Rafał Busko-Zdrój kwiecień
-
bogdan2012
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2012 22:39
- Oddział NFZ: Pomorski
Rafał Busko-Zdrój kwiecień
Re: Rafał Busko-Zdrój kwiecień
W Rafale w Busku byłem w ubiegłym roku w sierpniu ,więc moje informacje nie są w 100% aktualne ,ale opiszę jak było.Budynek Rafała położony jest na skraju parku zdrojowego -cisza,spokój ,pełen luz. Zabiegi wszystkie na miejscu ,baza zabiegowa ok /nowe wanny/obsługa na medal. Stołówka na 1 piętrze ,posiłki wydawane na dwie tury,jedzenie smaczne ,urozmaicone ,możliwość wyboru diety. Pokoje typowe, w sierpniu wymieniano okna ,ale prace były tak zorganizowana ,że nie utrudniały nam pobytu.A teraz kilka słów o samym Busku-piękne i bardzo urokliwe miejsce byłem w Busku kilka razy i chętnie tam wrócę.Jeżeli będziesz samochodem to polecam baseny mineralne w Solcu,16 km od Buska jest Chmielnik z cudowną knajpką żydowską.Do Pacanowa też żabi skok,a i do Sandomierza warto się wybrać.Do Krakowa jeżdżą busy więc tylko jechać.Jak widzisz możliwości jest wiele.A i jeszcze jedna ważna atrakcja -jeśli lubisz tańczyć to w Busku jest wiele miejsc gdzie grają i to dobrze grają więc można mile spędzić wolne chwile.Jeśli masz jeszcze jakieś pytania ,pisz chętnie odpowiem. Życzę udanego pobytu i wierzę ,że jak ja polubisz Busko i chętnie będziesz tam wracał.
-
bogdan2012
- Aktywny Kuracjusz

Kolego interesuje mnie jaka była atmosfera w ośrodku.Czy były wścibskie pielęgniarki szczególnie po 22.Jak prezentowały się pokoje , czy czyste i schludne .Mam informacje ,że są jednynki bądz dwu osobowe.
Kolego jaką masz na myśli knajpkę w Chmielniku i co jest w niej fajnego.Czy w samym Busku jest coś godnego odwiedzenia.
Jeśli chodzi o baseny mineralne to w jakim ośrodku i jak płatne ?
Jeśli chodzi o pokoje to moja wiedza jest dość skromna gdyż byłem zakwaterowany na kwaterze prywatnej i do Rafała chodziłem na zabiegi i posiłki,ale z rozmów z mieszkańcami Rafała wiem ,że pokoje są typowe jak w każdym innym sanatorium.Tak są jedynki ale chyba tylko dla kuracjuszy komercyjnych, są też 2 i 3 i wszystkie z łazienkami.Nikt z mieszkańców nie żalił się na obsługę,a godz.22 jest wszędzie przestrzegana z małym marginesem .Baseny mineralne są w Solcu tj ok.20 km od Buska,ceny i godziny znajdziesz na ich stronie internetowej.Restauracja w Chmielniku nazywa się Cymes i można tam zjeść specjały kuchni żydowskiej .Co można zobaczyć ciekawego w samym Busku ;park zdrojowy,rynek,i to wszystko.Osobiście polecam basen w sanatorium Słowackim i tańce w Victorii ,a z wycieczek wyjazdowych to ;Sandomierz,Kraków i winnicę w Zbrodzicach gdzie produkowane jest białe i czerwone wino HERBOWE.Do sanatorium przychodzą też przedstawiciele biur podróży ,które oferują różne wycieczki ;do Sandomierza , Częstochowy ,Krakowa ,Wiślicy i innych ciekawych miejsc.Myślę ,że 3 tygodniowy pobyt jest zbyt krótki aby w pełni wykorzystać proponowaną ofertę.Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
-
bogdan2012
- Aktywny Kuracjusz

Bardzo dziekuje kolego za wszelkie ciekawe godne uwagi informacje o sanatorium w Busku Zdroju