Domowa zielarnia

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: Domowa zielarnia

Post autor: Kleinehexe »

Zagubiony, do mnie to piszesz? :?
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ysy »

Dobry wieczór Czaruniu :serce:
Właśnie znalazłem Twoje lepsze zdjęcie.

Obrazek
:serce: :serce: :serce: :lol: :lol: :lol:

Mam bardzo bliską kuzynkę która ma ogromną wiedzę na temat ziół.
Wie jak je przygotować, jak je łączyć, ile czasu dane zioła parzyć. Mówię Ci wiedzę w tym zakresie ma przeogromną i imponującą. A żeby było śmieszniej to zawsze miała baaardzo gęste, lekko falujące i długie włosy. No teraz są już siwe ale jak je rozpuści to na prawdę wygląda jak taka prawdziwa czarownica, :lol: skąd i jej w rodzinie przydomek "HOGATKA" chociaż na prawdę to Grażynka, :serce: bardzo ciepła i gościnna osoba.
Jak się jej pytamy "skąd to wszystko wie" to odpowiada że nie wie skąd, zioła i medycyna naturalna zawsze ją pasjonowały Ona to po prostu wie. Ma też dużą bibliotekę na temat ziół a sama z wykształcenia jest medykiem.
Jak ktoś w rodzinie jest chory, czy chcemy jakieś nalewki zrobić to wystarczy telefon do naszej "Hogatki" :serce: i wszystko jasne :lol:

Obrazek
Rodzinne gotowanie :lol: :lol: :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

O i teraz Ysy :serce: , ustawiłeś światło do foty doskonale, nawet lekko przesadziłeś, ale przesada w tę stronę mi nie przeszkadza. :x
Zazdraszczam wiedzy twojej kuzynce. :D
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Gość pisze: 13 kwie 2023 22:50 Że też chce Ci się ciągle pisać z 2 kont same ze sobą na kolejnym poście :evil:
Tez tak pomyslalem :lol: ,ale dowodow niemam .Tylko Klejne nie atakuj to takie luzne przemyslenia :P
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

No cóż , był AndzioZenek :lol: :lol: a teraz ......
Jak dla mnie to dziecinada zupełna zwłaszcza , że to forum ma nazwę NS , żenujące i tyle :roll: .
Odnośnie domowej zielarni to już mam wyhodowane pomidorki na posadzenie :) .
Dobrej nocki .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Arker pisze: 14 kwie 2023 20:25
Gość pisze: 13 kwie 2023 22:50 Że też chce Ci się ciągle pisać z 2 kont same ze sobą na kolejnym poście :evil:
Tez tak pomyslalem :lol: ,ale dowodow niemam .Tylko Klejne nie atakuj to takie luzne przemyslenia :P
:lol: :lol: :lol:
Paranoja forumowa widzę jest bardzo zaraźliwa i szerzy się nadal w najlepsze.
Szczerze mówiąc bardzo mi to pochlebia, że bierzecie mnie za alter ego Czarodzieja, choćby ze względu na talent poetycki, którego nie posiadam, a chętnie bym przytuliła. :D
PS
To nie jest atak, to luźna reakcja na atak z Twojej strony, nie tylko w tym temacie. :P
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2019 13:11
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Czarodziej »

ysy pisze: 13 kwie 2023 02:13 Czaruniu :serce: i Czarodzieju :kwiat: , jestem pod ogromnym wrażeniem co do Waszej znajomości ziół.
Widzę że nawet macie wiedzę jak je przygotować.

Ciekawi mnie tylko gdzie kupujecie przyprawy takie jak: "zasuszona brodawka ropuchy" czy "ostatnie tchnienie jednorożca" to tylko przykładowe bo wiem że jest ich całe multum :lol: :lol: :lol:

To oczywiście żart, mam nadzieję że nie uraziłem Was :serce: :kwiat:
Ysy...czuję się urażony i to bardzo....ja bynajmniej..."nie kupuję " niczego nigdzie... :roll: to byłaby ujma i dyshonor....powierzyć skuteczność eliksirów a zwłaszcza nalewek ;) jakimś nieobeznanym osobnikom, działającym w imię Baala – Pana Świata, w celu gromadzenia "fenickiego wynalazku" :lol:, sam wytwarzam to czego akurat potrzebuję...i o ile z " zasuszonymi brodawkami ropuchy" problemu nie ma, to "ostatnie tchnienie jednorożca" jest deficytowe....bo dawno . dawno temu....nie było z tym problemu...u wielu przedstawicieli z gatunku " rogaczy" owe tchnienie występowało samoistnie...no niestety, pazerni "mieszacze syntetyków" postanowili pomóc "rogaczom" , właścicielom "zdychających jednorożców" i w iście szatański sposób wytworzyli "niebieski wspomagacz" :oops: dlatego, mniej jest na świecie tych " ostatnich tchnień jednorożców", za to więcej na rynku "....zaczarowanych różdżek" i " korzenia do miętolenia" :lol: :mrgreen: :roll:
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Arker pisze: 14 kwie 2023 20:25 Tez tak pomyslalem :lol: ,ale dowodow niemam
dani888 pisze: 14 kwie 2023 21:13 No cóż , był AndzioZenek :lol: :lol: a teraz ......
Jak dla mnie to dziecinada zupełna zwłaszcza , że to forum ma nazwę NS , żenujące i tyle :roll: .
Ameryki nie odkryję...wiele tych samych osób publikuje posty pod innymi nickami... :roll: :lol:

większości z nich wydaje się...ale tylko wydaje...że nikt tego nie odkryje... :lol: jednakże, uważny forumowicz dostrzeże z łatwością w sposobie publikacji, po mimo prób zafałszowania, kto jest kim :roll: ... i nie potrzeba być czarodziejem, aby to dostrzec... :o
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

mój "czarodziejski" nos wyczuwa na forum trzy nicki, którym żółć zatruwa ciało, w żyłach płynie czarna krew , w oczach nie ma blasku miłości a w sercu współczucia....i smutno mi z tego powodu....nie będę ich tu przyzywał z imienia... :roll: dodam , że akurat nie jest jedną z tych osób Ten Który Miesza Wszędzie.....bo on ,tak myślę i czuję....jest uwikłany w ból wokół niego...nie umie się z tym pogodzić...ale ZŁO jeszcze nim nie włada w pełni... :oops:

Tak mi mówi mój zwiększony dziś poziom midichlorianów :serce:
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kleinehexe pisze: 14 kwie 2023 21:36
Paranoja forumowa widzę jest bardzo zaraźliwa i szerzy się nadal w najlepsze.
Szczerze mówiąc bardzo mi to pochlebia, że bierzecie mnie za alter ego Czarodzieja, choćby ze względu na talent poetycki, którego nie posiadam, a chętnie bym przytuliła. :D
PS
To nie jest atak, to luźna reakcja na atak z Twojej strony, nie tylko w tym temacie. :P
alter ego w słowniku jęz.polskiego PWN
1. «osoba pokrewna komuś pod względem duchowym; też: postać literacka, filmowa itp. utożsamiana z autorem»
2. «druga część czyjejś rozdwojonej jaźni»

ooo i z ad1 mogę się zgodzić ;) z podobnej bajki , tak myślę...jesteśmy... :serce:

ad2 .hmmm...nieraz mi się jaźń dwoi a nawet troi.. :lol: ;) i szczerze , w tej chwili tak myślę ;) , żal iż nie pamiętam aby Kleinehexe była natenczas w pobliżu.. :roll: zapamiętałbym ;) ..szczególnie zmaterializowaną w drugim ujęciu Ysy-ego, w tej "magicznej" :shock: ;) :lol: poświacie księżyca...

mi to porównanie również...pochlebia, bo Pani K. (rodo? :lol: ) posiada wiedzę tajemna z licznych mądrych ksiąg, a jestem tylko skromnym eksperymentatorem ...choć doszedłem do wniosków tożsamych z tymi autorami :serce: a i księgi...zapisuję, aby nabyć i porównać-z moją skromną wiedzą "badacza" tego co niezbadane... 8-)
a talent poetycki, dzięki Kleine :kwiat: ale jest to nieuzasadnione nadużycie...po prostu nie czuje jak rymuje..i to..czasem mnie ..ratuje...a czasem ..irytuje... :lol:
Zablokowany