PLON Polańczyk

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 29 razy

Re: PLON Polańczyk

Post autor: zawiela »

Andrzeju :D czytałeś moje wypociny?
Ja również w pokoju spędzam czas tylko po zabiegach i w nocy :)
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: andrzejm1954 »

Zawiela
No oczywiście, że czytałem i to z wielką przyjemnością. Nie tylko, że czytałem to jeszcze (między innymi dlatego) zdecydowałem się na wyjazd do Polańczyka z tzw. zwrotów. Przed Tobą (nie pamiętam już imienia) Ktoś wcześniej też pisał o Polańczyku w podobny sposób. Ponoć miejsce jest "czarowne". Jadę więc i sprawdzę :kwiat: :roll:
Urbino
Na forum od: 18 lut 2023 21:46
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Urbino »

Jestem aktualnie w Plonie. Z zewnątrz obiekt bez zastrzeżeń, parking płatny. Po przyjeździe sprawdź pokój i w razie czego od razu reklamuj. przyjrzyj się pościeli którą musisz sam oblec. Pościel jest "wysłużona". Najlepiej weź sobie swoją. Będzie przynajmniej przyjemniej. Ja dokupuję drobne jedzenie bo czasem jest niejadalne. Acha, przy planowaniu zabiegów nie bierz kąpieli mineralnych bo to jest zwykła wanna z ciepłą wodą z wsypaną do nie solą bocheńską. takie coś możesz zrobić sobie w domu o ile masz wannę. Jak chcesz więcej informacji odezwij się na "prywatne wiadomości".
Urbino

Jeszcze dodam. Schody wąskie, winda ciasna, na stołówce tłum pomimo dwóch zmian. Większość ludzi chodzi na wyższe piętra po schodach.
Arturo71
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2022 17:18
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Arturo71 »

Urbino pisze: 23 lut 2023 21:49 Jestem aktualnie w Plonie. Z zewnątrz obiekt bez zastrzeżeń, parking płatny. Po przyjeździe sprawdź pokój i w razie czego od razu reklamuj. przyjrzyj się pościeli którą musisz sam oblec. Pościel jest "wysłużona". Najlepiej weź sobie swoją. Będzie przynajmniej przyjemniej. Ja dokupuję drobne jedzenie bo czasem jest niejadalne. Acha, przy planowaniu zabiegów nie bierz kąpieli mineralnych bo to jest zwykła wanna z ciepłą wodą z wsypaną do nie solą bocheńską. takie coś możesz zrobić sobie w domu o ile masz wannę. Jak chcesz więcej informacji odezwij się na "prywatne wiadomości".
Ile kosztuje parking ,czy jest możliwość zaparkowania w innym miejscu bez płacenia?
Urbino

Parking nie jest drogi. Chyba 5 za dobę. Więc nie opłaca się kombinować.
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

a mozna gdzies gratis zaparkowac bo mnie to bedzie interesowalo w maju w atrium chca 11 za dobe
Arturo71
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2022 17:18
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Arturo71 »

Urbino pisze: 26 lut 2023 17:09 Parking nie jest drogi. Chyba 5 za dobę. Więc nie opłaca się kombinować.
Informacja nieaktualna 7 zł za dobę 😉
kapete
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2023 19:23
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: kapete »

W Polańczyku od maja do września praktycznie nie ma darmowych parkingów.
Jeden na samej górze przy informacji turystycznej.
Zabiegi? Jak zabiegi. Szkoda, że w miejscowości nie ma basenu. Najtwardsi jeżdżą do Leska.
Ludzie bardzo pozytywni. Jedzenie smaczne choć ilością nie powala.
Pokoiki faktycznie małe. Szafa jedna dla dwóch osób. Rewelacji nie ma ale da się wytrzymać.
Telewizor działa, internet działa. Pokoje sprzątane dwa razy w tygodniu. Moim zdaniem ok.
ODPOWIEDZ