sanatoryjne reminiscencje przed północą
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: sanatoryjne reminiscencje przed północą
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Dajmy już spokój tym wizjom, bo jak mi się profesor zmaterializuje u moich drzwi, to cóż ja bidulka z nim pocznę.Czarodziej pisze: 21 mar 2023 07:33jest tylko jedna, jedyna opcja na taką konfiguracjęKleinehexe pisze: 21 mar 2023 07:14 Dobra, ty bierz Beatę, ja Andrzeja, może być z pejczem, nieważne którędy przybędzie![]()
Zmykam do pracy, opowieść poczytam później.![]()
z mojej strony...ludzkość jest na krawędzi wyginięcia, a My jesteśmy z Beatą na samotnej wyspie...czuje odpowiedzialność , jaka na mnie spoczywa, zresztą uwielbiam adrenalinę
![]()
a więc...
i ..całkiem zazdroszczę..Andrzejowi![]()
Chyba trzeba sięgnąć po "Kwantechizm", który od dawna czeka na półce, ale zawsze jakaś inna pozycja się wpychała przed.
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 gru 2019 13:11
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 5
Nie ma to jak awaria auta, w dzień wolny od zajęć...Kleinehexe pisze: 21 mar 2023 17:32 Rzeczywiście wystąpila kumulacja dziwnych osób na Twojej drodze. Czyżby niezmiernie silna potrzeba poznania niepoznanego zadziałała![]()
![]()
Oby to nie była kumulacja
Nie wiem co myśleć, wtedy budziło to spotkanie moje ogromne zdumienie i zaciekawienie.
Dochodzimy do momentu który mam nadzieję trochę zaspokoi Twoją ciekawość....co zresztą obiecałem...
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

Spoko,spokoKleinehexe pisze: 21 mar 2023 17:35Dajmy już spokój tym wizjom, bo jak mi się profesor zmaterializuje u moich drzwi, to cóż ja bidulka z nim pocznę.Czarodziej pisze: 21 mar 2023 07:33
jest tylko jedna, jedyna opcja na taką konfiguracjęz mojej strony...ludzkość jest na krawędzi wyginięcia, a My jesteśmy z Beatą na samotnej wyspie...czuje odpowiedzialność , jaka na mnie spoczywa, zresztą uwielbiam adrenalinę
![]()
a więc...
i ..całkiem zazdroszczę..Andrzejowi![]()
![]()
![]()
![]()
Chyba trzeba sięgnąć po "Kwantechizm", który od dawna czeka na półce, ale zawsze jakaś inna pozycja się wpychała przed.Gdy jednak autor został przywołany, to chyba znak, że nadszedł ten właściwy czas.
![]()
A ja właśnie sobie zamówiłem obie części
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

Pani mieszkała w jednym z tych bloków za rondem, więc do tej działki miała niezły kawałek..Jak przyszedłem bardzo się ucieszyła, od razu zaczęła do mnie mówić "synku"
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

od razu napiszę, że oczywiście pomogło..
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

- Czarodziej
- Super Kuracjusz

pochodziłem po całym mieszkaniu...w dużym pokoju było całkiem czysto oprócz jednego rogu , więc stwierdziła , że zrobi przemeblowanie i tam go teraz przeniesie...bardzo mi dziekując, powiedziała -gdybym chciał jakieś receptury,przepisy z ziół na jakieś dolegliwości to może mi spisać, tylko bym musiał wpaść za parę dni...wow
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

To teraz ja coś opiszę coś co wyjaśni mój nick, a jednocześnie jest bardzo aktualną, bo dzisiejszą sprawą.No w sumie ta Pani była taką jakby miejscową Hexe![]()
Tak, Hexe to z niemieckiego czarownica, jędza, wiedźma. Dlaczego tak? Bo nie raz mówiono, że jestem wiedźmą. Nie tylko ze względu na jędzowaty charakterek
Nie raz słyszałam od kierowcy, przed podróżą samochodem słowa: "Nawet nie myśl". Oczywiście chodziło o to, by nie ściągać myślami negatywnych zdarzeń. Dlatego też nauczyłam się myśleć pozytywnie i często o tym mówię, bo wiem, że mi to służy i może tak samo służyć innym. Przede wszystkim muszę uważać, żeby nikomu źle nie życzyć (choć czasem trudno się powstrzymać
Na potwierdzenie tego zjawiska opiszę sytuację z ostatnich dni. Jakiś tydzień temu, w dyskusji z koleżanką w pracy (nie będę wchodzić w szczegóły, bo za długo by było), dodam, że dość emocjonalnej (silne emocje mają przy tych zjawiskach znaczenie), wypowiedziałam takie słowa: "Jeśli będziesz się nastawiać, będziesz się lękać i myśleć o tym, że ktoś Cię okradnie, to tak się stanie". Możecie nie uwierzyć , ale dzisiaj miała włamanie do domu, została okradziona.
Może to przypadek, niefortunny zbieg okoliczności, ale ja w przypadki nie wierzę. Mam teraz wyrzuty, że się zapomniałam.