23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Francik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2014 00:51
Staż sanatoryjny: 3

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: Francik »

Ahoj Załoga witajcie na pokładzie ;) Nareszcie coś drgnęło :!: :!:
Kinowa to praktycznie jedyna alternatywa do wszechobecnych dancingów (5 szt.),siedzenia w pokoju no i spacerów.
Od czasu do czasu grają tam karaoke poza tym jest długo otwarty co nas kuracjuszy nie za bardzo rajcuje ( godzina policyjna )
Poza piwem można napić się kawy z expressu ;) whisky z kolą ( mniam moja ulubiona)
Kawy oczywiście można napić się w kafejce przy basenie, gdzie pani (balista) dodatkowo maluje mleczkiem różne kształty: małpkę, kwiatek...
Tam też pyszne lody i desery ;)
Po mszy niedzielnej koniecznie kawusia i ciasteczko w Kawiarni Wiedeńskiej - Albrechts Halle to chyba klasyka gatunku ( wybór ciast i tortów i jakość )
Tak się jakoś rozmarzyłem
Pozdrawiam wieczorową porą F
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

No Francik jeszcze kilka bez muzyki by się znalazło.Świetną kawę i herbatę z dodatkami podają w Golden Cup w 'Wojciechu",druga tego samego właściciela jest przy fontannie w "Jerzym",tam też jest miejsce spotkań sportowych z telebimem,polecam też placki ziemniaczane ( i nie tylko) w "Casablance",a "Maleńka" z ogródkiem nad rzeką?. Najlepszy pstrąg pod wyciągiem w "Rybnej". Kiedyś fajne imprezki były na Biskupim,ale zmiana właściciela nie wyszła temu miejscu na dobre.
Tak że musisz koniecznie wrócić do Lądka i nadrobić zaległości.
Francik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2014 00:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Francik »

Alice ja to wszystko wiem wiem :D :D Nie chciałem zajmować całej 26 strony swoim wpisem na forum ;) ;) Sprawdzam waszą czujność :lol: Dam się innym wypowiedzieć co do kolejnych atrakcji Lądka. Może ktoś ma inne sentymentalne i ciekawe miejsca :?: Piszta ludziska :!: :!:
Ale popieram, popieram wszystkie lokale przez Ciebie wymienione są "godne i sprawiedliwe" co by je odwiedzić ;)
Pstrąg w okrąglaku koło stawów mmmmm......niam, mmmmmmmmm....niam.
Miłego dnia wszystkim F
:kwiat: dla kobiet
Szkoda że nie ma stosownego emotka dla facetów
Rebis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2013 13:38
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Rebis »

Jestem w Lądku :D :!: :!: :!: jest tu naprawdę urokliwie. Sanatorium dokładnie tak jak opisywała Alice. Przyjechałam dzień wcześniej zgodnie z sugestią i mogłam nawet wybrać sobie pokój, z tych co jeszcze nie były zarezerwowane ( chociaż rezerwacji nie ma : ;) ). wzięłam 2, ale jest to studio łączone z 4 i trochę mnie przeraża te 6 bab do jednej łazienki. Jutro mam cały dzień na poznawanie Lądka. Muszę znaleźć sklep przemysłowy :?: :?: Jestem otwarta na sugestie. Pozdrawiam wszystkich z Lądka :P :P :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Rebis "Biedronka" przy cmentarzu,lub z drugiej strony przystanku PKS."Rossman"i "Delikatesy Centrum" w rynku,przy poczcie "Dino".W Zdroju drogo,a w Lądku wszystkie odległości do pokonania.Czasem z górki,czasem pod górkę,ale wszędzie blisko,bo to nieduże miasteczko.Pytaj,podpowiem.Pozdrawiam.
O ile dobrze kojarzę pokój to macie taki wspólny dość duży korytarz.Przynajmniej jest miejsce na wierzchnią odzież i buty.Dacie radę,łazienka tam jest chyba też dość duża.
Rebis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Bardzo dobrze kojarzysz Alice. Miałam do wyboru jeszcze 3 po drugiej stronie korytarza, też niezła ale zdecydowałam się na tę 2 i ma być dobrze. Jutro zaczyna się mój turnus i wszyscy będą się rejestrować, rozpakowywać a ja powędruję zwiedzać a potem na basen. Alice na ten duży basen są jakieś zniżki dla kuracjuszy czy normalnie trzeba wykupić karnet?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Rebis duży basen dostaniesz w ramach zabiegu jak będziesz chciała.Jeżeli w zamian wolisz inny zabieg,to basen jest bardzo tani i od obiadu można chodzić odpłatnie.Wtedy opłaca się karnet i masz z sauną jak lubisz.Ten pokoik jest bardzo miły-kiedyś to była jedynka ;) Przede wszystkim tam nie zmarzniesz i odcięta jesteś od hałasu w korytarzu.We wtorek przyjeżdża do "Jubilata" trochę ludzi udzielających się na forum.Może do Ciebie odezwą się.Cieszę się,ze jakieś moje wskazówki pomogły.Po to to forum między innymi jest.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Do REBIS dojade do ciebie 28,,,we wtorek ale jestem w JUBILACIE ,,,Miłego weekendu ci życzę ,,,B,,,
Jeśli będziesz chciała możemy się spotkać ,,, :) :) :) :) :) :) :)
Rebis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

poznanianka pisze:Do REBIS dojade do ciebie 28,,,we wtorek ale jestem w JUBILACIE ,,,Miłego weekendu ci życzę ,,,B,,,
Jeśli będziesz chciała możemy się spotkać ,,, :) :) :) :) :) :) :)
Daj znać jak będziesz już ulokowana na miejscu. :D :D :D :) :) :)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Do REBIS ....Jestem ulokowana w Jubilacie czwarte piętro :) figura będzie jak malowanie :mrgreen:
ODPOWIEDZ