Piszę dopiero dziś, bo miałem sporo zajęć w ostatnim czasie. Otóż, 05.04.2022 byłem na komisji w ZUS Tom.Maz., w wyniku której uzyskałem orzeczenie, stwierdzające potrzebę rehabilitacji leczniczej w zakresie narządu ruchu w systemie stacjonarnym. Prezes ZUS w terminie 14 dni może zgłosić zarzut wadliwości orzeczenia. Jeśli tego nie zrobi to orzeczenie się uprawomocni.
Sanatorium z ZUS
-
PabloPawo
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 wrz 2018 18:10
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Sanatorium z ZUS
Piszę dopiero dziś, bo miałem sporo zajęć w ostatnim czasie. Otóż, 05.04.2022 byłem na komisji w ZUS Tom.Maz., w wyniku której uzyskałem orzeczenie, stwierdzające potrzebę rehabilitacji leczniczej w zakresie narządu ruchu w systemie stacjonarnym. Prezes ZUS w terminie 14 dni może zgłosić zarzut wadliwości orzeczenia. Jeśli tego nie zrobi to orzeczenie się uprawomocni.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękowano: 1 raz
- andrzej590
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 10
-
Apolinary
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 25 wrz 2016 08:03
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 2
Apolinary czy Twoje pytanie do ZUS było skierowane drogą e-mail? tak mi jakoś się pomyślało w związku z odpowiedzią po dwóch dniach.
-
PabloPawo
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 wrz 2018 18:10
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 5
Apolinary, czy mógłbyś poinstruować mnie jak się dogadywać "przez portal ZUS"? Czy trzeba wejść na stronę https://www.zus.pl/, dalej w "KONTAKT", dalej "Zadaj pytanie ZUS" ( tutaj: https://www.zus.pl/o-zus/kontakt/zadaj-pytanie-zus) ?Apolinary pisze: 15 kwie 2022 11:40 Można przez portal ZUS się dogadać. Po zadaniu pytania otrzymałem po dwóch dniach taką odpowiedź "sprawa Pana orzeczenia o potrzebie rehabilitacji została przekazana do rezerwacji miejsca w ośrodku rehabilitacji Gościm Grunwald" wyjazd koniec lipca. Orzeczenie o potrzebie rehabilitacji zaoczne połowa lutego. Czkam na pisemne skierowanie.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 3 razy
Z początkiem lutego , ok 10.02 miałam złożone dokumenty w Zus-ie, zaocznie odbyła się komisja i decyzja pisemnie przyszła do domu o potrzebie rehabilitacji... Czekałam dość długo, ale ponoć jest b.dużo skierowań i mało miejsc Trzeba cierpliwie, spokojnie poczekać...W piątek 8.04 przyszło skierowanie od 6.08 do Uniejowa...
Życzę Wszystkim, by doczekali się rehabilitacji
Spokojnych świąt wielkanocnych...