Orlik Ustroń od 1 czerwca 2022 r. z ZUS-U.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Orlik Ustroń od 1 czerwca 2022 r. z ZUS-U.

Post autor: Małgosia69 »

Agnieszko ja będę jechała z Piotrkowa Tryb. Jak widzisz mieszkamy od siebie całkiem niedaleko, choć w innym województwie. Dzwoniłaś może do Orlika, rezerwowalas pokój? Czym się wybierasz? Miłego popołudnia Aga. :) :kwiat:
Aga321
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2021 10:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Aga321 »

Małgosiu wygląda na to ,że będziemy tylko we 2 na tym turnusie? Nikt nic nie pisze ;)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Agnieszko czyli cała Piramida nasza. :lol: :lol: i jeszcze Danusi która do mnie skrobnela, że także się wybiera do Orlika w tym czasie. Ale będziemy miały wybór pokoi, zabiegów, oto. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Może jednak jedzie ktoś jeszcze do Orlika od 1 czerwca??? Temat upadł. Odezwała się tylko Agnieszka. :D Danusia zamilkła. Wojtusia porwała jakąś góralka i też nie odezwał się już. Agnieszko strach się bać!!! Jechać, nie jechać?? A termin coraz bliżej. :kwiat: :kwiat: ;) :)
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Witam Małgosiu :serce:

Jadę do Orlika 04.06. z NFZ. Wydzwoniłam ten zwrot w piątek, więc czasu naprawdę niewiele.

Bardzo dobrze znam Ustroń i dzielnicę sanatoryjną, wiem gdzie jest Orlik i dlatego mam kilka pilnych pytań, na które w licznych wątkach nie znalazłam odpowiedzi (przed 2020 nie szukałam, bo wieści mogą być nieaktualne :D ).
Ponieważ do centrum i do sklepów jest dobrze ponad kilometr i przede wszystkim dla ceprów z zakupami pod górkę :oops: :lol: :lol: interesuje mnie czy:
- w recepcji mają terminal płatniczy ?
- w obiekcie lub w najbliższej Jaskółce jest bankomat, a jeśli tak to jakiego banku ?
- w recepcji można już kupić wodę mineralną, bo taszczyć z miasta troszkę ciężko, a kawiarnia otwarta wieczorem i nie wiem czy codzień ?
- można wypożyczyć żelazko?
- dają ręczniki, lub można je za opłatą dostać w recepcji?
- dają podkład fizelinowy na zabiegi, czy trzeba mieć własny?

To tak na pierwszy ogień, jak ktoś teraz jest na turnusie lub był niedawno, bardzo proszę, napiszcie :serce:

Dla tych, którzy nie znają Beskidów - okolica piękna, piękne widoki, dużo do zwiedzania.

Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Bardzyk2! Jak tylko wszystko ogarnę i zobaczę na miejscu, napisze Ci na pewno odpowiedzi na Twoje pytania.☺️ Ja Orlika nie znam. Byłam w ubiegłym roku w Złocieniu u kilka lat temu w Narcyzie. Jadę już jutro po południu. Może więc w środę będę cokolwiek wiedziała. Jak będziesz miała ochotę, możemy spotkać się już na miejscu. Wypić kawkę, pogadać. Miłego wieczorku. Pozdrawiam serdecznie. Małgosia :kwiat: :)
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję Małgosiu, że się odezwałaś :serce: :kwiat: :serce:

Inni milczą jak zaklęci, może tam w Orliku są problemy z netem?
Orlik jest wysoko, chyba najwyżej z piramid, stąd moje pytania, bo mam już troszkę wiosen na karku :oops: :twisted:

Bardzo miło będzie się spotkać, poślę Ci na priv mój telefonu jak tam już dotrę. W końcu komórki na pewno będą działać :lol: :lol: :lol: .

Piszę późno, ale u mnie z tym wyjazdem to istny dom wariatów. Tyle spraw się zwaliło i wszystkie pilne :lol:

Odpuściłam w piątek Równicę bo wyjazd był 02.06 i bałam się, że nie zdążę. Za godzinę, jak już jakoś ogarnęłam sparwy, Równicy już nie było :evil: więc wzięłam Orlika. Teraz coraz trudniej o dobry zwrot.

Pozdrawiam, życzę Ci szczęśliwej podróży :kwiat:
i mam nadzieję, do zobaczenia :D
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Bardzyk2. Jestem już w Orliku. Sanatorium położone wysoko, wyżej tylko Rosomak. Do miasta spory kawałek drogi. W pokoju jest jeden mały, jeden duży ręcznik i flizelina. Internet rzeczywiście słabo działa. W pokojach są czajniki, Bankomat widziałam w mieście. Planet. Czy jeszcze gdzieś jest nie wiem. Ten jest przy samej Wiśle. To by było tyle na dzisiaj. Jutro będę wiedziała coś więcej. Spokojnej nocki. Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Małgosiu, dzięki :serce: :kwiat:

Wiem gdzie Orlik, wiem że daleko i wysoko, byłam kilka razy z wnukami w Parku Niespodzianek :D

Stąd te moje pytania. Mam nadzieję, że bankomat będzie w Równicy, wiem też, że w recepcji Orlika mają terminal płatniczy bo dzwoniłam.
Najlepsze, że nie mam jeszcze skierowania, może jutro dotrze :roll:

Pozdrawiam, śpij dobrze :serce:
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry Bardzyk2. :kwiat: Już jestem po wizycie lekarskiej, doktor zasadniczy ale konkretny i dokładny. Zabiegi raczej sam ordynuje, przynajmniej ten u którego byłam. W ośrodku jest kawiarenka gdzie można kupić wodę, piwo, itp. Jedzonko dzisiaj było smaczne, nawet panowie nie narzekali. Pogoda piękna. Jakbyś chciała jeszcze coś wiedzieć, pytaj. Miłego popołudnia. :kwiat: ;)
ODPOWIEDZ