Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: ogrodnik »

Aguniu, jeszcze jutro trochę poboli, i ból będzie ustępował.
Dani ma mętlik w głowie, i dopuki nie podejmie decyzji, w oparciu o opinie lekarzy, myślę że z dnia na dzień coraz bardziej ryzykuje zdrowiem. Ale to moje zdanie subiektywne. :kwiat:
Sam zapomniałem już o szczepieniu, po drugiej dawce.
Proszę, nie mówmy że nie ma korono wirusa, lub nie pytajmy o grypę. Szczepionka może nie jest do końca przetestowana, ale na początku pandemii o czym mówiło się? Oj, gdyby była jakaś szczepionka, a może na grypę pomogła by? Niestety nie, ponieważ korona wirus jest kilkakrotnie groźniejszy od grypy.
Pozdrawiam, zdrowia życząc. :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: agunia3 »

dani888 pisze: 13 cze 2021 19:39 Aguniu , jeśli to nie tajemnica to jaka szczepionka ?
Dani to żadna tajemnica - szczepiłam się Moderną. Moja córka we wtorek też Moderna i też już druga dawka.
Po pierwszej dawce - tak jak wspomniałam wcześniej - po 4 godzinach zaczęła mnie boleć ręka. Na drugi też czułam ból i ciężkość a na kolejny już tylko lekki przy podnoszeniu ręki tak więc myślę, że nie tak strasznie. Zobaczymy co będzie jutro ale mam nadzieję, że nie będzie źle ;)
Powtórzę tylko moje zdanie co do szczepienia: jeszcze w grudniu byłam przeciwko bo bałam się czegoś nowego - to chyba normalne. W styczniu gdy ruszyła możliwość zapisania na IKP chęci szczepienia to właśnie moja 22 letnia córka mnie przekonała - ona zawsze bała się szczepionek, zastrzyków ale tu powiedziała, że woli dwa razy kłucie niż komplikacje po przebytym covidzie. Nie czytamy i nie słuchamy ''fachowców'' i panikarzy tylko specjalistów - same lekarzami, wirusologami nie jesteśmy. Zdajemy sobie sprawę, że to nas na 100% nie uchroni ale w razie choroby przejście jej będzie łagodniejsze. W swoim życiu dostaliśmy już przecież kilka szczepionek. Wiele ''świństwa'' dostajemy gratis w jedzeniu, w powietrzu. Wiele osób przyjmuje różne leki, suplementy które mogą mieć/mają efekty uboczne. Używki to też trucizna a jednak wiele osób korzysta z nich i jakoś nie mówi, że ktoś mu coś tam dodał ;) To tylko moje zdanie - nikogo nie namawiam ani nie wyzywam tego, kto się nie szczepi. Nie rozumiem tylko tych, którzy się nie szczepią ''bo nie, bo jak ktoś każe to zrobię na przekór'' - a takich jest dużo...
Pozdrawiam wszystkich i zdrowia życzę :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy