IWONICZ ZDRÓJ WATRA,ŚWIATOWID,GARDENIA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Re: IWONICZ ZDRÓJ WATRA,ŚWIATOWID,GARDENIA

Post autor: Arker »

To ten osrodek nie upadnie ,ja mam rezerwacje swiateczno -noworoczna 2025-2026,jak TY juz o 2027 piszesz :shock: ,to cos mowi o tym osrodku ,pewnie CCC :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Jedno C rozszyfrowałam , a dwa pozostałe to co ? :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

c.d. opinii:
może jeszcze dopowiem odnośnie wyposażenia w pokojach budynku Światowida.
Jest dwudrzwiowa szafa i dwie szuflady na dole tej szafy, mały stolik, dwa krzesła i jedna szafka nocna oraz wieszak na kurtki w przedpokoju.
Na wyposażeniu też są dwie szklanki i dwie łyżeczki. Nie trzeba zabierać kieliszków, czy literatek, bo te dla potrzebujących są do otrzymania na stołówce i można je zabrać do pokoju.
Są też trzy ręczniki w tym jeden kąpielowy dla każdego gościa. W czasie większych mrozów i wietrznej pogody w niektórych pokojach nie jest za ciepło, ale ok. 19 stopni u nas było.
Nie dodałem do opisu wieczorków, że był podawany też kawałek tortu, dosyć duży.
Teraz trochę o Iwoniczu i lokalach w których my byliśmy.
Chodników w Iwoniczu się nie sypie chlorkiem sodu, a tylko piaskiem, jak wcześniej pisał Dziadek i ten piasek jest wszechobecny w całym ośrodku i w pokojach niczym nad morzem.
Z lokali nie polecam GÓRNIKA-mała sala, brak klimatyzacji co nie jest zbyt fajne, bo wszyscy się pocą i wiadomo jakie jest powietrze w lokalu, ale muzyka może być.
KRAKOWIAKA też nie polecę, bo dużo młodzieży i miejscowych myśliwych, a muzyka, to ja ją nazwałem łomotem.
Jeszcze jak dostanie się logię za filarami, to sali nie widać i byliśmy tam tylko raz lub dwa razy.
BALLADA, to lokal lepszy o dwóch wcześniej opisanych, bo duża sala, włączają klimatyzację i wygodne fotele przy stolikach czwórkach. Nie polecam logii nr 5, bo nad głową zawieszony potężnej mocy kolumna głośnikowa i do końca zabawy można stracić słuch :lol: Tutaj muzyka zależna od wieku didżeja, bo był jeden w wieku ok. 20 paru lat i grał dla młodszych tych z ZUS, a ostatnie pół godziny po ich wyjściu do sanatorium już grał lepiej, ale ogólnie lepiej niż z wyżej opisanych.
ZDROJOWA, to lokal dla nas, bo kameralny lokal, brak młodszych, a jak się pojawią, to zaraz rezygnują i wychodzą, faktycznie dla par, ale jak jest większe towarzystwo samych kuracjuszek, to też w kółku można tańczyć. Muzyka na żywo i grający się zmieniają co trzy tygodnie, a nieraz wcześniej, a grają muzykę do tańczenia, a nie łomot.
Kawiarnie w Iwoniczu, żeby wypić kawę, czy grzane wino, to Iwoniczanka. Następna w zakładzie przyrodo-leczniczym po schodkach do góry i kawiarenka przy wejściu na deptak, ale nazwy nie kojarzę.
Z tego co wiem, to fajfy były tylko w Krakowiaku, ale ja na nich nie byłem.
To na razie tyle.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dodam jeszcze, że przed naszym wyjazdem w czwartek odbyło się nasze spotkanie forumowe z naszą forumową Madzią i jej mężem, która jeszcze jest w Iwoniczu w sanatorium Pod Jodłą
Spotkanie w kawiarni Iwoniczanka przy kawie i było wesoło.
Madzia pozdrawiamy
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbyszku , opisałeś wyposażenie w meble swojego pokoju , ale zarówno pokoje , jak i ich wyposażenie sa bardzo różne ... można trafic na pokój 2 osobowy bez szafy , tylko kawałek drążka z wieszakami pod skosem , mozna trafić na pokój 2 osob ... z łózkami pod bardzo niskimi skosami i pojedynczą szafą z drążkiem bez żadnej półki , a na środku pokoju filar .... są też bardzo ładne pokoje , fajne , duże są pokoje studio 2 + 1 , są pokoje z balkonami , sa trójki - salonik i sypialnia z 3 łóżkami i różne inne . Meble też są i nowe i stare :?

Dodam , że wchodząc do Gardenii , uderza zapach stęchlizny . W pokojach jej nie czuć .
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: madzia »

zbigniew165 pisze: 04 lut 2024 19:39 Dodam jeszcze, że przed naszym wyjazdem w czwartek odbyło się nasze spotkanie forumowe z naszą forumową Madzią i jej mężem, która jeszcze jest w Iwoniczu w sanatorium Pod Jodłą
Spotkanie w kawiarni Iwoniczanka przy kawie i było wesoło.
Madzia pozdrawiamy
Dziękuję za pozdrowienia. tez miło wspominamy to spotkanie. Sprostuje tylko ,że jestem w "Świerkowym zdroju "a nie "Pod jodlą"
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: ZbigniewMax »

zbigniew165 pisze: 04 lut 2024 19:22
KRAKOWIAKA też nie polecę, bo dużo młodzieży i miejscowych myśliwych, a muzyka, to ja ją nazwałem łomotem.
, brak młodszych, a jak się pojawią, to zaraz rezygnują i wychodzą
Ciekawe,ile lat ma ta młodzież? :D :) czyżby w Iwoniczu pojawiła się dyskoteka? :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kuracjusze ZUS u :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Moim zdaniem w Krakowiaku jest prawie dyskoteka, ale to tylko moje wrażenia. :)
W każdym razie ja i moje towarzystwo odpuściło sobie ten lokal, ale pozostałe koleżanki z forum tam chodziły na fajfy i dancingi. Oczywiście wiekowo były od nas dużo młodsze, a przynajmniej niektóre. :roll:
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Dzięki za opinię Zbigniew :)

Proszę tylko o wyjaśnienie :
- WATRA,ŚWIATOWID,GARDENIA to są trzy ośrodki jednego właściciela i występują organizacyjnie jako całość ?
- jak są podzielone ? w każdej część noclegowa?, stołówka? baza zabiegowa?
- kuracjusze z NFZ i komercyjni są razem czy jest podział?
- jaka jest baza zabiegowa?
ODPOWIEDZ