Domowa zielarnia
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: Domowa zielarnia
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Zagubiony, miałam podobną sytuację z postami, w których zamieszczałam linki do stron z artykułami, którymi chciałam się podzielić z Forumowiczami, czy podeprzeć moją wypowiedż argumentami osób mądrzejszych ode mnie w danej dziedzinie. Też otrzymałam wiadomość od moderatora, że były zgłaszane. Dodatkowo jednak moderator uzasadnił prośbę, by tego nie robić, bo "Forum NS nie ma sponsora, utrzymuje serwer i inne koszty wyłącznie z wyświetlanych reklam, dlatego nie chce by forum było darmową reklamą dla różnych komercyjnych portali".
Ten argument do mnie przemówił, bo ma to sens, więc już nie linkuję. Możesz streścić interesujący artykuł i w ten sposób podzielić się wiedzą. Tylko na to trzeba mieć czas, a jeszcze do tego znajdzie się i taki czepialski, co Ci zarzuci, że nie myślisz samodzielnie tylko podpierasz się cudzymi słowami. Wybór należy do Ciebie.
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 6 razy
(zdawałoby się,że jeszcze tak niedawno ,mogłam się prażyć w słońcu
Normalne funkcjonowanie, tylko w pierwsze, bardziej słoneczne dni mnie dotyka
W ub.r., dopadło mnie trzy "razy",później,w pełni lata był spokój, to może i teraz też będzie łaskawie
Mamy taki okres, że więcej czasu przebywa się przy robótkach przydomowych, niż domowych
to jak tego dobrodziejstwa uniknąć, zwłaszcza, że się go kocha
Tragedii nie ma,wysypka tylko na dekolcie i rękach, do połowy łokcia
Tak zapytałam, bo wiedza i doświadczenie minimalne
Dziękuję Wam
🖐
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Zdrówka życzę.
- lawenda
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 cze 2014 15:01
- Podziękował: 42 razy
- Podziękowano: 59 razy
Może tu tkwi przyczyna.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- lawenda
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 cze 2014 15:01
- Podziękował: 42 razy
- Podziękowano: 59 razy
Jeśli chodzi o zioła to wiem na pewno, że nie powinniśmy wychodzić za dużo na słoneczko jeśli zażywamy dziurawiec.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Wiem, że przy terapii hormonalnej też trzeba uważać ze słońcem, ale chyba tu chodzi o przebarwienia.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

„Czy kiedykolwiek czułeś, że twój nastrój natychmiast się poprawia, gdy przebywasz na łonie natury? To nie są wymysły, to prawda! Wiele badań dowiodło, że chodzenie po ziemi i przebywanie na łonie natury znacznie zmniejsza poziom stresu u ludzi. (Sustain, 2022). Przyczyną tego jest pozornie mało znacząca bakteria Mycobacterium vaccae – jeden z milionów mikroorganizmów obecnych w glebie. Bakteria ta rozwija się w zdrowej glebie i posiada właściwości antydepresyjne. Już sam zapach zdrowej gleby zawierającej te bakterie może pobudzić produkcję serotoniny – jednego z czterech „hormonów szczęścia” w naszym organizmie. Badania wykazały również, że bakterie te mają długotrwałe działanie przeciwzapalne na mózg, co jest ważne dla zachowania równowagi w poziomie substancji chemicznych regulujących nastrój. Badania wykazują również, że dzieci, które dorastają, bawiąc się na zdrowej glebie i w otoczeniu przyrody, stają się bardziej zrównoważone, gdy dorosną. A wszystko to dzięki jednej bakterii w zdrowej glebie! Czy możesz sobie wyobrazić, ile jeszcze wspaniałych mikrobów znajduje się tuż pod naszymi stopami?”
Dlatego ratujmy glebę!
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz