Domowa zielarnia
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
- ysy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Domowa zielarnia
Dobry wieczór Czaruniu
Właśnie znalazłem Twoje lepsze zdjęcie.

Mam bardzo bliską kuzynkę która ma ogromną wiedzę na temat ziół.
Wie jak je przygotować, jak je łączyć, ile czasu dane zioła parzyć. Mówię Ci wiedzę w tym zakresie ma przeogromną i imponującą. A żeby było śmieszniej to zawsze miała baaardzo gęste, lekko falujące i długie włosy. No teraz są już siwe ale jak je rozpuści to na prawdę wygląda jak taka prawdziwa czarownica,
skąd i jej w rodzinie przydomek "HOGATKA" chociaż na prawdę to Grażynka,
bardzo ciepła i gościnna osoba.
Jak się jej pytamy "skąd to wszystko wie" to odpowiada że nie wie skąd, zioła i medycyna naturalna zawsze ją pasjonowały Ona to po prostu wie. Ma też dużą bibliotekę na temat ziół a sama z wykształcenia jest medykiem.
Jak ktoś w rodzinie jest chory, czy chcemy jakieś nalewki zrobić to wystarczy telefon do naszej "Hogatki"
i wszystko jasne 

Rodzinne gotowanie

Właśnie znalazłem Twoje lepsze zdjęcie.

Mam bardzo bliską kuzynkę która ma ogromną wiedzę na temat ziół.
Wie jak je przygotować, jak je łączyć, ile czasu dane zioła parzyć. Mówię Ci wiedzę w tym zakresie ma przeogromną i imponującą. A żeby było śmieszniej to zawsze miała baaardzo gęste, lekko falujące i długie włosy. No teraz są już siwe ale jak je rozpuści to na prawdę wygląda jak taka prawdziwa czarownica,
Jak się jej pytamy "skąd to wszystko wie" to odpowiada że nie wie skąd, zioła i medycyna naturalna zawsze ją pasjonowały Ona to po prostu wie. Ma też dużą bibliotekę na temat ziół a sama z wykształcenia jest medykiem.
Jak ktoś w rodzinie jest chory, czy chcemy jakieś nalewki zrobić to wystarczy telefon do naszej "Hogatki"

Rodzinne gotowanie
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy