Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wango
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2013 19:34
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Post autor: wango »

Rebis pisze:Witajcie wszyscy zainteresowani,
Dzisiaj jest ostatni dzień naszego turnusu w Aleksandrowie, jutro do domku :lol: :lol: . (Dla jednych nareszcie a dla innych niestety).
Aleksandrów to dziura i naprawdę nie ma tu gdzie chodzić.
Sanatorium pamięta czasy wczesnego PRL-u, ale trwają prace remontowe więc idzie ku lepszemu. Pokoje są dość obszerne, standard w większości do zaakceptowania, chociaż zdarzają się koszmarki. Wcześniejszy przyjazd jest przepustką do 1 (jest ich sporo). Baza zabiegowa całkiem niezła. Jedzonko takie sobie, zależy kto ma jakie wymagania. Pytajcie jeśli chcecie wiedzieć więcej.
Pozdrawiam :D
Witaj Rebis,
Jesli można to od razu sypnę pytaniami :)
Wczesniejszy przyjazd tzn. o ktorej tam trzeba byc, zeby zalapac sie na "1"?
Czy baza zabiegowa jest na miejscu czy trzeba gdzies biegac do innego budynku? no i jak z tymi zabiegami wodnymi, rzeczywiscie taki syf jak to ktos niedawno opisal (pobyt 2 lata temu)?
teeraz proszę o taką praktyczną radę, o czym należy pamiętać, ęeby zabrać (np. jaka jest wystarczająca ilość ręczników, itp..), a co uważasz, ze wzięłaś niepotrzebnie? a czegoś co by się przydało zapomniałaś.

z góry dziękuję i pozdrawiam
Rebis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2013 13:38
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Rebis »

Witaj,
Ja zadzwoniłam tam i pani w recepcji zarezerwowała mi jedynkę . Mojej koleżance kazano przyjechać dzień wcześniej i zapłacić 80 zł za dodatkową dobę, ale też to nie jest wysoka cena za 1. Nie wiem jak inni ale tych 1 było sporo. Na pewno trzeba być przed 7 rano. :roll:
Baza zabiegowa jest na miejscu można biegać w szlafroku. Jeśli chodzi o higienę to niestety budzi ona dużo zastrzeżeń . Nikt nie zrezygnował z tego powodu z zabiegów ale czasem nie wyglądało to zbyt dobrze.
Ręczniki są dwa (mały i duży), WYMIENIANE CO TYDZIEN :D :D . Przy dużej ilości wodnych zabiegów jeden by się przydał dodatkowo. ;) Ja wzięłam całą masę niepotrzebnych ciuchów i za dużo ręczników. Na pewno przyda się szlafrok, dres, kostium kąpielowy, czepek i klapki no i jakieś szmatki na wieczorki ( jeśli chce się bawić). Ale u nas stroje wieczorkowe obowiązywały "na luzie". życzę udanego pobytu. Pozdrawiam. Rebis :D
wango
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2013 19:34

Post autor: wango »

Rebis pisze:Witaj,
Ja zadzwoniłam tam i pani w recepcji zarezerwowała mi jedynkę . Mojej koleżance kazano przyjechać dzień wcześniej i zapłacić 80 zł za dodatkową dobę, ale też to nie jest wysoka cena za 1. Nie wiem jak inni ale tych 1 było sporo. Na pewno trzeba być przed 7 rano. :roll:
Baza zabiegowa jest na miejscu można biegać w szlafroku. Jeśli chodzi o higienę to niestety budzi ona dużo zastrzeżeń . Nikt nie zrezygnował z tego powodu z zabiegów ale czasem nie wyglądało to zbyt dobrze.
Ręczniki są dwa (mały i duży), WYMIENIANE CO TYDZIEN :D :D . Przy dużej ilości wodnych zabiegów jeden by się przydał dodatkowo. ;) Ja wzięłam całą masę niepotrzebnych ciuchów i za dużo ręczników. Na pewno przyda się szlafrok, dres, kostium kąpielowy, czepek i klapki no i jakieś szmatki na wieczorki ( jeśli chce się bawić). Ale u nas stroje wieczorkowe obowiązywały "na luzie". życzę udanego pobytu. Pozdrawiam. Rebis :D
dzieki :kwiat:
Hey
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2014 18:34
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Hey »

Siema siema zgłasza się termin 26.01.2014r :shock: jestem w szoku !!! chodzi mi o złe opinie. Mam nadzieję że tak nie jest kiepsko !!! i interesuje mnie wiek ekipy !!! ? ja 29 lat :D :D ;)
Panter
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 21:05

Post autor: Panter »

Hey pisze:Siema siema zgłasza się termin 26.01.2014r :shock: jestem w szoku !!! chodzi mi o złe opinie. Mam nadzieję że tak nie jest kiepsko !!! i interesuje mnie wiek ekipy !!! ? ja 29 lat :D :D ;)
Witaj, mnie tez trochę dołują negatywne opinie, no ale cóż trzeba będzie jakoś przetrwać, może tak jak mówisz nie będzie tak kiepsko - mam 2x tyle lat :D , więc dla niektórych pewnie jestem MOHERKIEM :lol: :lol: :lol:
Hey
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Liczy się styl bycia :D a nie pesel
Panter
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 21:05

Post autor: Panter »

Milo z Twojej strony, ze tak podchodzisz, dziękuję.
Marzena777
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2013 13:25
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Marzena777 »

Witajcie kuracjusze :)
Jestem już po pobycie w Aleksandrowie. Powiem szczerze.... myślałam, że będzie gorzej.
Muszę zdementować opinie o posiłkach. Jedzenie było naprawdę dobre i urozmaicone. Bardzo dużo pysznych surówek.
Miałam to szczęście, że trafiłam na fantastyczną ekipę kuracjuszy, dzięki której czas minął błyskawicznie.
W samym Aleksandrowie rzeczywiście nie ma zbyt wielu atrakcji, ale jest blisko Ciechocinek /3 zł PKS w jedną stronę/, Toruń, Inowrocław. Można troszkę pozwiedzać. W samym sanatorium dużo zabiegów wodnych, z których warto skorzystać: gimnastyka w basenie, kąpiele ozonowe, solankowe, borowinowe, wirówki, bicze, hydromasaż. I tu w tym miejscu gorąco pozdrawiam panią Marysię i Teresę.
Polecam też gimnastykę z panią Kasią i Roksaną. Dla dbających o kondycję - siłownia: bieżnia, atlas, stepery, rowery stacjonarne, orbitrek.
Dla lubiących tańczyć - klubokawiarnia z codzienną muzyką do 21.45.
Minusy: za telewizor i parking trzeba zapłacić.
pozdrawiam i życzę udanego pobytu :)
M
Hey
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Marzenko ! jaka grupa wiekowa była ? ile za parking liczą i czy udało Ci się załatwić jedynkę ? :D a i czy przepustki na weekend są do załatwienia /./?
Marzena777
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2013 13:25
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Marzena777 »

Hey pisze:Witaj Marzenko ! jaka grupa wiekowa była ? ile za parking liczą i czy udało Ci się załatwić jedynkę ? :D a i czy przepustki na weekend są do załatwienia /./?

Ludzie byli bardzo zróżnicowani pod względem wieku. Pocieszające jest to, że z ZUSu wysyłani są młodsi ludzie, a z NFZ starsi. Zawsze można się dobrać, jak nie wiekowo, to pod względem charakteru. Naszej paczce się udało, z czego się bardzo cieszę :) Ale były też takie moherki, które tylko plotkami żyły brrrrr
Jeśli chcesz załatwić przepustkę, to trzeba wcześniej napisać wniosek i złożyć u przełożonej pielęgniarek. Z reguły dawali przepustki. Trzeba tylko dobrze uzasadnić.
Parking 80 zł, telewizor 44 zł za cały pobyt.
Więcej na priv :)
pozdrawiam
Zablokowany