Fajny film wczoraj widziałem
-
forumowicz
Re: Fajny film wczoraj widziałem
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Film leci dzisiaj na TVN o godzinie 20hkruszynka pisze:Smuga gdzie jest ten film? na YT nie mogę znależć
Przepraszam, że Wam popsułem wieczór
Dobranoc.
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 8
chciałbym polecić dwa filmy które są dla mnie ważne ciekawe i poruszają proste tematy w niebanalny sposób
"Nietykalni" reż. Olivier Nakache Eric Toledano. Jeden z nielicznych francuskich filmów które z przyjemnością oglądam. Sparaliżowanym ekscentrycznym milionerem opiekuje się afrykański emigrant z półświatka. Dalej nie powiem
"Gra pozorów" reż. Neil Jordan To stary ( 1992 r. ) film ale chętnie go oglądam
Brytyjski żołnierz (Forest Whitaker) wpada w pułapkę chłopaków z IRA i zostaje uprowadzony gdzieś w Północnej Irlandii. W pewien sposób zaprzyjaźnia się z jednym z porywaczy zdradza mu swój sekret miłosny i...... Zapraszam do obejrzenia i posłuchania mądrych dialogów - naprawdę warto !!!
Pozdrawiam F
Proszę o recenzje czy mam spaczony gust ??
-
forumowicz
Cytuję za programem TV Cyfra+:
,,..... Jest to prosta, subtelnie opowiedziana historia, której wielkim atutem jest aktorstwo. Marian Dziędziel i Ewa Wiśniewska z mistrzowskim wyczuciem wcielają się w parę ludzi, odkrywających uroki dojrzałej miłości. Zaletą filmu jest także dobry szkic życia przeciętnych Ślązaków w sile wieku oraz wprowadzenie do filmu gwary. Podróż przez cały kraj to też doskonały pretekst do rozliczenia się z realiami współczesnej Polski. Dzięki temu, że bohaterowie przeżyli młodość i dorosłe życie w czasach PRL-u, dokonują wiele ciekawych spostrzeżeń i porównań."
Moim skromnym zdaniem warto poświęcić swój czas na obejrzenie tego wyróżniającego się spośród ogólnego zalewu szmiry filmu.
Pozdrawiam .
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

Witaj FrancikFrancik pisze:Witam wszystkich kinomaniaków serdecznie jestem NEW na forum![]()
chciałbym polecić dwa filmy które są dla mnie ważne ciekawe i poruszają proste tematy w niebanalny sposób
"Nietykalni" reż. Olivier Nakache Eric Toledano. Jeden z nielicznych francuskich filmów które z przyjemnością oglądam. Sparaliżowanym ekscentrycznym milionerem opiekuje się afrykański emigrant z półświatka. Dalej nie powiem![]()
"Gra pozorów" reż. Neil Jordan To stary ( 1992 r. ) film ale chętnie go oglądam
Brytyjski żołnierz (Forest Whitaker) wpada w pułapkę chłopaków z IRA i zostaje uprowadzony gdzieś w Północnej Irlandii. W pewien sposób zaprzyjaźnia się z jednym z porywaczy zdradza mu swój sekret miłosny i...... Zapraszam do obejrzenia i posłuchania mądrych dialogów - naprawdę warto !!!
Pozdrawiam F
Proszę o recenzje czy mam spaczony gust ??
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

"All is lost" ma tylko jednego bohatera, bezimiennego żeglarza granego przez Roberta Redforda. W doskonałej formie i fizycznej i psychicznej, jest Robert Redford. Przez 100 minut 77-letni aktor jest jedynym bohaterem, bezimiennym człowiekiem, płynie sobie po Oceanie Indyjskim, nie wiadomo skąd i dokąd, którego wypadek na łodzi zmusza do walki z żywiołem.
Już w drugiej minucie filmu jego łódź zaczyna tonąć (wpada na zgubiony kontener z trampkami). Z czasem żeglarz staje się rozbitkiem.
W całym stu minutowym filmie nie pojawia się żaden inny ssak! Ani dialog (zdania typu: "SOS, czy ktoś mnie słyszy?" albo "K...a!" to nie dialogi).
Szkoda, że póki co nikt nie przewiduje dystrybucji filmu w Polsce.
Można obejrzeć pierwsze 10 minut filmu:
http://chomikuj.pl/POLSKI-LEKTOR/Wszyst ... avi(video)
Dalej zaczyna się robić jeszcze ciekawiej.
Film jest super, trzyma w napięciu, warto go obejrzeć, polecam.