Sanatorium Ustroń Zdrój Równica
- gucio
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 maja 2015 11:43
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Re: Sanatorium Ustroń Zdrój Równica
Jak wygląda sprawa z zameldowaniem. Czy lepiej być z samego rana ? Czy to bez różnicy. Jak z TV ?
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 35 razy
Panuje nadal Stary dobry PRL
Recepcja OTWIERA swe podwoje od godziny 8,00
FAKT w dniu przyjęć otwierane są dodatkowe okienka ,ale i tak w tych dniach są kolejki .
Zastanawiające jest to ,że Kuracjusze JESZCZE przebywający -bo pobyty sie zazebiają na posiłki przechodzą przez Kolejkę oczekujących
Zawsze jest duzo ludzi przy okienkach
Pomimo godzin porannych pokój w 90% otrzymuje się gdy zostanie ZWOLNIONY -Posprzatany -Oświeżony czyli średnio około godz 12-13
Ale ten czas można wykorzystać na wizytę u pielęgniarki i przeprowadzenie Wywiadu -leki etc średnio 30 minut plus Wizyte u doktora,
Oczywiście sugerowana jest wizyta w dietetytka i wyznaczenie stolika na stołowce
Odnośnie Bagazu -Tutaj pan portier wskaże są Szafki -na walizy czy przechowalnia -BEZPŁATNA
Informacje o pokoju otrzymuje się SMS
Tutaj odnośnie sms zdarza się że SYSTEM SZALEJE -Znajmy ostatnio w ciągu 2 dni otrzymał średnio co 5 minut informację o WOLNYM Pokoju
Fakt przepraszano go ale ponad 200 sms zrobiło wrazenie
-
Bellunia
- Kuracjusz

- Na forum od: 08 paź 2017 17:26
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 10
- gucio
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 maja 2015 11:43
- Podziękował: 1 raz
-
henryk44
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 lut 2014 17:20
- Staż sanatoryjny: 4
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Podziękował: 28 razy
- Podziękowano: 16 razy
Kuracjusz Ustroń -Wilga kwiecień 2024 r
Ostatni turnus przed remontem ,w Uzdrowiskowym Instytucie Zdrowia .
Ostatnie dni przed wyjazdem ,rozpoczął się remont ,górne piętro
Gabinety zabiegi przenosili do innych pomieszczeń
Wilga-hotel piwnica zabiegi przeniesione, prądy magnetronik inne też , nie sprawdzałam , bo już wyjazd .
Zabiegi nie będą przeniesione do Równicy .
Remont ma potrwać 2 lata .
Henryk super baza zabiegowa ,zrekompensuje remont
Pozdrawiam, życzę super kuracji.
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- BarbaraB64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2019 18:01
- Podziękowano: 2 razy
-
mrozen
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2023 08:11
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 3 razy
Belluniu bardzo dziękuję Ci za opinię. Ja byłem w Szpitalu Uzdrowiskowym jeszcze nie Równicy w 1998 roku. Bardzo mi się tam dobrze kurowało, ale po Twoim opisie widzę że niedużo się zmieniło w przyjęciach kuracjuszy. Były remonty, ale 2 lub 3 pokoi i to jest na plus. Wybudowano kilka obiektów okołosanatoryjnych, parkingi, drogi dojazdowe. Z tego co pamiętam w czerwcu było tam dużo Niemców na turnusach pełnopłatnych. Okolica piękna, przyroda powala na kolana. Pozdrawiam.Bellunia pisze: 23 maja 2024 21:21 Ja byłam rano po 7. Cztery stanowiska były otwarte o 8 ale mimo starań personelu sprawę zameldowania ogarnęłam ok. 9. Przyjeżdżają ludzie z różnym stopniem niepełnosprawności i komunikacja jest czasami dużo wolniejsza. Klucze lub karty do pokoju dostaliśmy dopiero o 14. Dzień przyjazdu był bardzo męczący. TV płatne 150-170 zł w zależności od wariantu który wybierasz. Ogólnie dobrze czytać wszelkie ogłoszenia i zrobić sobie spacer pomiędzy budynkami aby się odnaleźć. W podziemiach idąc na zabiegi jest sklepik spożywczy, stoisko cukiernicze i sklep odzieżowy. W części zabiegowej na -1 działa sklepik kawiarnia z dobrą kawą. Ogólnie warunki dobre. Wiadomo że na wyjeździe zbiorowym trzeba się dostosować. Baza zabiegowa bardzo dobra. Życzę miłego pobytu i dobrej energii.