Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: ANDY12345 »

To powiesz mi kiedyś na uszko ;) , najważniejsze żeby się ruszyło jak są chętni :)
Nutka pisze: 06 lip 2021 08:55 Pewnie w dużych miastach tak jest,Andy, ale na pipidówach jest z tym problem ;)
Nie do końca, spotkałem się z pewnego rodzaju olewactwem przy bezpośrednich zapisach w ośrodkach :evil:
Airam1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2021 23:26
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Airam1 »

Dzień dobry 😊 szczepić się czy nie ? Też miałam dylemat, okrótnie się bałam ( jestem z grupy ryzyka ) ale dzięki Bogu głaciutko poszło i jestem po szczepieniu, mam przeciwciała i nawet covidowy paszport 😀 Rozumiem osoby z grupy ryzyka ,że obawiają się o swoje zdrowie a nawet o życie ♥️ nikt z nas nie ma prawa do oceny ich decyzji.

Ale denerwują mnie osoby głoszące, że covid to wymysł, że nie będą królikami doświadczalnymi, że szczepionka do końca nie zbadana ,że odbiera im się wolność itd.., Młodzi zdrowi ludzie krzyczą nie ,bo Konstytucja ich chroni. I tutaj zadam pytanie czy ci anty szczepionkowcy są w porządku w stosunku do reszty społeczeństwa, czy są samolubnymi ignorantami. Tak sobie myślę jaki człowiek jest przewrotny , powołują się na Konstytucję a gdzie są od kilku lat ,jesteśmy dymani praktycznie na każdym odcinku naszego życia. Zapominają o Konstytucji ???
Pozdrawiam i życzę spokojnego dnia.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Kłamstwa, krętactwa, dezinformacja, tak bym podsumowała to co robią lekarze i rządy. NIC nie zgadza się w tej narracji, po prostu nic. :(. Z drugiej strony patrzę z niedowierzaniem na tych co tak bezkrytycznie ufają przekazom płynącym z ust wszelakiej maści "ekspertów".. a namnożyło się ich jak grzybów po deszczu :roll: Ja niestety, aż tak bezkrytyczna nie jestem :roll: .. może szkoda, bo byłabym zdrowsza :roll:
Gość

Post autor: Gość »

Ja i mąż po drugiej dawce, córka dzisiaj.
Zero problemów z dostępnością w Świdnicy.
O polityce nie gadam, szkoda zdrowia.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Mój przyjaciel 2 miesiące (niespełna) temu przeszedł Covid łącznie z pobytem w szpitalu , zrobił badania w kierunku obecności przeciwciał , wynik jest wręcz nie wyobrażalny , co także wyraził lekarz , mianowicie ma ich (przeciwciał) ponad 12 tysięcy.

Maryann , z przykrością należy powiedzieć , że brak jest autorytetów , wszystko się brzydko mówiąc "skundliło" ,
komu wierzyć ? , chyba tylko w swoją intuicję

Jestem po dwóch dawkach szczepionki , do końca również pozostająca z wątpliwościami
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Bibi, powiedziałaś coś bardzo mądrego, każdy powinien posłuchać własnej intuicji. Oczywiście na początku warto posłuchać jednych, drugich, ale w rezultacie to sami decydujemy, sami czujemy, co jest dla nas dobre, co uważamy za słuszne, co nam i innym przyniesie pożytek.
Mądrych, własnych wyborów życzę. :serce:
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Airam1 pisze: 06 lip 2021 09:57 Dzień dobry 😊 szczepić się czy nie ? Też miałam dylemat, okrótnie się bałam ( jestem z grupy ryzyka ) ale dzięki Bogu głaciutko poszło i jestem po szczepieniu, mam przeciwciała i nawet covidowy paszport 😀 Rozumiem osoby z grupy ryzyka ,że obawiają się o swoje zdrowie a nawet o życie ♥️ nikt z nas nie ma prawa do oceny ich decyzji.

Ale denerwują mnie osoby głoszące, że covid to wymysł, że nie będą królikami doświadczalnymi, że szczepionka do końca nie zbadana ,że odbiera im się wolność itd.., Młodzi zdrowi ludzie krzyczą nie ,bo Konstytucja ich chroni. I tutaj zadam pytanie czy ci anty szczepionkowcy są w porządku w stosunku do reszty społeczeństwa, czy są samolubnymi ignorantami. Tak sobie myślę jaki człowiek jest przewrotny , powołują się na Konstytucję a gdzie są od kilku lat ,jesteśmy dymani praktycznie na każdym odcinku naszego życia. Zapominają o Konstytucji ???
Pozdrawiam i życzę spokojnego dnia.
Airam ja absolutnie nie czuje sie ignorantem ,jestem tym nielubianym anty ,moje zycie moje zdrowie ,a konstytucja sie nie podpieraj zapewne jej nieznasz jak 90%spoleczenstwa.Dostepnosc szczepionki w malych miastach jest powszechna mieszkam w takim i to na scianie wschodniej .Wnaszej firmie byly szczepienia nawet calych rodzin kto chcial skorzystal ,dalej zachecaja drukujac coraz to wieksze plakaty ,ale mysle ze kto chcial sie szczepic to juz to zrobil.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Nie będę nikogo cytować tylko powiem , że ten temat zawsze będzie choć troszkę ,,pachniał "
polityką bo szczepienia są mocno z tym związane .
Alkoholiku , Twoja sprawa i Twój wybór , moim zdaniem nikt nie powinien negować Twojej decyzji
i tak być powinno . Ludzie nie mogą być skłóceni ze sobą , powinni szanować się nawzajem .
Może więcej nie dodam choć mam straszną ochotę ale niestety , cenzura :roll: .
Pozdrawiam wszystkich równo - zaszczepionych i nieszczepionych , trzymajmy się razem :serce: .
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam , ciekawą sytuację przedstawili dziennikarze dzwoniąc do hoteli, pensjonatów i restauracji na Podhalu - Gro osób jest niezaszczepionych - 20% ogółu, dzwonili do proboszcza i pytali dlaczego nie zachęca do szczepień - bo jest to delikatna sprawa - co najciekawsze sam jest zaszczepiony, ciekawa wypowiedz Górala - przyjeżdżajcie z DUDKAMI a nie z wirusami - wszystko jasne, dla przeciwieństwa druga strona Polski - Kaszubi , wyszczepienie około 40 % i nie było wypowiedzi ... proboszcza ;) Pozdrawiam i Nieustająco Dużo Zdrowia Życzę :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

W takim razie ciekawostka - na Podlasiu jest bardzo mało osób zaszczepionych , Warmia i Mazury również , nie wspomnę już o innych województwach . Ponoć lockdown obejmie te województwa w pierwszej kolejności :roll: . Czyli co ? Do mysiej dziury... :lol: :lol:
ODPOWIEDZ