Halo Michał!
Jak Ci się udał wyjazd? Ja jadę 23.08.2014. i jestem w podobnym wieku. Było OK czy żałujesz straconego czasu? Czy ktoś jedzie jeszcze w tym terminie? Jadę z Krakowa.
Sylwia
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

babajaga pisze:Halo Michał!
Jak Ci się udał wyjazd? Ja jadę 23.08.2014. i jestem w podobnym wieku. Było OK czy żałujesz straconego czasu? Czy ktoś jedzie jeszcze w tym terminie? Jadę z Krakowa.
Sylwia
Witam!
Też tam jadę i również z Krakowa,ale niestety w terminie jesiennym od 04.10.Także jestem bardzo ciekawa czego tam mogę się spodziewać??Mam nadzieję,że jak wrócisz to podzielisz się informacjami i spostrzeżeniami.Pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ