Motto na dzień dobry.

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Re: Motto na dzień dobry.

Post autor: ogrodnik »

Niewątpliwie musiał być ekscytujący. I nie bierz proszę do siebie tego co napisałem w cudzysłowie. To taka ogólna do nas wszystkich sekwencja.
Nie korzystam tu z żadnej lektury, a piszę z własnych doświadczeń.
Z tym kreowaniem swojego świata jest naprawdę skomplikowana sprawa, i pozostanę przy twierdzeniu, że w 50 procentach nie mamy wpływu ponieważ w każdym z nas pozostają lepsze lub gorsze nawyki, które przejęliśmy po opiekunach.
Tak, pracujmy nad sobą, ale pewności nie ma, że uda się do końca. To tak po krótce, aby nie powtarzać tego samego.
Co do motta, to dodam z humorem, Ja nie mam nic, ty nie masz nic, razem mamy wiele...I jest pozytywnie. :)
Pozdrawiam :kwiat:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Spokojnie, nie obrażam się tak szybko.😊 Miło mi się z Tobą dyskutuje i zgadzam się w przeważającej części z tym co przed chwilą napisałeś. Poza jednym. Napisałeś:
"Tak, pracujmy nad sobą, ale pewności nie ma, że uda się do końca"  i tym właśnie zasiałeś wątpliwość, dałeś sygnał podświadomości, że może się nie udać. A ja myślę tak: Uda się, może nie dziś,  może nie jutro, ale kiedyś się uda, bo tak zdecydowałam. 😃
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Post autor: ogrodnik »

Dla zdrowej podświadomości, człowiek zawsze musi mieć zasianą opcję ,ze się nie uda. Bo i tak bywa. A dzięki temu jak przy szczepionce ma w głowie wytwarzanie przeciwciał, czyli poszukuje alternatywy zawczasu. I tu jest fenomen pracy mózgu. Nie poddaje sie po porażce a wstaje i działa z podwójną siłą. Zawsze miło jest z Kimś mądrym pogadać. :kwiat:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I tego się trzymajmy :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I jeszcze taki dodatek dla zainteresowanych w temacie, o którym tu dzisiaj tak fajnie dyskutowaliśmy.
https://youtu.be/RVIS18GfqZE
Dobrej nocy wszystkim życzę :serce:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Codzienne Motto na dzień dobry.

Post autor: Hipokryt »

Przypomnę, że...
Hipokryt pisze: 20 sty 2021 07:44.
...najlepsze motta na nowy "dzień dobry" powstają poprzedniego wieczoru :D

(własne)
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

ogrodnik pisze: 30 cze 2021 20:06 Niewątpliwie musiał być ekscytujący. I nie bierz proszę do siebie tego co napisałem w cudzysłowie. To taka ogólna do nas wszystkich sekwencja.
Nie korzystam tu z żadnej lektury, a piszę z własnych doświadczeń.
Z tym kreowaniem swojego świata jest naprawdę skomplikowana sprawa, i pozostanę przy twierdzeniu, że w 50 procentach nie mamy wpływu ponieważ w każdym z nas pozostają lepsze lub gorsze nawyki, które przejęliśmy po opiekunach.
Tak, pracujmy nad sobą, ale pewności nie ma, że uda się do końca. To tak po krótce, aby nie powtarzać tego samego.
Co do motta, to dodam z humorem, Ja nie mam nic, ty nie masz nic, razem mamy wiele...I jest pozytywnie. :)
Pozdrawiam :kwiat:
Ogrodniku, może zacznę od liczb, bo około 40 procent naszego zachowania to aspekt rozpoznawczy, zaobserwowany u innych, a przez nas przejęty i przyjęty jako taki pewnik, że jeżeli inni tak mówią, robią, a czasami nam to odpowiada to uznajemy, że to jest wszystko dobre, więc po części jest to najpierw rodzina, później koleżanki i koledzy w szkole. Niestety okres przejmowania wzorców i kształtowania człowieka odbywa się zdaniem specjalistów do 6 roku życia i jeżeli wtedy nie uda się ukształtować człowieka to później może być to kwestia przypadku i pewnego rodzaju podatności. Jeżeli, zauważymy akceptację, która jest nam najczęściej wszędzie potrzebna, to albo przekazujemy wzorce pozytywne, które już mamy wpojone i wyuczone albo ulegamy wzorcom negatywnym, które mają tak silny wpływ na nasze zachowania, że im ulegamy i niestety życie może się potoczyć w niezbyt dobrym kierunku albo może się stoczyć, bo jak niektórzy mówią "im głębiej w las tym ciemniej" :)
Jeżeli chodzi o optymizm i pesymizm, cóż każdy z nas ma dni, kiedy widzi wszystko na różowo, ale dni, kiedy kolor czarny przeważa, więc oby tych "czarnych" dni w naszym życiu było jak najmniej :)
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Kleinehexe pisze: 30 cze 2021 22:42 I jeszcze taki dodatek dla zainteresowanych w temacie, o którym tu dzisiaj tak fajnie dyskutowaliśmy.
https://youtu.be/RVIS18GfqZE
Dobrej nocy wszystkim życzę :serce:
Kleinehexe, po dyskusji, która toczyła się na Forum leżąc w łóżku próbowałem jako bardzo zainteresowany wysłuchać tego, co nam podrzuciłaś, chodzi o ten link oczywiście :lol: :lol: , niestety efekt był taki, że bardzo dobrze przy tym nagraniu mi się spało 8-) :lol: :lol:
Czy jeszcze Ktoś miał podobnie jak ja :?: , bo to oznaczałoby, że nadajemy na tych samych falach albo, że mamy podobny odbiór pewnych fal 8-) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

No wiesz co Zenek ;) :lol:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Oj, życie :serce: , dobre jest w dzień i codziennie o świcie,
a wieczorem i nocą, kiedy gwiazdy przy Księżycu migocą
to oczka się nam same sklejają ze zmęczenia,
choć miałem napisać dobrze, że nam się nie kleją od kleju :lol: ;)
ODPOWIEDZ