Jubilat Lądek Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Jubilat Lądek Zdrój

Post autor: lubelanka64 »

Pokuszę się o ocenę mojego pobytu w Jubilacie w Lądku we wrześniu br. Do Lądka zawitałam z własnego wyboru /ze zwrotów/ po 20 latach. Wybrałam Jubilat kierując się informacjami zawartymi na ich stronie internetowej....i tu niemiłe zaskoczenie. Informacje są nieaktualne lub kto woli nie prawdziwe. Po pierwsze zabiegi wykonywane są w czterech obiektach a nie na miejscu jak wyczytałam w internecie, kawiarnia nieczynna od roku, balkony niedostępne dla kuracjuszy /grożą zawaleniem/, brak możliwości dopłaty do podwyższonego standardu pokoju.
Wiedziałam, że Lądek słynie z dobrej bazy zabiegowej, szczególnie zabiegów wodnych opartych na wodach termalnych i z takich zabiegów chciałam skorzystać przede wszystkim. I tu miałam szczęście, że pogoda była łaskawa, bo przemieszczanie się z Wojciecha do Jubilata po kąpielach przy niesprzyjającej pogodzie mogło grozić co najmniej przeziębieniem.
Na pochwałę zasługują pracownicy wykonujący zabiegi, wykonują swoją pracę z empatią dla kuracjuszy i służą pomocą. Bardzo dobrze wyposażona sala do ćwiczeń indywidualnych, nowoczesne wanny do hydromasażu, bardzo dobry zabieg fango, aqawibron. Z zabiegów jestem zadowolona, polecam szczególnie osobom ze schorzeniami neurologicznymi i niesprawnością ruchowa.
Budynek i pokoje to tzw. późny Gierek, czas na remont zewnętrzny i wewnętrzny /oprócz części dobudowanej na półpiętrach/. Kucharka czy dietetyczka bez specjalnej inwencji w gotowaniu: na śniadanie i kolacje przez 21 dni dwa plasterki wędliny, 1/8 pomidora, łyżeczka sera białego, jeden raz było jajko, na śniadanie była zupa mleczna /oprócz sobót i niedziel/, obiady to cieniutka, dietetyczna zupka na bazie marchewki i kartofla, drugie danie kartofle, porcyjka mięsa i surówka. Reasumują można było się najeść a dla urozmaicenia posiłku można było pójść na pstrąga, pierogi lub na ciacho. Można było dopłacić 15 zł. dziennie do tzw. wyżywienia komercyjnego, różnica polegała na tym, że dodawano kawałek ciasta do obiadu lub owoc albo jogurt a do kolacji jakąś sałatkę.
Powołując się na obostrzenia pandemiczne należy w obiekcie chodzić w maseczkach, na stołach na stołówce brak obrusów i przyborników z przyprawami, nie zaleca się wręcz zabrania korzystania ze spotkań, wycieczek grupowych.
Polecam Lądek ze względu na zabiegi i piękna okolicę ale tylko dla zmotoryzowanych /dojazd fatalny/
Pobyt zaliczam do udanych m.in ze względu na słoneczną pogodę, długie spacery, dobre zabiegi i fajnych poznanych ludzi.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: Jubilat Lądek Zdrój

Post autor: wiktor64 »

lubelanka64 dzieki za opinie :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Jubilat Lądek Zdrój

Post autor: jacky6 »

lubelanka64 pisze: 21 wrz 2021 14:04 Pokuszę się o ocenę mojego pobytu w Jubilacie w Lądku we wrześniu br.

Pojechałaś 7 lat po moich śladach.
Tak, tak - czytałaś moje lądeckie konotacje.
Czas upłynął a w Jubilacie stoi. Czas.
Jeśli balkony zabili gwoździami to gdzie suszyliście ręczniki po kąpielach ?
Jeśli kawiarnia zamknięta - a drzewiej nawet browary tam stały - to jeno własne pokoje pozostały.
Zaciekawiło mnie, czy siostrzyczki też zaglądały wieczorkiem do pokojów sprawdzając nie tylko stan zdrowia?
Z zabiegów bardzo cieszyła mnie kriokomora i panowie ją obsługujący. Do południa występowali w rolach masażystów.
Zatem jeszcze dodatkowo - która tancbuda była czynna ?

:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

do suszenia ręczników przeznaczone było pomieszczenie na 3 piętrze wyposażone w suszarki, pielęgniarki były zatrudnione przy inhalacjach i kriokomorze, wieczorami siedziały w papierach /1 na 230 kuracjuszy/ także po pokojach nie chodziły, chyba że było zbyt głośno. W trakcie turnusu zaczęli grać w Piekiełku, Kaprysie oraz na Stawach Biskupich. Muzyka dla młodzieży łupu, cupu aby się wyskakać, ja tak tańczyć już nie potrafię. Smutno mi było patrzeć na opuszczoną i zaniedbaną Sielankę, nie wiem czy grali Pod Wąsem /mój ulubiony lokal sprzed 20 laty oprócz Zdrojowej/. Polecam pobyt w Lądku w pogodne dni, cudne rześkie powietrze, zieleń starych dostojnych drzew cieszących oczy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,przykre jest to że Lądek ze swoim klimatem i wodami termalnymi nie ma szczęścia do gospodarzy-najpierw zdewastowali go Rosjanie a potem nie było dobrego gospodarza i dlatego tak to wygląda ,Lubelanko :kwiat: to dobrze że z pobytu jesteś zadowolona mimo całej tej otoczki i atmosfery wokół-Dzięki za opinię ,Pozdrawiam :)
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

DZiękuję za opinię Lubelanko :kwiat:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

wiktor64 pisze: 21 wrz 2021 17:05 lubelanka64 dzieki za opinie :kwiat: :kwiat:
Zgadzam się z Twoją wypowiedzią :D
Za doskonałą recenzję powinniśmy wszyscy podziękować :kwiat:
Awatar użytkownika
Yark
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 18:09
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Yark »

Doskonały opis pobytu w sanatorium. Oby każdy z kuracjuszy , po powrocie tak recenzował to byłoby wspaniale :) Dziękuje.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Tak- super opisany pobyt👍pozdrawiam :kwiat:
Gość

Post autor: Gość »

I ja się dołączę 🌺 Jubilata widziałam z zewnątrz...no cozy czasy świetności ma biedaczek za sobą.
Lądek niestety też 😞
ODPOWIEDZ