Ukraina w Obliczu Wojny
-
forumowicz
Re: Ukraina w Obliczu Wojny
A płacz nie jest tutaj żadną oznaką słabości , czego mam się wstydzić ? że dotyka mnie bezmiar okrucieństwa .
-
Gość
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Napaść Rosjan na Ukrainę...
To nie jest wojna - wg postanowień rozmaitych konwencji.
To jest "spec operacja wojenna" czyli wydumany putlerem "aksjomat" ...
Co my z tym uczynimy ?
Jeszcze wiele lat bo już nie tylko miesięcy przyjdzie nam z tym żyć na co dzień.
I będzie nam - "Smutno mi Boże"...
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
- jacky6
- Przyjaciel forum

Napaść Rosjan na Ukrainę...
Ukazem prezydenta putlera powołuje się od 1 kwietnia mężczyzn z przedziału wiekowego 18 - 27 do odbycia służby wojennej - ale nie specjalnej operacji wojskowej.
Szykuje się dostawa kolejnej partii mięska armatniego.
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Zostaje oczekiwanie .
- jacky6
- Przyjaciel forum

Specjalna operacja wojskowa RF
Nie wszyscy czekają z założonymi "ręcami".
Ale wszelakie umizgi w postaci rozmaitych pseudo komisji pokojowych na ternie Białorusi i u Erdogana to jeno pic na wodę i fotomontaż.
Gdy tylko UA poszli na wskazanie miejsca do dyskusji i zakreślili kwestę Doniecka i Ługańska jako sferę dla głów UA i RF to od razu zostało to odrzucone przez Kreml.
UA podjęło się walki na poziomie wręcz partyzanckim przy dość dobrym uzbrojeniu anty pancernym co pozwala skłaniać ku tezie, że 9 maja jeno piechota i to osłabiona będzie maszerować defiladowo po krasnej płoszczadi...
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
-
forumowicz
Pewnym pocieszeniem jest widok na naszych ulicach ,tych którzy znaleźli bezpieczne schronienie .
Najpiękniejsze gesty to te ,gdy polskie dzieci dzielą się z ukraińskimi swoimi " małymi skarbami "
Jak wiadomo, największe fortuny lokowane byly w największych bankach w krajach całego bogatego świata. Krew zalewa, jak słyszę że ów bogaty świat odbuduje Ukrainę, którą wcześniej pozwolił zniszczyć. I to wszystko w granicach prawa. Myślę że niedługo wszystko wróci do normy, jeśli można to nazwać normą. Obecny świat jest światem egoizmów społecznych i narodościowych. A to co powinno być widać i słychać, udajemy że nie ma.
Czy musi dojść do wojny, by zauważyć jak na sąsiednim kontynencie rośnie kolejne zagrożenie nuklearne? Jeszcze bardziej nieobliczalne niż Rosja?
Ech, świecie ubogi,
tyranów rodzisz,
niewinne dzieci które we własne progi,
wejść mogą kolejne egoizmy płodzisz...
A świat to my...Kto nam dołki kopie?
Ostatnio widziałem filmik kręcony prywatną kamerą . Jakiś przystojniak opowiadał ludziom jaka to zła jest Ukraina, że to twór sztuczny, itd.
Szkoda gadać...
Miłej Niedzieli