Krynica Zdrój, 20 wojskowy szpital wojskowy 25I-15II

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Krynica Zdrój, 20 wojskowy szpital wojskowy 25I-15II

Post autor: iwcia »

Anna, to zrozumiale,że jadąc po raz pierwszy, mamy pewne obawy.Ale głowa do góry!!!! :kwiat: Po pierwszym worek sie rozwiąże i zostaniesz stałym bywalcem sanatorium.Tak jak większość z nas. A my tutaj na forum jesteśmy po to by sie wspierać i pomagać sobie wzajemnie. Nie krepuj się żadnych pytań.O rety!! ile we mnie tkwiło wątpliwości przed pierwszym wyjazdem!!!!
A więc powodzenia :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

iwcia pisze:Małgorzatas, Ty z pewnością masz świeższe informacje,wszak byłas 2 lata temu, a ja cztery.Wtedy mogło byc inaczej i dziś inaczej.Najlepiej, tak jak mówisz, samej zadzwonic i zapytac. :) :kwiat:
Tak bylo we wrześniu..moze po Nowym Roku zaszly zmiany..ale napewno warto zadzwonic i zapytać...pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

W sanatorium Lwigród byłam w ubiegłym roku.Obszernie opisywałam swój pobyt i warunki.Pokoje ładne,nieźle urządzone.Trochę ciemniej jest od strony góry,ale tego nie da się przeskoczyć.Dla mnie wyżywienie było bardzo ok,smaczne,w wystarczającej ilości i jeszcze dodam,że idealnie dostosowane dla ludzi ze schorzeniami gastrycznymi.Jedliśmy co prawda na innej stołówce,ale znajomi też nie narzekali.Zabiegi wszystkie na miejscu,panie i panowie na bazie bardzo mili,można się w każdym zakresie dogadać.Na basen tylko chodziłam do Continentalu (całe 150 metrów),bo oni swojego nie mają.Powroty tak do 23 (zazwyczaj zostawiali tę godzinkę dłużej otwarte drzwi).Jak chcesz więcej szczegółów pisz,chętnie odpowiem.
eland
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2013 18:45

Re:

Post autor: eland »

Mariko, nikt się nie odzywał, dlatego zarezerwowałam sobie już jedynkę, będę w Krynicy już 24-ego. Spotkamy się już na miejscu, pozdrawiam (nie wiedziałam jak ci bezpośrednio odpowiedzieć :) )
eland
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2013 18:45

Post autor: eland »

do Małgosi...Witaj, piszesz że byłaś w tym sanatorium, powiedz mi proszę ile tych darmowych zabiegów dostajemy? I czy kuracjusze mogą za darmo korzystać z basenu i sauny (podobno jakaś na podczerwień jest) czy muszą płacić za każdym razem (jeśli oczywiście chcą dodatkowo popływać) :) - pozdrawiam
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

eland pisze:do Małgosi...Witaj, piszesz że byłaś w tym sanatorium, powiedz mi proszę ile tych darmowych zabiegów dostajemy? I czy kuracjusze mogą za darmo korzystać z basenu i sauny (podobno jakaś na podczerwień jest) czy muszą płacić za każdym razem (jeśli oczywiście chcą dodatkowo popływać) :) - pozdrawiam
Witaj eland...za darmo masz 54 zabiegi łacznie z piciem wody ( jak ja bylam tak było) za darmo ..basen jest tez za darmo,jeśli masz przepisany jako zabieg..nie wiem nic o podczerwieni...ale wiem że byl remont i nowe stanowiska powstawaly,i faktycznie takie są.Dostajesz od pielegniarki jakie masz zabiegi..i to wszystko masz w ramach NFZ..za darmo...natomist wszystko co byś chciala dodatkowo musisz niestety zaplacic w planowaniu po wcześniejszym uzgodnieniu z lekarzem prowadzącym.Lekarz wtedy napisze na twojej karcie dodatkowy lub dodatkowe zabiegi z tym do planowania,zaplacisz i mozesz korzystać.Zapytaj zaraz po przyjezdzie i jak bedziesz u lekarza o te zabiegi,unikniesz w ten sposob kolejek i dostaniesz w miarę dobre godziny..pozdrawiam ciebie serdecznie i w razie pytań pisz odpowiem..życze tobie milego dnia :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

eland pytanie co prawda skierowane było do Małgosi,ale również byłam tam w sierpniu i mogę odpowiedzieć.Basen jest bezpłatny,jezeli masz zlecony jako zabieg (gimnastyka w basenie).Jeżeli chcesz korzystać rekreacyjnie wraz z sauną to odpłatnie i w godzinach popołudniowych.Warto wtedy wykupić jako pakiet.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
wrzesnia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2014 15:02

Re: Re:

Post autor: wrzesnia »

eland pisze:Mariko, nikt się nie odzywał, dlatego zarezerwowałam sobie już jedynkę, będę w Krynicy już 24-ego. Spotkamy się już na miejscu, pozdrawiam (nie wiedziałam jak ci bezpośrednio odpowiedzieć :) )
witaj eland!jak udalo ci sie zarezerwowac jedynke??kiedy rezerwowalas??bo ja probowalam,ale mnie sie nie udalo.Ajeszcze zasadnicze pytanie,czy bedziesz w wojskowym? bo moze w innych senatoriach nie ma problemu!?

:kwiat: :kwiat: ;) tez bede 24-pozdrowionka
ula-ulka
Na forum od: 21 sty 2014 20:14
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ula-ulka »

wrzesnia pisze:
eland pisze:Kto wybiera się w tym terminie do sanatorium? Czy ktoś jedzie z Poznania 24-25 stycznia?
Cześć! jadę :!: ;)tylko jest problem "czym"
Witam
Właśnie założyłam konto na forum, ale nie bardzo wiem jak to chodzi.
Przejrzałam z grubsza wymianę zdań na temat dojazdu z Poznania do Krynicy w terminie 24/25.01.2014r.
Ja od 25.01.2014r. zaczynam turnus w Muszynie i Krynica jest mi "po drodze". Jestem z Wrześni. Połączenia są fatalne. Na autobus z Poznania nie liczę (on line biletów już nie można kupić).
Jestem zainteresowana dołączeniem na trzecią do wspólnej jazdy samochodem (mój padł). Jeśli temat jest aktualny, to proszę o kontakt najlepiej na maila
Awatar użytkownika
wrzesnia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2014 15:02

Post autor: wrzesnia »

Witam
Właśnie założyłam konto na forum, ale nie bardzo wiem jak to chodzi.
Przejrzałam z grubsza wymianę zdań na temat dojazdu z Poznania do Krynicy w terminie
24/25.01.2014r.
Ja od 25.01.2014r. zaczynam turnus w Muszynie i Krynica jest mi "po drodze". Jestem z
Wrześni. Połączenia są fatalne. Na autobus z Poznania nie liczę (on line biletów już nie można
kupić).
Jestem zainteresowana dołączeniem na trzecią do wspólnej jazdy samochodem (mój padł). Jeśli
temat jest aktualny, to proszę o kontakt najlepiej na maila
Witaj ula-ulka!właśnie jestem w podrózy z wrześni 6:08. do krakowa12:13 planowo a potem busem do krynicy ,nic lepszedgo chyba nie ma pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ