Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Re: Szalona Paczka

Post autor: ZenekM197 »

Dzień dobry Szalona Paczko ☀️
Marzenko, dziękuję za kawę, ale ranną w pracy i w miłym Towarzystwie wyżłopałem, a druga to dopiero po obiedzie mi przysługuje :)
Dani wolałbym takich wyroków nie otrzymywać, już kiedyś mój sąsiad otrzymał taki wyrok zdrowotny, ostatecznie sprawą zajął się sąd i wydał rozstrzygnięcie, co prawda po dwóch latach. I okazało się, że udało się sąsiada uratować przed bezdusznością tej instytucji i sprawę wygrał, ale po co to wszystko, nerwy i dodatkowo stres dla schorowanych i spracowanych ludzi :roll:
Dbajmy o siebie i o najbliższych i oby udało nam się nie korzystać z dobroczynności pewnych urzędów. :mrgreen:
Miłego dnia życzę i zdrowia dużo :serce:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Dzień dobry :kwiat:
Pogodny słoneczny dzień ,niech tak pozostanie 8-)
Opowiem historię ,przeprawa ZUS wiele lat temu :roll:
Komisja lekarska ,historia choroby ,ksero leczenie szpitalne ,rehabilitacja dokumentacja :o RTG jeszcze ksero podane :o
Nie było do czego się doczepić ,więc pani bardzo wredna odpowiedziała że musi być konsultacja lekarza specjalisty ZUS .
Tak się dobrze złożyło że byłam w klinice specjalistycznej na oddziale , tego Specjalisty :shock:
Ale pani z ZUS nie spostrzegła ,więc odpowiedziałam czy konsultacja lekarza oddziału Wojwódzkiego Poznań ZUS wystarczy .
Pani oniemiała poprawiła okulary ,mina inna ,przeczytała wypis z szpitala zobaczyła pieczątkę i odpowiedziała już nie trzeba .
Będąc na wizycie kontrolnej ,lekarz prowadzący zapytał jak przebiegała komisja .
Opowiedziałam przebieg komisji ,zapytałam lekarza jak procedura z konsultacją lekarza ZUS z naszego oddziału .
Lekarz odpowiedział że on pisze ,pani konsultant ZUS tylko podpisze i podbije pieczątkę :kwiat:
Super załatwiona sprawa , załatwiałam tylko świadczenia rehabilitacyjne , później powroty do pracy :kwiat:
Przeprawa z ZUS zawsze bardzo trudna ,trzeba być dobrze przygotowanym :shock:
Jak zawsze w pracy ,Marzenko dziękujemy za kawusię :kwiat:
Miło gadusiajcie ,pogodnego dnia ,pozdrawiam :kwiat:

,
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Wbiegłam chociaż przywitać się i życzyć Wam miłego popołudnia :) .
Grażynko , opowiedziałaś fajną historię z przeprawy z ZUS-em ,
byłaś porządnie przygotowana ;) .
Marzenko , chyba wstrzymam się ale i tak przeglądam oferty :lol: , nawet
z ciekawości . Pozdrawiam ciepło :serce: :) .
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Witam popołudniową pora, na kawkę zapraszam (Zenek druga może już być :P :?: )
Danii ja tez przeglądam.... :P chociaż ja dopiero na listopada / grudnia moge jechać, chociaż nie za późno , bo też mnie czeka instytucja ZUS i zespół ds orzekania niepełnosprawności :roll: :roll: :oops:
Grażynka fajną historię z ZUS o pisała, miałam podobnie i skierowano mnie do specjalisty :) nie miałam tak dobrze :P
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Witajcie popołudniu :D
Marzenko dzięki za kawę :D
Ja też swoje przeszłam tylko w Krusie, po trzech latach mnie uzdrowili, odwoływałam się, sprawa skończyła się w sądzie, niestety nie miałam tyle szczęścia co Grażynka. Ciężkie są to przeprawy i niestety kosztują nas mnóstwo zdrowia i nerwów.
Spokojnego popołudnia 🌞
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Witam. :)
To widać, że większość z nas ogląda oferty ośrodków na turnusy rehabilitacyjne. Ja też to robię, choć w tym roku pewno wyjazdu nie będzie. Pomarzyć, pozwiedzać choćby wirtualnie jednak można. ;)
U mnie było piękne słoneczko ale się gdzieś zaczęło ukrywać i jakąś chmurką przesłaniać.
Pozdrowionka :kwiat:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

... a czy zauważyliście wzrost cen samych turnusów i innych atrakcji w miejscowościach turystyczno-wypoczynkowych ???
Jako Szaleni nie zaszalejemy latem tak samo jak choćby przed rokiem :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dobry wieczór
Pozdrawiam ze Świnoujścia, pogoda słoneczna, chociaż za ciepło nie jest, ale na promenadzie dużo muzyków i w słońcu można posiedzieć słuchając na razie muzyki tanecznej. Czekamy na otwarcie restauracji, ale na razie nie wiadomo, czy będą tańce.
W naszym obiekcie kawiarnia przygotowana baletów, które zawsze były dwa razy w tygodniu. :)
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Mazrena pisze: 20 maja 2021 16:51 Witam popołudniową pora, na kawkę zapraszam (Zenek druga może już być :P :?: )
Danii ja tez przeglądam.... :P chociaż ja dopiero na listopada / grudnia moge jechać
Marzenko pora, którą wybrałaś na kawę była idealna, ale cholibka nie wstrzeliłem się w odpowiednim momencie i znowu smakiem muszę się obyć, ale może za którymś razem uda nam się zgrać i wyjdzie nam ta upragniona kawa z deserem ;) :lol:
A co chodzi o wyjazdy to chętnie wybrałbym się we wrześniu albo w październiku tylko wtedy muszę zamówić złotą polską jesień ze
słoneczkiem, kolorowymi kwiatami i barwnymi listeczkami na drzewach. To jest dobry czas na wyjazd, bo już jest po sezonie i spokojnie można wypoczywać spacerując po pobliskim parku.
Grażynko dobrze, że miałaś tyle szczęścia, bo mnie ostatnio coś ono nie dopisuje, ale twarda ze mnie sztuka więc się tak łatwo nigdy nie poddaję, a zresztą jak to w życiu raz pod górkę, a raz z górki :)
Miłego wieczoru życzę ❤️
Gość

Post autor: Gość »

Witajcie kochani Szaleńcy. :serce:
Dziś pożegnałem po 16-tu latach wspólnego życia mojego ukochanego PRZYJACIELA. Bastera :serce:
Chorował na nowotwór złośliwy i dziś odszedł. :cry: :(
Obrazek

Myślałem zawsze że to tylko pies, ale bardzo się myliłem. To nie był pies, to był PRZYYACIEL :serce: :cry: i członek rodziny.
Mam nadzieję że teraz jest już w lepszym świecie i nie cierpi tak jak i moja moja rodzina po jego stracie.
Obrazek
:cry: :cry: :cry:
ODPOWIEDZ