Lądek Zdrój

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
chora
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2014 14:22
Staż sanatoryjny: 0

Lądek Zdrój

Post autor: chora »

Hej
Jadę do sanatorium po raz pierwszy Boję się ,że się tam nie odnajdę.Czy do sanatorium jezdzą tylko starsi ludzie czy młodzi także się leczą w sanatoriach Mój wyjazd przekładałam lub rezygnwałam parę razy więcej nie mogę juz muszę jechać ....proszę od podstaw mnie nastawic na co mogę liczyc mam 40 lat !!
forumowicz

Re: Lądek Zdrój

Post autor: forumowicz »

Witaj na forum :D Do sanatorium jeżdżą ludzie w różnym wieku ,jeżdżą również przecież dzieci.Kryterium jakie nas kwalifikuje na rehabilitację to nie wiek tylko choroby,a one są udziałem bez względu na wiek.Na pewno musisz się przygotować jak na dłuższy wyjazd taki rehabilitacyjno - wczasowy.Na co możesz liczyć :?: wiadomo na zabiegi :) Oprócz tego posiłki i wolny czas który sama sobie zagospodarujesz .Doprecyzuj pytania i okoliczności jakie tyczą Twojego wyjazdu a będzie łatwiej odpowiedzieć .Na pewno nie pozostaniesz tu bez odpowiedzi .Pozdrawiam serdecznie :D :kwiat: I jeszcze jedno , pisz raczej w dziale ,Oceń sanatorium podając jego nazwę i datę wyjazdu :D :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

chora no nie chciałabym przytaczać słów Bogusia Lindy.... :lol: ,ale 40 to już słuszny wiek i wiele osób jeszcze młodszych wyjeżdża do sanatorium.Jeszcze zależy na co Ty liczysz jadąc tam,jeżeli na zabiegi mające poprawić zdrowie,to chyba wiek nie jest ważny w relacjach z ludźmi spotykanymi na basenie np ;) .Jeżeli na coś innego,to już od ciebie zależy czy się odnajdziesz.
Zapewniam również że z takimi staruszkami jak na ten przykład ja też jest o czym pogadać i można miło spędzić czas.Czuję się jakbym nad grobem była bo już po 40-tce jestem :roll:
myszek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 wrz 2012 14:23

Post autor: myszek »

Cześć hora,
Lądek Zdrój jest fajnym miejscem do poratowania zdrowia, jest jeden problem najczęściej na zbiegi, jedzenie, rozrywki trzeba toszkę się przemieszczać. fajny jest basen u wojskowych, piekiełko nie polecam bo jest za gorąco.
Nalważniejsze nastawienie pozytywne do wyjazdu i będzie dobrze.
Pozdrawiam :D :D :D
myszek
milla
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2014 07:31
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: milla »

Witaj ,,chora'' w jakim terminie jedziesz i do którego sanatorium ? Ja jadę do wojskowego II OD 23 STYCZNIA 2014 POZDRAWIAM
chora
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Wybaczcie :) Ale nigdy nie myślałam o sanatorium i jak dostałam skierowanie to dostałam szoku :( Zawsze sobie wyobrażałam ze tam wyjeżdżają ludzie tylko starsi ( jak kogoś uraziłam to przepraszam ) Nie wiem jak się spędza czas w sanatorium bo dopiero zaczynam śledzić i czytać forum ...Na pewno nie są to wczasy na które wyjeżdżam co roku dlatego jestem przerażona myslą co ja tam bedę robić jestem osobą bardzo energiczną i dużo pracującą i nie wiem co ja mogę robić po zabiegach mursze chyba załadować kupę książek i nadrobić zaległości w czytaniu ..bo w domu nie zawsze jest na to czas Dziękuję Pozdrawiam :D do jakiego osrodka mam jechac nie pamietam jadę w marcu skierowanie zostało w pracy sprawdzę i odpowiem :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

chora pisze:Wybaczcie :) Ale nigdy nie myślałam o sanatorium i jak dostałam skierowanie to dostałam szoku :( Zawsze sobie wyobrażałam ze tam wyjeżdżają ludzie tylko starsi ( jak kogoś uraziłam to przepraszam ) Nie wiem jak się spędza czas w sanatorium bo dopiero zaczynam śledzić i czytać forum ...Na pewno nie są to wczasy na które wyjeżdżam co roku dlatego jestem przerażona myslą co ja tam bedę robić jestem osobą bardzo energiczną i dużo pracującą i nie wiem co ja mogę robić po zabiegach mursze chyba załadować kupę książek i nadrobić zaległości w czytaniu ..bo w domu nie zawsze jest na to czas Dziękuję Pozdrawiam :D do jakiego osrodka mam jechac nie pamietam jadę w marcu skierowanie zostało w pracy sprawdzę i odpowiem :)
O nie,40 lat i martwisz się co tam będziesz robić :roll: Mam troszkę więcej i w Lądku nie ważne w jakim sanatorium nie można sie nudzic.Zaliczysz zabiegi,a potem wolne i prawie jak wczasy.Znajdziesz fajne towarzystwo....a może oni Cie znajdą bo i tak bywa.Ale na pewno nie czekaj,zawieraj znajomości,bądź otwarta na nowych ludzi.Lądek jest piękny o każdej porze roku,górki,lasy,dużo ciekawych rzeczy w okolicy,są wycieczki,zwiedzaj i baw sie .Taka odskocznia od obowiązków ,pracy ,domu,to jest dopiero rehabilitacja.Pod kurujesz ciało a i duszy się coś należy :lol: :lol: Byłam w Lądku,tu nie można sie nudzić :D :D
chora
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziękuje bardzo juz mi lepiej :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Jak będziesz w Lądku to pozdrów go ode mnie. Zalicz koniecznie Borówkową ,Trojak i inne ciekawe miejsca. Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ