Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dzień dobry. Tu gdzie obecnie jadę podobno na stronie internetowej mają pokoje 1 os.ale później czytałam że mają 2 i 3 os.Na razie nie pisałam maila jedynie zamiast dzwonić na nr.podany na skierowaniu dzwoniłam na Biuro obsługi kuracjuszy .Ten nr.nie odpowiadał i miał zapchaną skrzynkę głosową. Ja jadę od 19 czerwca.Czy mi się uda załatwić pokój 2 os.z dopłatą bez drugiej osoby to nie wiem.Posiadam też zaświadczenie od lekarza by móc przebywać w pokoju 1 os.Jestem z.woj.dolnośląskiego.Pozdrawiam.
Witaj. Najszybciej załatwisz pokój po zapłaceniu zaliczki na pobyt( o ile nie jedziez bezpłatnie) Wiem z doświdczenia że dużo osób próbuje rezerwować pokoje a z zaliczką zwlekają do ostatecznego terminu. Nie wiem do jakiego sanatorium jedziesz ale nie dzwoń do biura obsługi tylko znajdź stronę sanatorium a potem zadzwoń do sekretariatu. Jedynki są najlepsze ale i w większych można dobrze trafić. Poproś tylko na początku że jesteś np. nie paląca by nie dali Cię z palaczem , a najważniejsze jedź na czas byś nie dostała tego co zostanie.
Też czekam niecierpliwie na przydział. Właściwie razem z mężem czekamy. 4000 numerek. Może koniec maja będzie przydział ale na kiedy ??? Może wrzesień Zobaczymy
Może tym razem nam się poszczęści. Rok temu w lutym mieliśmy jechać do Lwigrodu w Krynicy. Niestety zachorowałam na COVID. Ja byłam w izolacji - mąż kwarantanna. I nasz kochany dolnośląski NFZ wysłał nas po dwóch miesiącach ale rozdzielił na dwa bieguny Polski. Mnie do Gołdapii, męża do Polańczyka. Niezłe
I dlatego w nowej kolejce czekamy. Mamy nadzieję że teraz już pojedziemy
Witaj cichy Ja jadę w tym roku od 19 czerwca do 10 lipca do sanatorium Argentyt w Dąbkach.Tyle niektórzy pisali o tym tym obiekcie i o możliwości załatwienia sobie pokoju 1 os.na NFZ to nie wiem już co myśleć.Jadę z dolnosląskiego na NFZ.
Wcześniej byłam w 2020r.w obiekcie Perełka w Ciechocinku w 2020r. i nie miałam problemu z rezerwacją pokoju 1 os.Może dlatego że był Covid? Ale udało mi się.
Pozdrawiam forumowiczów
Moja znajoma razem z mężem wysyłała w 1 kopercie dokumenty do NFZ no ale czekała 2 lata z hakiem i pojechali na przełomie miesiąca stycznia i lutego tego roku do Buska Zdroju do sanatorium Włókniarz.Ja z kolei czekałam rok plus 1 miesiąc i w marcu koło 20 tego otrzymałam skierowanie na termin o którym pisałam tutaj osobie cichy.Na starcie miałam 155tys.135 a skierowanie na Internecie już miałam przy numerze 88.Pozdrawiam i życzę by udało się Tobie pojechać razem z mężem.
Dzień dobry
Marzyłam o przydziale nad morze a dostałam góry. I jeszcze problem z załatwieniem pokoju jednoosobowego. W sanatorium do którego jadę jest tylko 6 pokoi jednoosobowych. A moja prośba jest 15 ta. Gdybym dostała wcześniej przydział miałabym szanse na zaklepanie sobie jedynki. A tak to wątpię żebym się załapała. Musiałoby zrezygnować 9 osób. Ech. Teraz się modle, żeby załapać się na dwójkę. Bo nie wyobrażam sobie pobytu w pokoju 3- 4 osobowym ( mam problem ze spaniem w obcym miejscu a co dopiero z obcymi ludźmi obok ) Dobra już nie marudzę Taka rada : jak dostają Państwo dużo wcześniej przydział to można sobie zamówić pokój jednoosobowy i jest szansa. Gorzej mają osoby które dostają przydział ponad miesiąc przed wyjazdem : ( Pozdrawiam
Witaj Jolu! Rezerwacja w okresie pandemii to osobna sprawa , napewno dlatego nie było problemu bo takie były zalecenia odgórne. Przy pobycie z NFZ też czasem uda się załatwić jedynkę jeżeli akurat mają wolne to można dopłacić różnicę miedzy wieloosobowym a jedynką. Właśnie w excelsiorze miałem taki przypadek ale przyjechałem jako jeden z pierwszych. Pamiętam też pobyt nad Soliną (nie podam jakie sanatorium ) ale tam pan dostał po przyjeździe jedynkę ( a nie był to okres pandemii)na turnusie prewncji rentowej z ZUS gdzie w przepisach wyraźnie jest napisane że kuracjusz nie może być sam w pokoju. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o.....pogodę .
Witaj santi. Zapytaj w tym sanatorium o możliwość dopłacenia do pokoju dwuosobowego by być samą. Najwaażniejsze jedź jak najwcześniej bo czasem w ostatniej chwili i z doświadczenia wiem że nawet w dniu przyjazdu się coś zwolni. Jeżeli chodzi o dwójki to czasem można trafić gorzej jak do trójki. Ja np. trafiłem do dwójki gdzie staszy pan codzienie zmieniał skarpetki ale nie dał sobie powiedzieć że skarpety się pierze a nie wietrzy (piszę bez żadnej ściemy oddział rehabilitacji Brzesko 2003). Moja rada jedź z samego rana i próbuj. Udanego pobytu.
Witam serdecznie
Rano po 7:30 mam wyjazd z Wrocławia do Koszalina.Stamtąd busem lub autobusem do Dąbek.I na miejscu będę plus minus po godzinie 14 tej.Tak więc nie dam rady niestety być rano.Sprobuję jeszcze maila napisać do sanatorium i coś im jeszcze przesłać jako załącznik.Może coś mi się uda z pokojem 1 os.lub dopłatę do pok.2 os.Pozdrawiam serdecznie
Może jest szansa na Hoppera? Ja do Ciechocinka pojadę właśnie Hopperem (inna opcja to 2 przesiadki - męka). Powinnam dotrzeć po 12.Ponieważ pani odbierająca tel. nie chciała ze mną nawet rozmawiać, jutro wyślę pisemko z podkładką od lekarza, że muszę być sama