Sanatorium Helios w Sopocie
- RenataKce82
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 17:08
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Sanatorium Helios w Sopocie
- Asik
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
- Oddział NFZ: Pomorski
Re: Sanatorium Helios w Sopocie
Witaj RenatoRenataKce82 pisze:Witam szukam opinii dot Sanatorium Helios w Sobocie.Jakie są warunki w pokojach, na stołówce, jak z zabiegami.Czy są organizowane jakies wycieczki, wieczorki itp. Chciałabym się wybrać prywatnie w sierpniu na turnus.pozdrawiam.
Jedzenie bardzo dobre , obsługa miła i sprawna
Na pierwszym piętrze znajduję się kawiarnia Perełka wieczorki taneczne odbywają się od wtorku-niedzieli 19-22 wstęp wolny gra zespół .
na 4 pietrze o ile się nie mylę kaplica .
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Warunki w pokojach przyzwoite,luksusów nie ma,ale żyć się da.Jedynki nie są zbyt duże.Jedzenie bardzo kaloryczne.Majstersztykiem są zupy.Ogólnie na jedzenie nie można narzekać.Na komercji porcje są takie,że nie dasz rady wszystkiego zjeść.Jak ja byłam w sierpniu 2 lata temu wieczorki były przy muzyce mechanicznej.My w większości bawiliśmy się w Tawernie tuż obok przy zejściu na plażę.Wycieczek organizowanych jest dużo.Ja trochę sama zwiedzałam.Połączenie z Gdańskiem niezłe.Do pętli tramwajowej spacerkiem nie jest tak daleko,a jeszcze załapałam się na Jarmark Dominikański.RenataKce82 pisze:Witam szukam opinii dot Sanatorium Helios w Sobocie.Jakie są warunki w pokojach, na stołówce, jak z zabiegami.Czy są organizowane jakies wycieczki, wieczorki itp. Chciałabym się wybrać prywatnie w sierpniu na turnus.pozdrawiam.
- RenataKce82
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 17:08
- Oddział NFZ: Śląski
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Tą dopłatę masz wyszczególnioną na skierowaniu.Wystarczy w taryfie znaleźć pokój 2 osobowy z pełnym węzłem w sezonie pomnożyć przez dwa,dodać opłatę klimatyczną .eemi pisze:Witam serdecznie czy ktoś mógłby napisać mi jaka jest dopłata za pokój dwuosobowy z pełnym węzłem sanitarnym ( będę z mężem) , chodzi mi o okres letni i czy emeryci mają zniżkę . Interesuje mnie też to o której godzinie najlepiej być już na miejscu w celu rejestracji . Mogę być na miejscu dopiero około godziny 13.30 i czy to nie będzie za późno żeby dostać lepszy pokój . Z góry dziękuję za informację
W sezonie doba kosztuje 23,90x21 co daje 501,90.W Sopocie opłata klimatyczna 4,20 za dzieńx21 daje 88,20.Nie wiem czy umiem liczyć,ale mnie wyszło,ze za dwie osoby to koszt 1180,20.Dojdą jeszcze ewentualne dopłaty za parking,telewizor,czajnik ale o te ceny to już u źródła pytaj.Wszystkie pokoje są takie same kwestia tylko,czy od strony Gdańska-południowe czy od podwórka (rankiem bardzo głośne). Ludzie przyjeżdżają od samego rana,ja na miejscu byłam o 5.30.Do czasu przyjęć kolejka była już baaaardzo długa.