Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
[quote="Ewa 1106"]Tu tez są po 30 min i dokładnie to samo muzyka i jakieś ćwiczenia relaksacyjne z reszty zabiegów jestem bardzo zadowolona może dlatego że nie mam porównania bo to są moje pierwsze zabiegi [/qu
a do jakiego schorzenia masz zabiegi?
większość na kregosłup szyjny,ale też lędzwiowy.ale moja koleżanka ma na kolano i też jest zadowolona,jedna rada gdy będzie już się u lekarza to mu podpowiedzieć jakie by się chciało zabiegi przeważnie dają to co chce się miec
Ewa, ja też mam szyjny ale nie mam pojęcia jakie zabiegi najbardziej pomogłyby mi oprócz masaży oczywiście ! bo to zawsze dobrze robi przeciez ja nie jestem lekarzem a Ty skąd wiedziałaś ? mnie np ostatnio boli tez ręka prawa i miałam juz laser i terapuls na łokieć oraz prądy na nadgarstek. Trochę pomogło ale nie wiem czy cos innego nie byłoby lepsze ?
na szyje jak byłem ,to koleżanka na hydromasaże chodziła , kapiel perełkowa
a co do zabiegów to jak lekarz spoko to dołoży , ja byłem na kręgosłup lędźwiowy a dobrałem na kolana ogólnie miałem 15 zabiegów , ale na kolanach nie poczułem efektu, ale zawsze więcej zabiegów to i czas szybciej leci
w ramach zus ma byc minimum 5 zabiegów.
webea1 pisze:rozumiem ze dziennie te 5 minimum ? ale 15 ???
to tak dużo w sumie to około 3,5 godziny do kupy sama relaksacja z psychologiem to 30-45 min fango około 25 min zależnie jak szybko lawa stygła 2 gimnastyki miesni grzbietu , ogólnie na kartce tabelki mi zabrakło na fotel masujący bez wpisu w kartce chodziłem , na basen raz pojechałem bo ten basen to była porażka ze stegny do elblaga nas busem wiezli i bez instruktora co jak mamy robic,
no tu przeważnie jest 5 zabiegów dziennie,ja też nie wiedziałam jakie zabiegi są dla mnie najlepsze ale na miejscu dopytałam się ludzi i mi podpowiedzieli,dzisiaj chciałam zamienić jeden zabieg bo mi niepodpasował lecz po wizycie u ordynatora(podobno bardzo dobry specjalista od naszych schorzeń )wytłumaczył mi że w moim akurat przypadku o masażach i chydromasażach mogę zapomnieć i że mam wszystkie zapisane zabiegi które są w moim przypadku możliwe
moje zabiegi które mi pani doktor przepisała na szyję to;Bio-V(lampy),Masaż wirowy rąk(bo mam niedowład prawej ręki),Laser,Krioterapia( mrożenie szyi i ich okolic),Gimnastyka grupowa(na te schorzenie jest aż nas 4 os),Gimnastyka indywidualna ,Basen (jest fajny i jest wesoło )polecam:) + nieszczęsny psycholog
masażu i hydromasażu też nie miałem ale aqwawibron ,co jest masażem, miałem a maszyna ostro trzepała plecy
wodne z tego co zauważyłem mieli ci co nie mieli operacji , ale koleżanka po kręgosłupie szyjnym miała kąpiel perełkowa