Ukraina w Obliczu Wojny

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Ukraina w Obliczu Wojny

Post autor: forumowicz »

Znając historię ,to ze strony rosyjskiej nie spodziewałbym się traktowania w myśl tej konwencji ,bo skoro morduje się całkowicie niewinnych ludzi ,a co gorsze dzieci ,niszczy miasta na wzór hitlerowskich i stalinowskich metod , to mnie osobiście także mogłyby puścić nerwy i nie miałbym żadnej litości dla zbrodniarzy .
A płacz nie jest tutaj żadną oznaką słabości , czego mam się wstydzić ? że dotyka mnie bezmiar okrucieństwa .
Gość

Post autor: Gość »

No to jedziemy. Jestem teraz w Busku Zdroju jest tu trochę chłopaków z misji na wózkach i o kulach ale to afgan i irak Reszta jest tam gdzie powinna być Szacun dla.nich chwała WP.a wy co?Medi nie wiem kto ty jesteś on ona ono ale gdyby ty twój mąż syn wnuk wylądowali na ukrainie w ramach msji o której mówił kulawy Nacczelnik Polski to byłoby ciekawe Wszak punkt widzenia........
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Napaść Rosjan na Ukrainę...

Post autor: jacky6 »

To nie jest wojna - wg postanowień rozmaitych konwencji.
To jest "spec operacja wojenna" czyli wydumany putlerem "aksjomat" ...
Co my z tym uczynimy ?
Jeszcze wiele lat bo już nie tylko miesięcy przyjdzie nam z tym żyć na co dzień.

I będzie nam - "Smutno mi Boże"...

:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Andrzej jestem kobietą .Matką i żoną a nawet już babcią :D Mąż w razie W ucieka z kobietami i dziećmi ,a syn ...mam nadzieję że nigdy nie będzie musiał brać w tym udziału. Wolałabym by był żywym tchórzem niż martwym bohaterem. Mamy XXI wiek i ciągle naładowani testosteronem mięśniacy używają śmiercionośnych zabawek by wymusić na innych popieranie swoich racji. Mam nadzieję ,że Ci którzy wywołali wojnę według przysłowia "kto od miecza wojuje ten od miecza zginie" skończą marnie .
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Napaść Rosjan na Ukrainę...

Ukazem prezydenta putlera powołuje się od 1 kwietnia mężczyzn z przedziału wiekowego 18 - 27 do odbycia służby wojennej - ale nie specjalnej operacji wojskowej.
Szykuje się dostawa kolejnej partii mięska armatniego.

Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Jacky i to jest straszne... brak mi słów na to wszystko :( .
Zostaje oczekiwanie .
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Specjalna operacja wojskowa RF

Nie wszyscy czekają z założonymi "ręcami".
Ale wszelakie umizgi w postaci rozmaitych pseudo komisji pokojowych na ternie Białorusi i u Erdogana to jeno pic na wodę i fotomontaż.
Gdy tylko UA poszli na wskazanie miejsca do dyskusji i zakreślili kwestę Doniecka i Ługańska jako sferę dla głów UA i RF to od razu zostało to odrzucone przez Kreml.
UA podjęło się walki na poziomie wręcz partyzanckim przy dość dobrym uzbrojeniu anty pancernym co pozwala skłaniać ku tezie, że 9 maja jeno piechota i to osłabiona będzie maszerować defiladowo po krasnej płoszczadi...

Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Obwód Kijowski całkowicie wojny od NAJEZDZCÓW- to co po sobie zostawili obrazuje tych Barbarzyńców-zaminowane ulice ,ciała pozostawione na ulicach i do tego zaminowane, zbierany materiał do Udowodnienia Okrucieństw i Zbrodni Ludobójstwa-tak zachowuje się rosyjska armia ,o kradzieżach ,grabieżach i gwałtach już nie wspomnę- nic nie zmieniło się od czasu kiedy sowieci opuszczali Polskę i wywozili co się dało- mówienie o jakichkolwiek konwencjach stosowanych przez najeźdźców to jakaś Totalna Bzdura i Mrzonka :!:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Tak te informacje dają jakąś nadzieję ,chociaż o końcu wojny jeszcze nie można mówić .
Pewnym pocieszeniem jest widok na naszych ulicach ,tych którzy znaleźli bezpieczne schronienie .
Najpiękniejsze gesty to te ,gdy polskie dzieci dzielą się z ukraińskimi swoimi " małymi skarbami " :serce:
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Post autor: ogrodnik »

Powiem to co powtarzałem nie raz. Ludzie chorzy, tacy jak Putin, cyniczni egoiści rodzili się i będą rodzić nadal. Systemy totalitarne, pod przykryciem jakiejś demokracji jak Chiny, Rosja, będą działać i rządzić światem, z powodów naturalnego dostępu do surowców. Wojny będą, ponieważ zawsze znajdzie się ktoś, kto wznieci iskrę w pobliżu pokładów gazu i ropy.
Jak wiadomo, największe fortuny lokowane byly w największych bankach w krajach całego bogatego świata. Krew zalewa, jak słyszę że ów bogaty świat odbuduje Ukrainę, którą wcześniej pozwolił zniszczyć. I to wszystko w granicach prawa. Myślę że niedługo wszystko wróci do normy, jeśli można to nazwać normą. Obecny świat jest światem egoizmów społecznych i narodościowych. A to co powinno być widać i słychać, udajemy że nie ma.
Czy musi dojść do wojny, by zauważyć jak na sąsiednim kontynencie rośnie kolejne zagrożenie nuklearne? Jeszcze bardziej nieobliczalne niż Rosja?

Ech, świecie ubogi,
tyranów rodzisz,
niewinne dzieci które we własne progi,
wejść mogą kolejne egoizmy płodzisz...

A świat to my...Kto nam dołki kopie?
Ostatnio widziałem filmik kręcony prywatną kamerą . Jakiś przystojniak opowiadał ludziom jaka to zła jest Ukraina, że to twór sztuczny, itd.
Szkoda gadać...
Miłej Niedzieli :kwiat:
ODPOWIEDZ