Fajny film wczoraj widziałem

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Fajny film wczoraj widziałem

Post autor: forumowicz »

Kruszynko ten film jest z 2008 r. i nie pamiętam kiedy dokładnie go widziałam,ale w 2013 leciał na bank..Chyba już z dwa razy przewinął się w naszej TV :lol: :lol: Już w 2009 miał 13 nominacji do Oskara ,a za charakteryzacje i scenografie otrzymał Oskary :D Charakteryzacja świetna :!: Duże podobieństwo do „Młodości stulatka” Coppoli .
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

kruszynka pisze:Smuga gdzie jest ten film? na YT nie mogę znależć :)
Film leci dzisiaj na TVN o godzinie 20h :kwiat:
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mask »

Jak dzisiaj cicho i spokojnie na forum :!: :?: Wszyscy oglądali film :? :?:
Przepraszam, że Wam popsułem wieczór ;) :oops: :)
Dobranoc.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Wcale nie popsułeś wieczoru Mask... z przyjemnością obejrzałam i nawet się wzruszyłam :cry:
Francik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2014 00:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Francik »

Witam wszystkich kinomaniaków serdecznie jestem NEW na forum ;)
chciałbym polecić dwa filmy które są dla mnie ważne ciekawe i poruszają proste tematy w niebanalny sposób
"Nietykalni" reż. Olivier Nakache Eric Toledano. Jeden z nielicznych francuskich filmów które z przyjemnością oglądam. Sparaliżowanym ekscentrycznym milionerem opiekuje się afrykański emigrant z półświatka. Dalej nie powiem ;)
"Gra pozorów" reż. Neil Jordan To stary ( 1992 r. ) film ale chętnie go oglądam
Brytyjski żołnierz (Forest Whitaker) wpada w pułapkę chłopaków z IRA i zostaje uprowadzony gdzieś w Północnej Irlandii. W pewien sposób zaprzyjaźnia się z jednym z porywaczy zdradza mu swój sekret miłosny i...... Zapraszam do obejrzenia i posłuchania mądrych dialogów - naprawdę warto !!!
Pozdrawiam F
Proszę o recenzje czy mam spaczony gust ??
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Francik :D Nie ma czegoś takiego jak ,,spaczony gust,, :D Mamy po prostu różne gusty a pisząc zachęcamy do obejrzenia filmów które być może tak jak nam i komuś się spodobają.Właśnie mam nocny maraton filmowy i oglądam ,,W świetle dowodów,,reż.Michael W.Watkins.Nie wiem czy będzie wartościowy ,skusiła mnie rola Dawida Caruso .Spokojnej nocy wszystkim 8-)
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2013 19:03
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: deremi »

Witam- pomimo, że w opisie filmu pt: ,, Piąta pora roku " jest gatunek ,, dramat" to na pewno zawiera w sobie mnóstwo humoru.
Cytuję za programem TV Cyfra+:
,,..... Jest to prosta, subtelnie opowiedziana historia, której wielkim atutem jest aktorstwo. Marian Dziędziel i Ewa Wiśniewska z mistrzowskim wyczuciem wcielają się w parę ludzi, odkrywających uroki dojrzałej miłości. Zaletą filmu jest także dobry szkic życia przeciętnych Ślązaków w sile wieku oraz wprowadzenie do filmu gwary. Podróż przez cały kraj to też doskonały pretekst do rozliczenia się z realiami współczesnej Polski. Dzięki temu, że bohaterowie przeżyli młodość i dorosłe życie w czasach PRL-u, dokonują wiele ciekawych spostrzeżeń i porównań."
Moim skromnym zdaniem warto poświęcić swój czas na obejrzenie tego wyróżniającego się spośród ogólnego zalewu szmiry filmu.
Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Francik pisze:Witam wszystkich kinomaniaków serdecznie jestem NEW na forum ;)
chciałbym polecić dwa filmy które są dla mnie ważne ciekawe i poruszają proste tematy w niebanalny sposób
"Nietykalni" reż. Olivier Nakache Eric Toledano. Jeden z nielicznych francuskich filmów które z przyjemnością oglądam. Sparaliżowanym ekscentrycznym milionerem opiekuje się afrykański emigrant z półświatka. Dalej nie powiem ;)
"Gra pozorów" reż. Neil Jordan To stary ( 1992 r. ) film ale chętnie go oglądam
Brytyjski żołnierz (Forest Whitaker) wpada w pułapkę chłopaków z IRA i zostaje uprowadzony gdzieś w Północnej Irlandii. W pewien sposób zaprzyjaźnia się z jednym z porywaczy zdradza mu swój sekret miłosny i...... Zapraszam do obejrzenia i posłuchania mądrych dialogów - naprawdę warto !!!
Pozdrawiam F
Proszę o recenzje czy mam spaczony gust ??
Witaj Francik :kwiat: "Nietykalni"- świetny film i do tego przepiękna muzyka....również polecam :D ......oglądałam go chyba rok temu, ale przypomniałeś mi teraz o nim.... zaraz go odgrzebię i obejrzę raz jeszcze z przyjemnością. " Gry pozorów" nie pamietam, chyba nie widziałam.... Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aha, wybieram się na " Wilka z Wall Street " jestem ciekawa czy warto. Jak obejrzę, to napiszę... :kwiat:
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mask »

Obejrzałem fajny film:“All is lost” (“wszystko stracone” - nie ma polskiego tytułu)

"All is lost" ma tylko jednego bohatera, bezimiennego żeglarza granego przez Roberta Redforda. W doskonałej formie i fizycznej i psychicznej, jest Robert Redford. Przez 100 minut 77-letni aktor jest jedynym bohaterem, bezimiennym człowiekiem, płynie sobie po Oceanie Indyjskim, nie wiadomo skąd i dokąd, którego wypadek na łodzi zmusza do walki z żywiołem.
Już w drugiej minucie filmu jego łódź zaczyna tonąć (wpada na zgubiony kontener z trampkami). Z czasem żeglarz staje się rozbitkiem.
W całym stu minutowym filmie nie pojawia się żaden inny ssak! Ani dialog (zdania typu: "SOS, czy ktoś mnie słyszy?" albo "K...a!" to nie dialogi).

Szkoda, że póki co nikt nie przewiduje dystrybucji filmu w Polsce.

Można obejrzeć pierwsze 10 minut filmu:
http://chomikuj.pl/POLSKI-LEKTOR/Wszyst ... avi(video)

Dalej zaczyna się robić jeszcze ciekawiej.
Film jest super, trzyma w napięciu, warto go obejrzeć, polecam.
ODPOWIEDZ