Stróże, CSR o. Pio. 30.06.2021

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Aga321
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2021 10:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Stróże, CSR o. Pio. 30.06.2021

Post autor: Aga321 »

Dzień dobry ,jadę do Stróży od 30 czerwca z Częstochowy ,czy jest jakieś bezpośrednie połączenie ? pociąg, pks?
Ogólnie jakie wrażenia o ośrodku ,rehabilitacji i okolicy? czytam różne opinie i jestem trochę przerażona .
Z góry dziękuję za odpowiedż.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: Stróże, CSR o. Pio. 11 maja

Post autor: Dzia_dek »

Aga pod tym hasłem Stróże masz zebrane opinie z naszego forum o tym miejscu. Odrzuciłbym te, które zostały napisane,
w bardzo pozytywnym tonie, przez osoby, które napisały tylko jeden post. Wygląda to po prostu na reklamę ośrodka.
Pozostałe opinie może nie są rewelacyjne, ale w wielu powtarzają się pochwały dla rehabilitacji, a to jest podstawa
takiego pobytu. Chwalone są też posiłki, to jest drugi plus, kolejny no i chyba ostatni to pokoje. Położenie ośrodka
nie najlepsze o czym czytałaś lub przeczytasz w opiniach. W okolicy parę ciekawych miejsc do zwiedzenia, ale dla
wygody i oszczędności czasu niezbędny jest samochód. Komunikacją w obecnym czasie dość trudno się poruszać.
Na miejscu warto zajrzeć do Muzeum Pszczelarstwa, ktoś pisał o tym, że jeździł konno; jest ośrodek hipoterapii
więc może warto spróbować nowych wyzwań? Około dwa kilometry od ośrodka jest kort tenisowy, ale nie wiadomo
jak z warunkami i opłatami za korzystanie z niego. Poza tym na miejscu, na wiele więcej raczej bym nie liczył.
Pytasz o połączenie bezpośrednie. Nie znalazłem. Dla Ciebie najlepszym połączeniem byłoby chyba to opisane niżej:
Wyjazd z Częstochowy (DA) o 2;35 do Krakowa (DA) przyjazd na 4;50 i trzeba przejść (150m) na dworzec PKP i o 5;35
masz pociąg do Krynicy Zdroju, który jedzie przez Stróże. Na miejscu będziesz o godz. 8;00 co z uwagi na przydział
pokoi i rozdzielanie zabiegów jest bardzo dobrym czasem. Termin Twojej rehabilitacji jest dobry, jak dopisze pogoda
i towarzystwo nie powinno być najgorzej, ale decyzję o wyjeździe (lub nie), rozważając wszystkie za i przeciw, musisz
podjąć sama.
Aga321
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za odpowiedż.
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

Aga 321 ja bylem w Strozach trzy lata temu,jak masz pytania to pisz.Ja obecnie mam przyznana rehabilitacje z ZUS.Komisje mialem w styczniu tego roku i czekam .Napisz kiedy mialas komisje ,a kiedy przyznany wyjazd do Stroz.To ja jezdzilem konno o czym pisze Zbyszek.
Awatar użytkownika
Pota
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2020 07:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Pota »

Witam,
w Stróże gościłam na przełomie kwietnia i maja b.r. Bardzo mała miejscowość bez uroku, ośrodek położony przy głównej jezdni o dużym natężeniu ruchu i to jest największy negatyw tego ośrodka. Polecam pokoje od strony boiska, które są cichsze i z widokiem. Z drugiej strony bez słońca z widokiem na mur sąsiedniego budynku. Jedzenie rewelacyjne. Najważniejsze by było dobre towarzystwo, to i wszelkie mankamenty są niezauważalne.
Osobiście mój pobyt był tam pierwszy i ostatni, ponieważ nie ma gdzie pospacerować czy też odpocząć na ławce. Niestety nie mogę pokonywać długich tras by cieszyć się naturą a w pobliżu ośrodka głośno i bez klimatu.
A i jeszcze jedno dezynfekcja należy do kuracjuszy, więc jej nie było. Po połowie turnusu jedna osoba z covidem, a idyscyplinarne wyrzucenie z turnusu też było.
Aga321
Kuracjusz
Kuracjusz

Trochę mnie martwi okolica, ja bardzo lubię spacery, faktycznie nie ma tam gdzie spacerować?
Cieszę się, że chwalicie zabiegi to dla mnie bardzo ważne, czy jest możliwość zdobycia pokoju 1 osobowego?
czy w pokojach sa czajniki?
Awatar użytkownika
Pota
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2020 07:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Pota »

W pokoju jest czajnik. By zdobyć pokój jednoosobowy to trzeba pojechać dzień wcześniej i wówczas nie ma problemu załatwić z panią na recepcji.
Agolek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 wrz 2020 20:03

Post autor: Agolek »

Aga321 pisze: 30 maja 2021 10:21 Dzień dobry ,jadę do Stróży od 30 czerwca z Częstochowy ,czy jest jakieś bezpośrednie połączenie ? pociąg, pks?
Ogólnie jakie wrażenia o ośrodku ,rehabilitacji i okolicy? czytam różne opinie i jestem trochę przerażona .
Z góry dziękuję za odpowiedż.
Witaj Aga 321 😉nie jesteś sama ja też się wybieram w tym terminie i myślę o rezygnacji po przeczytaniu forum na temat ośrodka
Agolek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 wrz 2020 20:03

Post autor: Agolek »

Witaj Aga 321 😉nie jesteś sama ja też się wybieram w tym terminie i myślę o rezygnacji po przeczytaniu forum na temat ośrodka 🥴coś chyba złe zrobiłam za pierwszym razem UPS
stokrotka49
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2019 14:24

Re: Stróże, CSR o. Pio. 30.06.2021

Post autor: stokrotka49 »

Witam jade tez do Stróże w tym terminie 30.06 , ja jade z Lublinca
ODPOWIEDZ