Mapy
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Mapy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Mapy
Ja oglądam sobie wszystko na google maps.Tam gdzie na skali jest ludzik zobaczysz dokładnie wszystko.Przechodzisz na opcję street view i podróżujesz.Wyślę Ci link na pw.medi pisze:Mam ogromną prośbęNie mogę znaleźć przyzwoitej mapy wirtualnej ,dzięki której mogłabym "pospacerować " po miejscach których nie znam lub takich za którymi tęsknie
.Miałam kiedyś coś takiego ,ale niestety komputer z "zapamiętaną" stroną został w puszczy .
Re: Mapy
Możemy obserwować teren z dowolnego poziomu, pod dowolnym kątem. Możemy przekręcić obraz i zobaczyć panoramę terenu - ładnie widać góry. Widać wysokości n.p.m. oraz głębokości danego miejsca.
Możemy mierzyć odległości miedzy dwoma lub wieloma punktami na mapie.
Ciekawe funkcje:
3D - można wyświetlać modele 3D budynków, pomników, fontann, mostów, wież, muzeów, domów i innych obiektów.
Można cofnąć się w czasie aż do roku 1930 i oglądać zdjęcia historyczne (jeżeli były robione w danym miejscu).
Oceany - zanurkuj pod powierzchnię i odkryj zaginione wraki statków.
Street View - widok z poziomu ulicy. A propos, wczoraj po mojej ulicy jeździł samochód Googla i robił zdjęcia do Street View (teraz trzeba czekać na uaktualnienie i pojawię się na ulicy
Jak już "pospacerujemy" po Ziemi to możemy ruszyć w kosmos:
Niebo - przyglądaj się z bliska odległym galaktykom, oglądaj gwiazdozbiory i obserwuj ruchy planet.
Księżyc - zobacz modele 3D statków kosmicznych i oglądaj z bliska 360-stopniowe panoramy z poprzednich misji.
Mars - wyświetlaj zdjęcia zrobione przez agencję NASA. Wyświetlać modele 3D łazików i podążać ich śladami.
Należy pobrać (za darmo) Goggle Earth i zainstalować w komputerze.
http://www.google.pl/intl/pl/earth/
Miłych "spacerów"