Jubilat Lądek Zdrój
- lubelanka64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 10 razy
Jubilat Lądek Zdrój
Wiedziałam, że Lądek słynie z dobrej bazy zabiegowej, szczególnie zabiegów wodnych opartych na wodach termalnych i z takich zabiegów chciałam skorzystać przede wszystkim. I tu miałam szczęście, że pogoda była łaskawa, bo przemieszczanie się z Wojciecha do Jubilata po kąpielach przy niesprzyjającej pogodzie mogło grozić co najmniej przeziębieniem.
Na pochwałę zasługują pracownicy wykonujący zabiegi, wykonują swoją pracę z empatią dla kuracjuszy i służą pomocą. Bardzo dobrze wyposażona sala do ćwiczeń indywidualnych, nowoczesne wanny do hydromasażu, bardzo dobry zabieg fango, aqawibron. Z zabiegów jestem zadowolona, polecam szczególnie osobom ze schorzeniami neurologicznymi i niesprawnością ruchowa.
Budynek i pokoje to tzw. późny Gierek, czas na remont zewnętrzny i wewnętrzny /oprócz części dobudowanej na półpiętrach/. Kucharka czy dietetyczka bez specjalnej inwencji w gotowaniu: na śniadanie i kolacje przez 21 dni dwa plasterki wędliny, 1/8 pomidora, łyżeczka sera białego, jeden raz było jajko, na śniadanie była zupa mleczna /oprócz sobót i niedziel/, obiady to cieniutka, dietetyczna zupka na bazie marchewki i kartofla, drugie danie kartofle, porcyjka mięsa i surówka. Reasumują można było się najeść a dla urozmaicenia posiłku można było pójść na pstrąga, pierogi lub na ciacho. Można było dopłacić 15 zł. dziennie do tzw. wyżywienia komercyjnego, różnica polegała na tym, że dodawano kawałek ciasta do obiadu lub owoc albo jogurt a do kolacji jakąś sałatkę.
Powołując się na obostrzenia pandemiczne należy w obiekcie chodzić w maseczkach, na stołach na stołówce brak obrusów i przyborników z przyprawami, nie zaleca się wręcz zabrania korzystania ze spotkań, wycieczek grupowych.
Polecam Lądek ze względu na zabiegi i piękna okolicę ale tylko dla zmotoryzowanych /dojazd fatalny/
Pobyt zaliczam do udanych m.in ze względu na słoneczną pogodę, długie spacery, dobre zabiegi i fajnych poznanych ludzi.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Jubilat Lądek Zdrój
lubelanka64 pisze: 21 wrz 2021 14:04 Pokuszę się o ocenę mojego pobytu w Jubilacie w Lądku we wrześniu br.
Pojechałaś 7 lat po moich śladach.
Tak, tak - czytałaś moje lądeckie konotacje.
Czas upłynął a w Jubilacie stoi. Czas.
Jeśli balkony zabili gwoździami to gdzie suszyliście ręczniki po kąpielach ?
Jeśli kawiarnia zamknięta - a drzewiej nawet browary tam stały - to jeno własne pokoje pozostały.
Zaciekawiło mnie, czy siostrzyczki też zaglądały wieczorkiem do pokojów sprawdzając nie tylko stan zdrowia?
Z zabiegów bardzo cieszyła mnie kriokomora i panowie ją obsługujący. Do południa występowali w rolach masażystów.
Zatem jeszcze dodatkowo - która tancbuda była czynna ?
- lubelanka64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 10 razy
Re: Jubilat Lądek Zdrój
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki