Czy warto pomagać innym

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Czy warto pomagać innym

Post autor: margot »

...kolejny , warty przemyślenia , a może nawet nie myśląc ...otóż pomagać innym to nie tylko ludziom , proponuję pomyśleć o zwierzakach w schroniskach - każdy ma jakieś stare swetry , ręczniki , pościel, ręczniki to wszystko warto oddać do schroniska dla zwierząt :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Byłam ostatnio z koleżanką w naszym schronisku :( , chciała wziąć kotkę juz wyjałowioną...... to co zobaczyłyśmy........ płakałyśmy razem i nie mogłyśmy długo dojść do siebie. Dobrze, że poruszyłaś ten temat Margot :kwiat: , myślę, że pojedziemy do schroniska w przyszłym tygodniu to pewnie nie pojadę z gołą ręką
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

.....Ciągle było wokół mnie mnóstwo ludzi ...Ciągle obiecywali że będą zawsze na dobre i złe..Nie ma ich ...odeszli i to w chwili gdy potrzebowałam pomocy ...I wtedy zrozumiałam że nigdy tak naprawdę ich nie było...a przyjaciół mamy nie na ilość a na jakość ..Ta lekcję zapamiętałam jako młoda dziewczyna ...i po latach zrozumiałam też ,że miałam w sobie wielką siłę ....bo później nie prosiłam nigdy o nic ;) przykre prawda ...ale takie prawdziwe ;) teraz jestem dumna z tego że pomagam tym co kiedyś mnie zostawili ..a może nie widzieli wtedy problemu ;) nie będę pytać ........Elcia ale Cię wzięło :shock:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Współczucie dla zwierząt to cecha wrażliwości również w stosunkach między ludzkich :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

A może spróbujemy namówić Jurka Owsiaka aby zagrał dla zwierząt :?: :D
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

W związku z nadchodzącą zimą zaczyna się trudny czas dla zwierząt i dla Wszystkich , którzy im pomagają .
Proponuję aby w trakcie porządków niepotrzebne swetry , stare ręczniki , pościel , koce i inne , nienadające się do użytku rzeczy przekazywać do schronisk dla zwierząt :serce:
Można jeszcze , jeśli mamy takie możliwości dołączyć jakąś karmę ...nawet mały woreczek :D

:serce: ...Tak Mało a Tak Wiele... :serce:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

W 100% popieram apel Margotki :kwiat: Pomagajmy zwierzakom :!: One, w przeciwieństwie do ludzi, nie są w stanie same zadbać o siebie. Są całkowicie uzależnione od nas, ludzi....
Mam nadzieję, że Admin nie zmyje mi głowy, za wklejenie tych ulotek z informacjami o sposobie pomocy naszym braciom mniejszym

[ obrazek zewnętrzny ]
:serce: :serce: :serce:
[ obrazek zewnętrzny ]

... tak jest w Łodzi ale mam pewność, że w wielu miastach jest podobnie. Rozejrzyjmy się wokół i sprawdźmy to :roll:

:serce: ...Tak Mało a Tak Wiele... :serce:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: medi »

U nas młodzi ludzie organizują koncerty charytatywne na rzecz schroniska dla psów ,pierwszy raz jak organizatorem był mój syn strasznie się denerwowałam bo zawsze może zdarzyć się jakaś burda ale ....na "bramce" stanęli wolontariusze-największe rozrabiaki na całą gminę i był spokój .Zagrało kilka zespołów ,chłopaki zebrali pieniądze i karmę dla zwierząt Jestem dumna z syna że zaangażował się w takie przedsięwzięcie ,cała nasza duuuża rodzina przyszła kibicować młodym muzykom i zostawić swój wkład w pomoc dla schroniska :D
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Medi Gratulacje za takie akcje :kwiat:
ale możemy też robić takie,,domowe " akcje częściej bez angażowania ludzi i specjalnych środków ;)
ja to nazywam ,,bez sentymentu " i fruu z szafy do wora :D :D :D
Jeszcze podpowiem , że można np. kupić w sklepie , hurtowni internetowej karmę i podać adres schroniska ...dowiązą na miejsce :D :D :D
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

ODPOWIEDZ