OMDLENIA-UTRATA PRZYTOMNOŚCI
-
DANIELA
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2014 20:17
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 1
OMDLENIA-UTRATA PRZYTOMNOŚCI
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
Re: OMDLENIA-UTRATA PRZYTOMNOŚCI
Omdlenie to naturalna reakcja organizmu, która ma ochronić mózg przed dodatkową utratą tlenu. Gdy mdlejemy, upadamy. A pozycja leżąca sprawia, że krew łatwiej przepływa i większa jej porcja dociera do mózgu.
Chwilowa utrata przytomności może być pierwszym sygnałem rozwijania się poważnej choroby. Dlatego powtarzające się epizody utraty świadomości powinny skłonić Cię do wizyty u lekarza. Zwykle zaleca on wykonanie EKG, aby ocenić pracę serca, ale może warto poprosić o EKG wysiłkowe (to badanie jest bardziej precyzyjne niż "zwykłe" EKG) oraz badanie krwi, by upewnić się, czy omdlenia nie są spowodowane np. przez niedokrwistość albo zaburzenia gospodarki cukrem. Chwilowa utrata przytomności może sygnalizować poważne schorzenia układu krążenia lub niedomaganie błędnika. To mogą być także pierwsze objawy padaczki. Tak więc wydaje mi się, że omdleń nie wolno nam lekceważyć.
Poniżej kilka rad, które mogą pomóc w przypadku omdleń:
Zrób dokładne badania ,aby być spokojną o swój stan zdrowia.Pozdrawiam
-
DANIELA
- Super Kuracjusz

W poniedziałek idę do lekarza rodzinnego ,zobaczymy co za badania mi zleci.
Pozdrawiam
-
DANIELA
- Super Kuracjusz

DANIELO życzę dużo zdrówka i optymizmu.DANIELA pisze:Po badaniu krwi ,które zlecił mi lekarz rodzinny ,wyszło że mam bardzo niskie TSH i to było przyczyną mojego zasłabnięcia.Jestem po usunięciu całkowitym tarczycy .Zwiększył mi dawkę hormonów,za tydzień do kontroli.No i ma być lepiej ,a czy będzie to się okaże.![]()