Polanczyk czy Krynica?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Polanczyk czy Krynica?

Post autor: krzysiek23 »

Witam co byście wybrali ? :D
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Polanczyk czy Krynica?

Post autor: Hania »

Ja osobiście Krynicę Zdrój
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Trudno powiedzieć to rzecz gustu są to o bardzo rożnym charakterze miejscowości.
Krynica tętni życiem,Polańczyk spokojna wieś.
Trudno doradzać jedna i druga miejscowość bardzo atrakcyjna :)
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

To jest tak jak wybór między miastem a wsią.Krynica to miasto pełne samochodów, tętniace życiem, pełno ludzi a Polańczyk szczególnie ten sanatoryjny/nie ten przy jeziorze/ to spokój jedna ulica i Zakapior.Ja lubie Polańczyk , ale w Krynice wiecej sanatoriów i większe mozliwości taneczne
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Suzen »

Ja osobiście wybrałabym Krynicę.To jest kurort,z piękną pijalnią wód,górą Parkową.Jest tam mnóstwo lokali gastronomicznych,tanecznych. Odbywają się koncerty,szczególnie muzyki poważnej.Dużo się dzieje :!: -,przez cały rok.
Natomiast Polańczyk jest ,spokojniejszy ,aczkolwiek w sezonie letnim moc turystów.Mniej osób jesienią lub zimą.Pięknie jest latem . :D Można popływać rowerem wodnym,żaglówką,statkiem po Jeziorze Solińskim.Widoki cudowne. :D
Wybór należy do Ciebie.Co kto woli... :) Pozdrawiam :)
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiozi »

Witam serdecznie. Znam Polańczyk (byłam dwukrotnie, na prywatnej kwaterze), mała miejscowość, jedna główna ulica i kilka mniejszych, można doskonale wypocząć, jeśli ktoś na to liczy, spokój, cisza, niemniej w sezonie letnim trochę ludzi się przewija. Natomiast Krynica - piękne miasto, tętniące życiem, pełno kawiarenek, lokali z tańcami, śliczna pijalnia wód, sanatoria, w związku z tym wszędzie gwarno, nie ma nudy. Zawsze coś się dzieje, koncerty, wystawy malarstwa itp. Tu pięknie a tu jeszcze piękniej, widoki wspaniałe, miejsc do spacerów nie brakuje, tak że wybór należy do Ciebie. Ale ja wybrałabym Krynicę.
betina46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2013 00:13
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: betina46 »

Ja w ybrałabym Krynicę chyba jestem w niej zakochana ma swój klimat nie można się tam nudzić jest tam co robić
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

zalezy co lubisz jesli spokój to Polańczyk ale najlepiej miec ze soba samochód ,a jeśli gwar i rozrywke to Krynicę,ja aktualnie jestem w Polanczyku i wiem co pisze :lol: :lol: :lol:
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

witam mam auto i zawsze jade swoim. To rozumiem ze Wolisz Krynice hm? Mam jeszcze troszke czasu dlatego sie zastanawiam do kąd jechać .
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Krzysiek 23 odpowiem jak ktoś wyżej...jeśli spokój to zdecydowanie Polańczyk ! Krynica gwar dużo ludzi życie towarzyskie kwitnie :lol: .Byłam w obu miejscach chętnie wrócę do Krynicy :)
ODPOWIEDZ