Stereotypy o Polsce i Polakach......

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Stereotypy o Polsce i Polakach......

Post autor: AleksandraWroclaw »

Hmmmm......stereotypy krążące po świecie o Polsce i Polakach często wynikają z niewiedzy o nas i naszym kraju....
Wiele złego słyszałam o Polakach mieszkając w Niemczech.Dlaczego my musi być najgorsi ?
Po prostu nie dajmy innym powdow by wypowiadac sie o NAS z niechęcią w ten sposob, a co za tym idzie sami się tak nie wypowiadajmy o INNYCH.
Zachecam do dyskusji...
.
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Re: Stereotypy o Polsce i Polakach......

:?: :?: :?:
Załączniki
,stereotypy.jpg
,stereotypy.jpg (7.51 KiB) Przejrzano 198 razy
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,znowu temat rzeka a i odczucia mogą być różne :!: w samym tytule piszesz o stereotypach bo takie są u ludzi którzy nie znają Polski ani Polaków :!: przypomina mi się dowcip-Niemiec do Niemca,jedź na wczasy do Polski-Twój samochód już tam...jest :!: a ostatnia wersja-Jedz na wczasy do Polski-Twój sąsiad już tam jest :!: kiedyś przy żelaznej kurtynie wyjeżdżali Polacy kombinatorzy którzy zepsuli nam reputację-teraz przy bliższych i dłuższych kontaktach ten obraz się zmienia,i wielu Europejczyków ceni Nas za pracowitość i sumienność-inną sprawą jest to że sami się nie szanujemy i nie pomagamy sobie jak inne nacje,nie znam relacji jeżeli chodzi o pracę bo moje wyjazdy to czysto turystyczne wypady i nigdy nie spotkałem się z jakimiś nieprzychylnymi zdarzeniami :!: faktem jest że coraz większe grono rodaków zostawia sporo pieniędzy na urlopach w Europie i poza Nią,w dalszej części świata jesteśmy kojarzeni z Wałęsą i Papieżem Wielkim Polakiem-kolejność różna :!: bardzo niemiłe zdarzenie spotkało mnie w Rostowie nad Donem,gdzie starsza pani dowiedziawszy się skąd jesteśmy-odpowiedziała ach to zachodnia....Ukraina :twisted: zakupy zostawiliśmy i niestety nie bacząc na wiek-oberwało się Jej sporo :!: po polsku i po rosyjsku też :!: generalnie troszkę podróżując spotykałem się z sympatią-może dlatego że czasami płaciłem dość spore rachunki,albo spryciarze widzieli opaski z hoteli na nadgarstkach,nieprzyjemni często bywali Niemieccy celnicy podczas odpraw w międzylądowaniu zwłaszcza we Frankfurcie-zabierając prezenty i alkohol kupiony na strefach wolnocłowych poza Europą-zawiść że oni tam nie byli :?: :?: :?: Generalnie mam bardzo miłe wspomnienia z traktowania mnie w różnych miejscach za granicą-na wyjazdach narciarskich zwłaszcza w Austrii dzień kończył się wspólnymi międzynarodowymi tańcami w butach narciarskich w barach tzw.Okrąglakach przy szklanicy wspaniałego zimnego piwa-czego życzę przy sobocie z perspektywą ciepłej i słonecznej Niedzieli :!: Pozdrawiam :) :) :)
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

AleksandraWroclaw pisze:Hmmmm......stereotypy krążące po świecie o Polsce i Polakach często wynikają z niewiedzy o nas i naszym kraju....
Wiele złego słyszałam o Polakach mieszkając w Niemczech.Dlaczego my musimy być najgorsi ?
Po prostu ,nie dajmy innym powodów by wypowiadac sie o NAS z niechęcią w ten sposob, a co za tym idzie sami się tak nie wypowiadajmy o INNYCH...
Zachęcam do dalszej dyskusji...
.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Stereotypy Polaków o...

Post autor: jacky6 »

innych nacjach...
a cóż Polacy nie gęsi i swojego Donalda i Kaczora mają...
...
jaki inny naród jest tak "bogaty" ?

:mrgreen: 7 DDW :ugeek:
ODPOWIEDZ