IWONICZ ZDRÓJ WATRA,ŚWIATOWID,GARDENIA
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Re: IWONICZ ZDRÓJ WATRA,ŚWIATOWID,GARDENIA
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
może jeszcze dopowiem odnośnie wyposażenia w pokojach budynku Światowida.
Jest dwudrzwiowa szafa i dwie szuflady na dole tej szafy, mały stolik, dwa krzesła i jedna szafka nocna oraz wieszak na kurtki w przedpokoju.
Na wyposażeniu też są dwie szklanki i dwie łyżeczki. Nie trzeba zabierać kieliszków, czy literatek, bo te dla potrzebujących są do otrzymania na stołówce i można je zabrać do pokoju.
Są też trzy ręczniki w tym jeden kąpielowy dla każdego gościa. W czasie większych mrozów i wietrznej pogody w niektórych pokojach nie jest za ciepło, ale ok. 19 stopni u nas było.
Nie dodałem do opisu wieczorków, że był podawany też kawałek tortu, dosyć duży.
Teraz trochę o Iwoniczu i lokalach w których my byliśmy.
Chodników w Iwoniczu się nie sypie chlorkiem sodu, a tylko piaskiem, jak wcześniej pisał Dziadek i ten piasek jest wszechobecny w całym ośrodku i w pokojach niczym nad morzem.
Z lokali nie polecam GÓRNIKA-mała sala, brak klimatyzacji co nie jest zbyt fajne, bo wszyscy się pocą i wiadomo jakie jest powietrze w lokalu, ale muzyka może być.
KRAKOWIAKA też nie polecę, bo dużo młodzieży i miejscowych myśliwych, a muzyka, to ja ją nazwałem łomotem.
Jeszcze jak dostanie się logię za filarami, to sali nie widać i byliśmy tam tylko raz lub dwa razy.
BALLADA, to lokal lepszy o dwóch wcześniej opisanych, bo duża sala, włączają klimatyzację i wygodne fotele przy stolikach czwórkach. Nie polecam logii nr 5, bo nad głową zawieszony potężnej mocy kolumna głośnikowa i do końca zabawy można stracić słuch
ZDROJOWA, to lokal dla nas, bo kameralny lokal, brak młodszych, a jak się pojawią, to zaraz rezygnują i wychodzą, faktycznie dla par, ale jak jest większe towarzystwo samych kuracjuszek, to też w kółku można tańczyć. Muzyka na żywo i grający się zmieniają co trzy tygodnie, a nieraz wcześniej, a grają muzykę do tańczenia, a nie łomot.
Kawiarnie w Iwoniczu, żeby wypić kawę, czy grzane wino, to Iwoniczanka. Następna w zakładzie przyrodo-leczniczym po schodkach do góry i kawiarenka przy wejściu na deptak, ale nazwy nie kojarzę.
Z tego co wiem, to fajfy były tylko w Krakowiaku, ale ja na nich nie byłem.
To na razie tyle.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Spotkanie w kawiarni Iwoniczanka przy kawie i było wesoło.
Madzia pozdrawiamy
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 254 razy
- Podziękowano: 137 razy
Dodam , że wchodząc do Gardenii , uderza zapach stęchlizny . W pokojach jej nie czuć .
- madzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lut 2013 14:19
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
Dziękuję za pozdrowienia. tez miło wspominamy to spotkanie. Sprostuje tylko ,że jestem w "Świerkowym zdroju "a nie "Pod jodlą"zbigniew165 pisze: 04 lut 2024 19:39 Dodam jeszcze, że przed naszym wyjazdem w czwartek odbyło się nasze spotkanie forumowe z naszą forumową Madzią i jej mężem, która jeszcze jest w Iwoniczu w sanatorium Pod Jodłą
Spotkanie w kawiarni Iwoniczanka przy kawie i było wesoło.
Madzia pozdrawiamy
- ZbigniewMax
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 maja 2022 09:24
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 11 razy
Ciekawe,ile lat ma ta młodzież?zbigniew165 pisze: 04 lut 2024 19:22
KRAKOWIAKA też nie polecę, bo dużo młodzieży i miejscowych myśliwych, a muzyka, to ja ją nazwałem łomotem.
, brak młodszych, a jak się pojawią, to zaraz rezygnują i wychodzą
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

W każdym razie ja i moje towarzystwo odpuściło sobie ten lokal, ale pozostałe koleżanki z forum tam chodziły na fajfy i dancingi. Oczywiście wiekowo były od nas dużo młodsze, a przynajmniej niektóre.
-
Bibi2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
- Podziękował: 71 razy
- Podziękowano: 77 razy
Proszę tylko o wyjaśnienie :
- WATRA,ŚWIATOWID,GARDENIA to są trzy ośrodki jednego właściciela i występują organizacyjnie jako całość ?
- jak są podzielone ? w każdej część noclegowa?, stołówka? baza zabiegowa?
- kuracjusze z NFZ i komercyjni są razem czy jest podział?
- jaka jest baza zabiegowa?