Wyjeżdżam do sanatorium Wieniec Zdrój 19.08.2021

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Goral niskopienny
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2018 12:55
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 9

Wyjeżdżam do sanatorium Wieniec Zdrój 19.08.2021

Post autor: Goral niskopienny »

Wyjeżdżam do sanatorium Wieniec Zacisze Zdrój Zacisze (19.08.2021).
Podnoszę temacik - tylko rok się zmienił ;-) Właśnie dzisiaj odebrałem skierowanie. 1.04 byłem na komisji w ZUS. Pani orzecznik stwierdziła, że Zusowi nie opłaca się rehabilitować takich ludzi jak ja bo mam prawie 65 lat na karku, przepytała mnie z leków, obsłuchała i powiedziała, że decyzja przyjdzie pocztą..Po 2 tygodniach przyszedł listonosz z poleconym i ko mojej radości zostałem skierowany na rehabilitację. Napisałem do Zus odnoście przydziału i pani odpisała mi że może mi przyznać Wieniec ze zwrotów. I właśnie dzisiaj dotarło do mnie skierowanie. Szukam czegoś o tym Zaciszu, ale zbytnio nie znalazłem jakichś konkretnych informacji. Może ktoś z Koleżanek i Kolegów tam był?
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Wyjeżdżam do sanatorium Wieniec Zdrój 19.08.2021

Post autor: dani888 »

Hej Góralu .
Napisałam do Ciebie w poprzednim temacie o wyjeździe do Wieńca Zdroju :) , przeczytaj , ok ?
Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
Goral niskopienny
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

OK - już tam idę . :-)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No to świetnie :D . Ale wiesz ? W Zaciszu chyba mieszkała moja koleżanka z forum , z którą mam kontakt telefoniczny . Jeśli ją złapię to popytam o warunki jakie tam miała , wiem , że była w pokoju 2-osobowym . Tyle , że ona była z NFZ bo posiłki nawet miała w innych godzinach . Ona też wypożyczała rower i prawie codziennie śmigała na nim więc trasy na pewno zna . Zorientowałam się , że też jedziesz tam na układ oddechowy , więc odnośnie zabiegów mogę podpowiedzieć troszkę choć ja miałam dużo na narząd ruchu :) Dookoła sosny (las)więc klimat w porządku , bardzo dobrze tam się czułam . Ale ok , nie zawracam Ci już głowy , jak coś to pisz i pytaj :D .
P.s. jak dodzwonię się do koleżanki to dam znać .
Awatar użytkownika
Goral niskopienny
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jakbyś zapytała tę Koleżankę, to byłbym wdzięczny. Była w tamtym roku to wiadomości ma w miarę świeże.To już mój ostatni wyjazd z ZUS-u. W przyszłym roku idę na emeryturę ;-) Byłem 4 razy w Biawenie w Wysowej i 3 razy w Ustroniu w Titaniku ;-) 2020 rok mi wypadł z kalendarza ;-(
Ciekawią mnie te baseny w Wieńcu. W Ustroniu każdy dzień kończyłem wizytą na basenie. Maja tam dwa największe w Polsce baseny solankowe. Rewelacja na płuca, nad wodą cały czas przy pracujących napowietrzaczach unosi się słona mgiełka( trzeba je samemu włączyć ;-) ) A Wieniec to chyba wody śiarczkowe?
Pozdrawiam
Góral
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak , w Wieńcu wody siarczkowe , tę woń czułam wychodząc na balkon każdego dnia :) choć sama nie miałam basenu ze względu na bolącą stopę . Tak , Terenia była tam ze mną tzn. w tym samym terminie , spotykałyśmy się często , zaraz spróbuję zadzwonić do niej . Jeden basen jest w Tęczy a drugi w Jutrzence SPA i można było wykupić sobie karnety . Druga koleżanka właśnie tak robiła i miała basen rano a potem wieczorkiem , chyba o 19-ej . Ale wiesz ? W sumie to mógłbyś telefonicznie zasięgnąć info odnośnie różnych spraw w recepcji ośrodka . Trzeba tylko trafić na miłą panią :) . Do miłego , pozdrawiam . Idę dzwonić.... :D
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Jedz Goralu a bedziesz zadwolony tym ostatnim wyjazdem z Zus :) ,bylem mieszkalem w Helu troche daleko od Jutrzenki trzeba tunelami chodzic ale dlamnie to nie stanowilo problemu ,6 km. w lini prostej sa zaklady chemiczne i to spore ,no i wlasnie tam wysylaja chorych na drogi oddechowe :shock: ,jak cos to pytaj bylem tam w 2019 r.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam .
Alkoholiku , aby nie przesadzasz troszkę ? Owszem , są te zakłady chemiczne ale nie odczuwa się tego wcale , jednak trochę kilometrów jest .
Góralu , rozmawiałam z koleżanką , mieszkała w dwójce w Zaciszu ale mówiła , że są też jedynki jakby na poddaszu , bez balkonów . Ona miała balkon , wprawdzie mały ale jednak . Odnośnie tras rowerowych to mówiła , że jest ich całkiem sporo , do Włocławka też jeździła rowerem :) .
A baseny masz dwa - w Tęczy i w Jutrzence SPA . Nie wiem jak jest w tym roku bo nawet to , że masz mieszkać w Zaciszu - zaskoczyło mnie troszkę , może jakieś remonty mają ? Dzwoniłeś do ośrodka w ogóle ? Masz jeszcze sporo czasu więc pewnie czegoś więcej dowiesz się . Alkoholik mieszkał w Helu , fakt , dalej od Jutrzenki ale za to miał bliziutko sklep itd... :)
Tymczasem pozdrawiam i czekam na odzew .
Awatar użytkownika
Amaretto
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2019 21:33
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: Amaretto »

Dołączam do grupy 8-) .
19.08.2021 Jutrzenka - ZUS
Awatar użytkownika
Amaretto
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2019 21:33
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: Amaretto »

Zapowiada się spokojny turnus, dwie osoby i to jeszcze w innych budynkach :D .
ODPOWIEDZ