Sanatorium Bryza -Dzwirzyno k/Kołobrzegu

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2012 21:55

Re: Sanatorium Bryza -Dzwirzyno k/Kołobrzegu

Post autor: m-a-r-i-u-s-z »

[quote="Ewa 1106"]Tu tez są po 30 min i dokładnie to samo muzyka i jakieś ćwiczenia relaksacyjne :roll: z reszty zabiegów jestem bardzo zadowolona może dlatego że nie mam porównania bo to są moje pierwsze zabiegi :)[/qu
a do jakiego schorzenia masz zabiegi?
Ewa 1106
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2012 22:15

Post autor: Ewa 1106 »

większość na kregosłup szyjny,ale też lędzwiowy.ale moja koleżanka ma na kolano i też jest zadowolona,jedna rada gdy będzie już się u lekarza to mu podpowiedzieć jakie by się chciało zabiegi przeważnie dają to co chce się miec ;)
webea1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2012 00:25

Post autor: webea1 »

Ewa, ja też mam szyjny ale nie mam pojęcia jakie zabiegi najbardziej pomogłyby mi :( oprócz masaży oczywiście ! bo to zawsze dobrze robi :) przeciez ja nie jestem lekarzem a Ty skąd wiedziałaś ? mnie np ostatnio boli tez ręka prawa i miałam juz laser i terapuls na łokieć oraz prądy na nadgarstek. Trochę pomogło ale nie wiem czy cos innego nie byłoby lepsze ? :(
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

na szyje jak byłem ,to koleżanka na hydromasaże chodziła , kapiel perełkowa
a co do zabiegów to jak lekarz spoko to dołoży , ja byłem na kręgosłup lędźwiowy a dobrałem na kolana ogólnie miałem 15 zabiegów , ale na kolanach nie poczułem efektu, ale zawsze więcej zabiegów to i czas szybciej leci
w ramach zus ma byc minimum 5 zabiegów.
webea1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2012 00:25

Post autor: webea1 »

rozumiem ze dziennie te 5 minimum ? :) ale 15 ???
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

webea1 pisze:rozumiem ze dziennie te 5 minimum ? :) ale 15 ???
to tak dużo w sumie to około 3,5 godziny do kupy sama relaksacja z psychologiem to 30-45 min fango około 25 min zależnie jak szybko lawa stygła 2 gimnastyki miesni grzbietu , ogólnie na kartce tabelki mi zabrakło na fotel masujący bez wpisu w kartce chodziłem , na basen raz pojechałem bo ten basen to była porażka ze stegny do elblaga nas busem wiezli i bez instruktora co jak mamy robic,
Ewa 1106
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

no tu przeważnie jest 5 zabiegów dziennie,ja też nie wiedziałam jakie zabiegi są dla mnie najlepsze ale na miejscu dopytałam się ludzi i mi podpowiedzieli,dzisiaj chciałam zamienić jeden zabieg bo mi niepodpasował lecz po wizycie u ordynatora(podobno bardzo dobry specjalista od naszych schorzeń )wytłumaczył mi że w moim akurat przypadku o masażach i chydromasażach mogę zapomnieć i że mam wszystkie zapisane zabiegi które są w moim przypadku możliwe :?
Ewa 1106
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

moje zabiegi które mi pani doktor przepisała na szyję to;Bio-V(lampy),Masaż wirowy rąk(bo mam niedowład prawej ręki),Laser,Krioterapia( mrożenie szyi i ich okolic),Gimnastyka grupowa(na te schorzenie jest aż nas 4 os),Gimnastyka indywidualna ,Basen (jest fajny i jest wesoło )polecam:) + nieszczęsny psycholog :? :(
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

masażu i hydromasażu też nie miałem ale aqwawibron ,co jest masażem, miałem a maszyna ostro trzepała plecy
wodne z tego co zauważyłem mieli ci co nie mieli operacji , ale koleżanka po kręgosłupie szyjnym miała kąpiel perełkowa
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

a ja dokladnie na ledzwiowe miałem
indywidualne ćw miesni grzbietu ,grupowe ćw miesni grzbietu , ćwiczenia w basenie których nie bylo ,fango ,jonoforeza ,sollux ,ultradźwięki,, laser ,masaż wibracyjny aqwawibron, fotel masujący, psychoedukacja , edukacja zdrowotna 5 lekcji kazda
ODPOWIEDZ