wniosek

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
B35
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 gru 2011 20:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

wniosek

Post autor: B35 »

Witam :) Mam takie pytanie po jakim czasie moge składac wniosek o ponowne sanatorium jezeli na rehabilitacji byłam we wrzesniu z nfz? Miałam informacje ze od pobytu musi minąc 8 miesiecy? tnz ze dopiero w maju moge?? pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: wniosek

Post autor: administrator »

binka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2013 15:01
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: binka »

Drodzy kuracjusze moze ktos z Was mam informacje jaki czas jest oczekiwania na odpowiedz z NFZ o potwierdzeniu i zaopiniowaniu zlozonego wniosku .Ja zlozylam na pocztku grudnia ,jeszcze nie mam odpowiedzi.Pozdrawiam :P
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Według przepisów powinno to nastąpić w przeciągu 30 dni . Ale jak czytamy z wpisów forumowiczów różnie to bywa w zależności od funduszu. :kwiat:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Teoretycznie powinno być 30 dni, ale z roku na rok termin się wydłuża. Ja w 2012 złożyłem w dniu 10 maja, odpowiedź dotarła 20 czerwca, dwa lata wcześniej składałem 23 sierpnia, odpowiedź 27 września :D
Powinno niebawem dotrzeć...
binka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2013 15:01
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: binka »

Dzieki za odpowiedz,..mam nadzieje ze kiedys otrzymam potwierdzenie z numerem oczekujacym w kolejce :) :)pozdrawiam .
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

binka pisze:Dzieki za odpowiedz,..mam nadzieje ze kiedys otrzymam potwierdzenie z numerem oczekujacym w kolejce :) :)pozdrawiam .
Ja składalam w sierpniu (mazowiecki) dziś dzwoniłam: czas oczekiwania na odpowiedż 6- 8 miesięcy
Awatar użytkownika
B35
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 gru 2011 20:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: B35 »

Witam :) chce złozyc wniosek o sanatorium razem z partnerem czy jest szansa ze pojedziemy do jednego ośrodka?
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Znam taki przypadek po" sąsiedzku " tworzą związek partnerski ,mają tego samego lekarza rodzinnego... z tego co wiem podpięli taką prośbę i informację ,że prowadzą wspólne gospodarstwo domowe.:) i udało się.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Wysłałam wniosek 12.04.2012, zarejestrowany został 19.04.2012 a potwierdzenie z numerem dostałam równo w 30 dni tj. 19.05.2012. Uważam, że poszło b.sprawnie.
Nie wiem od czego to zależy, może od pilności w pracy pań tam zatrudnionych :roll:
Czekam i mam nadzieję, że w ciągu miesiąca dostanę przydział na wyjazd. Zostało mi jedynie 4837 numerków a było prawie 90 tys. - uff :)
ODPOWIEDZ