Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: medi »

Nie piętnuję ,tylko o rozwagę proszę .Szanuj tych co się zaszczepili z nadzieją że to coś pomoże .Idź na Pragę [] ,popatrz jak smutno wyglądają pozamykane sklepiki i pomyśl co będzie jeżeli znów zamkną nas w domu .Pomyśl co zafundował nam rząd w sprawie aborcji i nie chodzi o to czy to dobrze czy to źle. Chodzi o sposób ,o pogwałcenie właśnie demokracji. Zamkniętym w domu ludziom można nakazać wszystko bo nie mogą się zjednoczyć i przeciwstawić temu złu. Te szczepienia to trochę jak poświęcenie się dla wyższych celów .Takie jest moje zdanie .
Ostatnio zmieniony 05 lip 2021 23:04 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto imię
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Medi, przeczytaj co ja do ciebie napisałam. Mnie nie musisz tłumaczyć oczywistych prawd. Traktujesz mnie jak osobę nie umiejącą myśleć?
Ok, nie dość, ze nie mam wyboru jeszcze dla idei mam się usunąć z życia…
Mądre rozwiązania są wszędzie ,ale napewno tym mądrym nie jest piętnowanie kogokolwiek.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nikogo nie traktuję w ten sposób. Piszę o tym bo jestem w szoku. Nie chodziłam po Warszawie od dawna i to co zobaczyłam bardzo mnie przygnębiło .Czytałam i ...nie przemawia to do mnie. Nikt nie ma specjalnych praw ,wszyscy tutaj jesteśmy równi .I tak się powinniśmy zachowywać .Szanujmy się nawzajem .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Więc szanuj mnie. Są tacy co mają specjalne prawa, ja je mam choćby w związku z chorobą, czy tobie się to podoba, czy nie. I nie usunę się z przestrzeni publicznej dla czyjegoś widzi mi się . Moja cała rodzina jest zaszczepiona. Sama nie wiem zresztą po co ci to piszę, bo t kompletnie nie twoja sprawa.
Ja chodzę po Warszawie codziennie, tylko co to ma do rzeczy?
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Felice ,szkoda zdrowia i nerwów dla niektórych lepiej wiedzących .Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Wygląda na to , że i ja powinnam zamknąć się w klatce razem z Feli i czekać na to aż ktoś zlituje się i poda mi papu :lol: :lol: .
Nie , moi drodzy , wychodzę z domu na ile to możliwe , tyle , że wchodząc do apteki , lekarza czy do sklepu zakładam maseczkę , dezynfekuję dłonie i nie pcham się nikomu na plecy .
To tyle , pozdrawiam wszystkich bez wyjątku :serce: ;) . Miłego dzionka .
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dobre i to :cry: A ja dojeżdżam kilka razy w tygodniu do wnuczki i chciałabym mieć pewność że nie przywlokę jej jakiejś francy. Dlatego jestem za szczepieniami,jestem za zdrowo rozsądkowym ograniczeniem przemieszczania się przez ludzi mogących stworzyć zagrożenie dla innych.Jestem także za ograniczeniem zwiedzania całego świata i mam nadzieję że rządzący skutecznie utrudnią to kolekcjonowanie horągiewek na mapie nad kanapą.Nie uważam także żeby imprezy dla zaszczepionych były dyskryminacją.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj Medi :) .
Chcesz mnie chyba sprowokować ale z drugiej strony - szanuję Twoje zdanie bo każdy z nas odpowiada za siebie i innych i stąd ta moja ostrożność w relacji z innymi osobami .
Powiem Ci jak ja w sobotę spotkałam się z moim wnusiem i synem . Umówiliśmy się po prostu
na zewnątrz , byliśmy na placu zabaw , na siłowni pod chmurką i w sklepiku osiedlowym ( ja w masce ) . Moje dzieci wiedzą jaka jest moja sytuacja zdrowotna i wręcz każą mi zaczekać...
Poza tym nie jeżdżę komunikacją miejską tylko autem ewentualnie taxi jeśli muszę .
Za granicę nie wybieram się więc akurat mnie to nie dotyczy . Ale jadę autem nad jeziora a na miejscu też będę w drugim domu gdzie ewentualnie może jeszcze dołączyć ktoś do drugiego pokoju .
Wtedy tylko kuchnia byłaby wspólna ale mam zwyczaj posiłki a zwłaszcza obiady brać na wynos z pobliskiego baru . Rano i wieczorem skorzystam z kuchni więc raczej nikogo nie zakażę i nikt mnie nie zarazi . Reżim sanitarny będzie zachowany .
Mamy troszkę odmienne zdania ale to nie znaczy , że będziemy kłócić się , pozdrawiam :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Medi, zgadzam się z Tobą co do szczepień. Ja i cała moja rodzina jest już zaszczepiona dwoma dawkami. Rozumiem jednak też sytuację Dani, która po prostu nie ma wyjścia.
A jeśli chodzi o to zwiedzanie świata,  to czy pomyślałaś o tych co z tego żyją. I nie mam na myśli tylko naszego kraju, ale wiele biednych państw, w których turystyka jest najważniejszym źródłem utrzymania dla ludzi tam żyjących? Właśnie z tego względu m.in podjęłam szybką decyzję o szczepieniu.
Mam znajomego, który ze swojej pasji uczynił sposób na życie. Organizuje wyprawy dla takich ludzi jak ja, którzy nie mają jeszcze odwagi samodzielnie ruszyć w świat. Nie są to wczasy all inclusive i last minute. Do takich wypraw czasem człowiek się przygotowuje kilka miesięcy. To już jest hobby nie tylko zabawa i rozrywka. Ta która miała się odbyć w tym roku nie odbędzie się i nie rozpaczam z tego powodu, choć już częściowo za nią zapłaciłam. Nie dziś, nie jutro to kiedy indziej się uda. Ale martwi mnie to jak poradzi sobie mój przewodnik, który ma dwoje dzieci na utrzymaniu, a swoją działalność prowadził wraz z żoną. A przez większą część pandemii nie miał możliwości pracować jak dotychczas. Wiem,  że jakoś sobie radzi, bo to mądry i zaradny człowiek, ale czy wszyscy dadzą radę?
Także kochani, kto może niech się szczepi, bo być może to sprawi, że wróci normalność. Ja za nią już bardzo tęsknię.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak ? Fakt , moją sytuację znacie a jeśli powiem przewrotnie (teoretycznie ) - nie wierzę w eksperymenty medyczne wykonywane na ludziach bez wcześniejszych badań , bez odpowiedzialności za NOP-y i ewentualne zgony , zapewnienia firm farmaceutycznych i rządu , że są bezpieczne .
Nieprzebadane do końca więc dopiero okaże się jak reagują na nie ludzkie organizmy...moze nawet po latach .
Więc proszę o konkretne argumenty za i przeciw ..
ODPOWIEDZ